-->

יום שני, פברואר 14, 2011

נוסטלגיה מתקתקה (גרנולה ללא שמן)

תמיד אהבתי לאפות ולבשל. אבל עד לא מזמן, הייתי אופה לעתים יותר רחוקות, רק לאירוע מסויים.
בתקופת הצבא, שירתתי בבסיס פתוח. וככל חיילת אחרת (יותר נכון כרוב חיילת מפונקת אחרת) הייתי צריכה לדאוג לארוחת בוקר מזינה שתחזיק אותי למשך כל היום ותעזור לי להגן על המדינה!
מכיוון שצבא זה משמין (כן בטח,הוא אשם) וגרנולה זה יקר, החלטתי להתנסות בהכנת גרנולה ביתית.
לאחר נסיונות רבים, שהתחילו בחימום חמאה בסיר (לא יודעת מה חשבתי לעצמי)ושריפת קוקוסים,
הגעתי לנוסחא המושלמת. 

אמנם דיאטטי זה לא, אבל זה טעים בטירוף, משביע ובריא.
אם תאכלו שתי כפות ביום עם יוגורט לבן לא יקרה לכם כלום :)


גרנולה ביתית ללא טיפת שמן
עפ"י מתכון שלי



מרכיבים:
4 כוסות שיבולת שועל שלמה
1 שקית סוכר וניל/ כף תמצית וניל (לא חובה)
2 כפות נבט חיטה
2 כפות סובין חיטה/סובין שיבולת שועל
3/4 כוס סילאן/ דבש (מומלץ לערבב)
1 כף גדושה מאוד קינמון
חצי כוס שומשום
חצי כוס קוקוס
כוס תוספות: אגוזים, שקדים, פירות יבשים חתוכים לקוביות, שבבי שוקולד, ועוד.(אפשר ורצוי יותר)
רבע כפית מלח
כף קמח תפוא/ קורנפלור

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים היטב שיבולת שועל, קוקוס, שומשום, נבט חיטה וסובין עם כף הקמח.
בקערה חסינת חום מערבבים: דבש\סילאן, מלח, סוכר\תמצית וניל וקינמון. מוסיפים כף או שתיים מים, מערבבים היטב ומחממים חצי דקה במיקרוגל בחום מירבי. התערובת צריכה להיות חמה ונוזלית מאוד.אם לא מספיק-ניתן לחמם עוד בפולסים של 15 שניות.

שופכים את התערובת הנוזלית לתערובת היבשים ומערבבים היטב.
משטחים בתבנית האפייה שהכנו מראש ומכניסים לתנור. בזמן שהתערובת בתנור ניתן לקצוץ פירות יבשים ואגוזים. חשוב לשים לב-כל 10 דק' יש להוציא את התבנית מהתנור לערבב היטב עם כף ולהחזיר לתנור. ממשיכים כך עד שהתערובת זהובה מספיק -כל אחד לפי טעמו האישי. לי לוקח 20 25 דק'.

בגמר האפייה, מצננים את התערובת החמה, וכשהיא מתקררת, מוסיפים את הפירות והאגוזים ונהנים.
מאחסנים בצנצנת אטומה, מחזיק המון זמן, אני לא יודעת מה המקסימום כי זה תמיד נגמר מהר!


המלצה שלי על תוספות: משמש מיובש, צימוקים לבנים, חמוציות, אגוזי מלך, גרעיני דלעת וחמניה


הערות ושדרוגים:
  • לא לוותר על ערבוב הגרנולה כל 10 דקות ולעקוב אחרי תהליך האפייה כדי שלא תישרף.
  • את הפירות והאגוזים אני אוהבת להוסיף לאחר האפייה כדי לשמור על הערך התזונתי של האגוזים וכדי שהפירות לא ישרפו.
  • במתכון הזה, ניתן להתווכח על הכמויות של מרכיבים מסוימים. מתיקות היא עניין של טעם, לכן הרגישו חופשי להפחית או להוסיף מתיקות לפי הצורך.כך גם לגבי הקינמון והוניל.
  • אם אתם לא אוהבים שומשום או קוקוס, תרגישו חופשי להשמיט.תוסיפו במקום כמה כפות שיבולת שועל ואתם מסודרים. ממליצה לא לוותר על הסובין ונבט החיטה, תוספת בריאה מאוד ובכלל לא מורגשת.
  • ניתן להפוך את המתכון ידידותי לילדים. החליפו כוס אחת של שיבולת שועל בפיצפוצי אורז מלא או פצפוצי חיטה, את הקינמון בקקאו וקיבלתם דגני בוקר בריאים וטעימים, גם למבוגרים.רצוי להוסיף עוד קצת מים כדי שהפצפוצים לא יישרפו.
  • אפשר להפוך את המתכון לנטול סוכר-השתמשו בכמות דומה של ממתיק נוזלי לאפייה, או בסילאן ללא סוכר, ובמקום סוכר וניל השתמשו בתמצית.
  • ניתן להקפיא ולאחר ההפשרה לחמם קצת בתנור כדי שיהיה קריספי. 

לבריאות.

3 כבר הגיבו:

Janna Gushtsin אמר/ה...

מעולה!!!!!!!!!!!!!!

חגית אמר/ה...

נראה טעים.
נבט חיטה, סובין חיטה, איפה משיגים? (סופר? באיזה איזור? חנות טבע? איך זה מגיע?) לא זוכרת כ"כ אם ואיפה ראיתי כזה דבר...

טל אמר/ה...

לפעמים זה נמכר בסופר, לייד שיבולת שועל ודומייה, בחנות טבע אפשר לקנות במשקל או באריזות
זה נראה כמו נסורת דקה :)

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים