-->

יום חמישי, פברואר 17, 2011

עוגיות שוקולד צ'יפס ומרשמלו

מרשמלו זה דבר טעים ומגניב. זה פלאפי כמו עננים קטנים, שמנמנים ורכים ומתאים לאופי המעופף שלי.
עוגיות שוקולד צ'יפס, זה אחד הדברים השווים. 
לא יודעת מתי הגיעה ההחלטה לאחד בין השניים, אבל זה רעיון די מבריק, אני חייבת לציין

אז ניסיתי,ודחפתי מרשמלואים בתוך בצק עוגיות. המרשמלו לא שמר על צורתו בזמן האפייה (דבר שהייתי אמורה לצפות! ל"ג בעומר, דה)אבל יצאו עוגיות מגניבות ביותר, רכות ואווריריות עם מרכז קרמלי כזה, קראנצ'י וכיפי.
העוגיות צלחו את מבחן הילדים-אחותי ממש אהבה.
טוב איך לא, זה ממש מסיבת יומולדת בעוגייה אחת.

אז אמנם לא יצא כמו שדמיינתי, ואני אמשיך לנסות עד שייצא, אבל יצאו עוגיות די מפתיעות.


עוגיות שוקולד צ'יפס ומרשמלו (קובות מרשמלו)
20 עוגיות גדולות, 30 עוגיות קטנות (בערך!)
עפ"י מתכון שלי

מרכיבים:
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
כוס וחצי קמח תופח
רבע כפית מלח
4 כפות שיבולת שועל
כוס שוקולד צ'יפס איכותי
1 ביצה גדולה
כף תמצית וניל
שקית מרשמלו (180 גר')

אופן ההכנה:
מקרימים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית(במיקסר,או אם אתם עצלנים כמוני, תטרפו ידנית ותעיפו חמאה על כל הבית) מוסיפים ביצה ווניל, וממשיכים לערבב עד שהעיסה אחידה.
מנפים קמח ומלח, ומוסיפים שיבולת שועל ושוקולד-מאחדים.
נותנים לבצק לנוח חצי שעה עד שעה במקרר.
עכשיו, תהליך ההכנה די דומה להכנת קובות. אמנם אף פעם לא התנסיתי בזה (יום יבוא..) אבל ראיתי את התהליך והוא בהחלט דומה.אז אם יש לכם נסיון בקיבוב, זכיתם!
הקובבות השמנמנות לפני אפייה
לוקחים קצת בצק עוגיות ומועכים אותו בידיים. לוקחים מרשמלו שמנמן ומניחים בגוש הבצק שמעכנו, ועוטפים אותו בבצק בתנועות קיבוב. מניחים את הקובה השמנמנה בתבנית ונותנים לה לחכות לחברותיה הקובות שיצטרפו בהמשך.
אופים את קובות המרשמלו בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד שהעוגיות זהובות בשוליים ורכות במרכז.
נחמד לעקוב אחר תהליך האפייה כי קורה דבר מעניין-המרשמלו מתנפח ומתנפח ופתאום קורס ומשתטח וזה ממש מגניב, נחמד כפעילות עם ילדים.


נותנים לעוגיות להתקרר בטמפרטורת החדר, ואז אוכלים בהנאה. מתקבל משחק מרקמים מעניין, קרמל קראנצ'י,ועוגייה רכה ואוורירית.יאמ יאמ!

הערות ושדרוגים:
  • אני ממליצה לחצות כל מרשמלו לחצי וליצור קובות מיני, אחרת מתקבלות עוגיות ממש מפלצתיות וענקיות (למרות שזה עניין של טעם, מה שבא לכם)
  • אפשר לוותר על המרשמלו, מתקבלות עוגיות משובחות בהחלט
  • ניתן להוסיף אגוזים, קוקוס ושטויות נוספות, אפשר להשתמש בשוקולד חלב/לבן קצוץ, גיוונים מבורכים פה.
  • ניתן ליצור קובות ולמלא בממרח שוקולד או ריבת חלב וכדומה,במקום המרשמלו
  • החלפתי את הסוכר החום בסילאן ויצא מבאס, רך כזה ומתפרק. אז אל תנסו. חבל...
רואים את הורוד הזה? קרמל מרשמלו

1 כבר הגיבו:

אנונימי אמר/ה...

נראה טוב!אם את רוצה שהמרשמלו יישאר אז את יכלה להניח אותו על כל עוגיה ממש כמה דקות לפני סיום האפיה ,ואז זה גם קצת יימס וגם יישאר מרשמלואי,דרך אגב ,הבלוג משגע!

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים