-->

יום שבת, פברואר 19, 2011

עוגת גבינה ומרקחת חמוציות ביתית

עוגת גבינה נפלאה.
ממש פשוטה להכנה וקוצרת מחמאות.

אין לי הרבה מה לומר עליה,חוץ מזה שהיא מעולה.

נורא רציתי להכין עוגת גבינה, ואז אחותי שמעה שאני אופה עוגת גבינה ופנתה אליי במבט מתחנן ושאלה:" את מכינה עוגת גבינה עם פירות יער?"
ליבי נחמץ! כי אין פירות יער במקפיא! אבל אז נזכרתי שיש חמוציות מיובשות, ומשם נולד הרעיון...



עוגת גבינה ומרקחת חמוציות ביתית
עפ"י מתכון שלי
תבנית 20X40

מרכיבים:

לבצק:
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
חצי כוס סוכר
2 וחצי כוסות קמח תופח

למלית הגבינה:
500 גר' גבינה לבנה רכה
1 חבילת פודינג וניל
1 כוס חלב
2 חלמונים
חצי כוס סוכר

למרקחת החמוציות:
1 כוס חמוציות מיובשות ממותקות
2 כוסות מים (ועוד מים לפי הצורך)

אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק. בקערה מפוררים את החמאה עם הקמח עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים סוכר וחלמונים ולשים לקבלת בצק רך ואחיד (להימנע מלישת יתר) מקררים את הבצק במקרר ובינתיים מכינים את המרקחת. בסיר קטן מרתיחים מים וחמוציות עד שהחמוציות מתרככות ומתחילות להתפרק ומתקבל מרקם של ריבה. אם רואים שחסר מים במהלך הבישול, מוסיפים לפי הצורך.מועכים באמצעות כלי להכנת פירה ומקררים.
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ונותנים לתערובת לנוח 10 דק'.

הרכבת העוגה:
מרדדים 2/3 מהבצק ומרפדים תבנית פיירקס מלבנית ביריעת הבצק. מורחים את מרקחת החמוציות על הבצק ומשאירים 2 כפות ממנה בצד.
נכון,עכשיו זה יותר מזכיר פירה עם קטשופ, אבל חכו

על המרקחת שופכים את תערובת הגבינה,ומעל יוצרים תלוליות של מרקחת ובאמצעות קיסם יוצרים דוגמת שיש על הגבינה. את 1/3 הבצק הנותר מרדדים לעלה וחותכים רצועות. את הרצועות מסדרים בשתי וערב מעל המלית.

אופים את העוגה בחום 170 מעלות עד שהיא יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז. הבצק צריך להיות זהוב.(כ-40 דק')

נותנים לעוגה להתקרר בטמפ' החדר ומעבירים ללילה במקרר.

הערות ושדרוגים:
  •  העוגה לא יוצאת גבוהה. לא להיבהל.
  • הבצק יכול להיות קצת לא נוח לעבודה.מומלץ לרדד אותו בין שני ניירות אפייה, לחתוך לרצועות ולהקפיא לרבע שעה. אחר כך יהיה הרבה יותר נוח לעבוד איתו.
  • אפשר להחליף את החמוציות בכל פרי אחר כמו אוכמניות מיובשות, או משמשים מיובשים. אפשר גם להשתמש בריבה קנויה,או לוותר. לדעתי משדרג מאוד.
  • רעיון נוסף: במקום מרקחת חמוציות, למרוח כמה כפות של ריבת חלב על הבצק ולהחליף את הפודינג וניל בפודינג ריבת חלב.יאמ
  • אפשר לאפות את תחתית הבצק אפייה מוקדמת של 5 דק' בערך ואז להניח עליה את שאר המרכיבים, אבל העוגה יוצאת מעולה גם בלי זה.


בתאבון!


1 כבר הגיבו:

אנונימי אמר/ה...

מדהים

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים