-->

יום שלישי, פברואר 22, 2011

חטיפי אנרגיה קראנצ'יים בטירוף

הכל התחיל מצורך בשינוע חטיף מזין לאירופה הרחוקה, או שאני פשוט אגיד את זה במילים פשוטות.
התבקשתי להכין חטיפי אנרגיה לנסיעה לחו"ל של אדם אהוב, והדרישות הן:
פרווה, עמיד,טעים ומשביע.


אז הפשלתי שרוולים ושינסתי מותניים להשגת המטרה.
האמת, שזה לא היה כל כך מסובך. ניסיון ראשון הניב חטיפים כל כך מוצלחים, והמתכון נרשם כניצחון על תנאיי האקלים הקשים השוררים בארצנו.
התקבלו חטיפים קראנצ'יים בסגנון Nature Valley, משביעים מאוד (לא דיאטטיים!!!אנחנו לא אוהבים לספור קלוריות)מזינים,ועמידים בהחלט.
המרכיב העיקרי במתכון הוא טחינה,והאדם לו הם ייועדו ממש לא אוהב טחינה, אז כל מתעבי הטחינה (איך אפשר??)שמעקמים עכשיו את האף-זה טעים ובכלל לא מורגש! ואם אתם עדיין מתעקשים, יש אחלה אלטרנטיבות.

יאללה מתחילים.


חטיפי אנרגיה קראנצ'יים בטירוף
עפ"י מתכון שלי
כ30 חטיפים אישיים

מרכיבים:
2 כוסות שיבולת שועל שלמה
1 כוס פצפוצי חיטה מלאה/אורז תפוח מלא
1 כוס טחינה גולמית/חמאת בוטנים/חמאת שקדים (או שילוב)-רואים? א ל ט ר נ ט י ב ו ת !
3/4 כוס סילאן/דבש (אפשר פחות,לפי הטעם)
כוס פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות מושרים במים רותחים חצי שעה
רבע כפית מלח
כפית גדושה קינמון
כוס זרעים וגרעינים (דלעת,חמניה,קוקוס,שומשום וכו)
2 כפות סובין חיטה/שיבולת שועל
2 כפות נבט חיטה
המרכיבים שבחרתי

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים טחינה וסילאן (ניתן לחמם אותם קצת לפני במיקרו אם קשה לערבב)מערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה,ומוסיפים מעט מים בהדרגה (חצי כוס מקסימום) לפי הצורך כדי שהפצפוצים לא יישרפו.

.מוסיפים את הפירות היבשים. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב. 
העיסות שטוחות בתבנית מחכות להיכנס לתנור

אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות 7-10 דקות. מוציאים מהתנור ובאמצעות חותכן פיצה חותכים לגודל החטיפים הרצוי. מחזירים לתנור לייבוש החטיף עד שהוא נעשה זהוב מאוד.
לאחר אפייה חלקית חותכים את הגודל הרצוי של החטיפים ומחזירים לתנור

רואים את ההבדל בין החטיפים? אחד עם קקאו ואחד בלי

מקררים היטב ואוכלים בתאבון.

הערות ושדרוגים:
  •  אפשר להחליף את הסילאן בתחליף סוכר ולוותר על הפירות היבשים כדי להפוך אותו לידידותי לסכרתיים.
  • אם לא מצאתם באף חנות בעולם פצפוצי חיטה נפלאים, ניתן להחליף אותם בכל פצפוץ אחר אשר חשקה בו נפשכם: פצפוצי אורז,קינואה תפוחה, ואפילו שלווה.
  • חשוב מאוד מאוד להשרות את הפירות היבשים במים אחרת תקבלו חטיפים עם פצפוצי פחם. פיכסה.
  • אפשר לגוון בפירות היבשים(משמשים,אננס,תותים,קיווי),ולהתפרע בתוספות כמו שוקולד צ'יפס מריר איכותי,שבבי בננה מיובשת (למי שאוהב.)ועוד ועוד
  • במתכון הזה גיוונתי וחילקתי את העיסה לשתיים. אחת השארתי כמו שהיא ושיטחתי בתבנית בעוד לשנייה הוספתי שתי כפות קקאו מעורבבות במעט מים,ואז שיטחתי אותה בתבנית ואפיתי כרגיל,התקבלו חטיפים בניחוח שוקולד עדין.


מי רוצה ללקק?


13 כבר הגיבו:

מיכל אמר/ה...

נראה מזמין וטעים
ניסיתי כבר המון מתכונים
ונראה שאנסה גם את זה
תודה

Taltul אמר/ה...

תודה איזה כיף!
אשמח לשמוע איך יצא

אנונימי אמר/ה...

תודה רבה על המתכון יצא סוףףףףף הדרךךךך באמת ממש טעים.. כל הכבוד!!!

אנונימי אמר/ה...

היי,
נראה טוב. כנראה שננסה אחרי פסח. האם ניתן לוותר על הסובין והנבט מבלי לפגוע במרקם?

טל אמר/ה...

אפשר לוותר על שניהם, זה לא יפגע במרקם

אנונימי אמר/ה...

כמה חטיפים מקבלים וכמה קלוריות לחטיף

טל אמר/ה...

מתקבלים כ-30-35 חטיפים תלוי בגודל שלהם
לגבי הקלוריות-אין לי מושג

אנונימי אמר/ה...

הכנתי כבר כמה פעמים. מעולה! כולם אוהבים בטרוף!! משום מה לא יוצא קריספי.. אולי צריך להשאיר יותר זמן בתנור...

טל אמר/ה...

לאנונימי
ככל הנראה צריך להשאיר עוד קצת בתנור
אולי כדאי לצנן אותם על רשת ולא בתבנית שלא יתפסו לחות
ולאחסן בקופסא רק שהם התקררו לגמרי, אם מאחסנים עוגיות חמות בקופסא הן מייצרות אדים וסופחות את הלחות ומתרככות

Moran Ben-Tzion אמר/ה...

יצאו טעימות מאוד אבל רכות מדי... כמה דק הן צריכות להיות בתנור לאחר החיתוך?

Moran Ben-Tzion אמר/ה...

טעימות מאוד אבבל יצאו לי רכות מדי.. כמה דקות לאחר החיתוך הן צריכות להיות בתנור?

Moran Ben-Tzion אמר/ה...

יצאו טעימות מאוד אבל רכות מדי.. כמה זמן לאחר החיתוך הן צריכות בערך להיות בתנור?

טל אמר/ה...

מורן,
צריך להשאיר את החטיפים בתנור עד שהם מרגישים מעט קשים למגע, ומזהיבים.

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים