-->
טוען...

יום ראשון, פברואר 27, 2011

פטלים של פטל(קאפקייקס שוקו במילוי קרם גבינה ופטל)

פטל. הפרי הכי נפלא בעולם.
אם יש דבר שאני אוהבת יותר משוקולד וגלידה,זה פטל. אני לא יכולה לעמוד בפניו. מכורה אמיתית.

אני מוכנה לעמוד תחת חממה בשמש קופחת ביום הכי חם בשנה (48 מעלות בכינרת,מדדנו) כדי לקטוף פטל טרי.
אני חייבת להודות, פיתחתי קצת אובססיה לפרי הקטן האדום הזה. אני אוהבת כל מה שקשה להשיג, ופטל נמצא אצלנו רק לתקופה מוגבלת, בכמות מועטה ובמחירים מטורפים. אפשר להבין למה אני כל כך אוהבת פטל?
אחח השלמות

העוגות הבאות ממש ממש פשוטות להכנה. לא צריך מיקסר, מלכלכים רק שתי קערות, והמראה כל כך מרשים שלא יאמינו לכם שזה כל כך פשוט. והטעם..מממ


קאפקייקס שוקו במילוי קרם גבינה ופטל
עפ"י מתכון שלי
24 יחידות אישיות

מרכיבים:

קאפקייקס שוקו:
2 כוסות קמח תופח
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
2 ביצים
1כוס סוכר חום
שתי שקיות סוכר וניל
2 כפות קקאו
1 כוס אבקה להכנת שוקו

קרם גבינה:
100 גר' גבינה לבנה רכה
1 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה
2 כפות קורנפלור
3 כפות ריבת פטל איכותית

לקישוט: חצי כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ-לא חובה.

עטרות נייר

אופן ההכנה:
בקערה טורפים את הביצים. מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים לטרוף. מוסיפים סוכר וסוכר וניל, מערבבים היטב ומוסיפים תוך כדי בחישה נמרצת את המים הרותחים. לאחר מכן את אבקת השוקו ובסוף מנפים את הקמח והקקאו יחד.

מערבבים עד שהעיסה אחידה בלבד-להימנע מערבוב יתר.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את מרכיבי מלית הגבינה.
מסדרים עטרות נייר בתבנית שקעים ומוזגים את תערובת השוקו עד 3/4 מגובה השקע. לאחר מכן מעל כל שקע שופכים כף גדושה בתערובת הגבינה.

אם משתמשים בתבנית סיליקון חשוב לשמנה היטב לפני המזיגה.
חיוורת קצת לפני האפייה

מקשטים בשוקולד, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל20-25 דק'. העוגה צריכה להיות יציבה וקיסם צריך לצאת לח עם פירורים עליו.

יפות יפות שבא לבכות

העוגות מאוד עסיסיות,ויש לשמור אותן במקרר. ניתן לאכול אותן קרות או לאחר חימום קל. טעימות גם בטמפרטורת החדר.

מגישים עם קצת ריבת פטל מעל

הערות ושדרוגים:
  • אפשר להחליף את הריבה בכל ריבה אחרת שאוהבים: תות,משמש,אוכמניות,ריבת חלב וכדומה.
  • ממליצה להשתמש בעטרות נייר ולא לשים ישירות בתבנית כדי לשמור על העוגות יפות וגם ניידות.
  • אם השילוב בין השוקולד לגבינה חזק מדיי,ניתן להשמיט את הקקאו.יתקבלו עוגות בהירות ועדינות יותר.
  • אם יש לכם פירות יער קפואים או טריים-ממליצה להוסיף לתערובת הגבינה.
  • אפשר להשמיט את הריבה ולהוסיף 50 גר' שוקולד לבן מומס,או טופי קרמל.
  • במקום אבקת הקקאו אפשר להשתמש באבקת נוגט
כמה מהעוגות הכנתי עם מלא שוקולד קצוץ ושקד שלם,לטובת הרגישים ללקטוז








3 כבר הגיבו:

nurit אמר/ה...

אין על פטל וזה נראה מזה טעיייייייייים!!!

Taltul אמר/ה...

תודה רבה!
אין על פטל בכל העולם

קורל אמר/ה...

ברור שאין על פטל,
אבל יותר מזה אין על טל D:

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים