-->
טוען...

יום שני, מרץ 21, 2011

עוגיות שוקולד צ'יפס-קצת אחרת

לעוגיות הבאות אמנם אין סיפור מרגש שעומד מאחוריהן ואת המתכון הבא רקחתי בפחד רב(טוב לא רב, אבל היו בי חששות...)אבל הייתי חייבת לנסות.
אחרי הכל,זה באסה להשקיע חומרים טובים ואחר כך לזרוק לפח...
ממש רציתי להכין עוגיות שוקולד צ'יפס,ולא יכולתי להשתמש בחמאה, לכן מאוד חששתי מאיך שהעוגיות האלה ייצאו.הייתי בטוחה שהן לא יצאו טוב, ושהמרקם שלהן ייבאס אותי.
למרבה ההפתעה לא רק שהמרקם היה פריך ומעולה, התקבלו עוגיות שוקולד צ'יפס עשירות ומפנקות, ועמידות בפני נסיעה ארוכה לאילת.







עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות
עפ"י מתכון שלי
כ40 יחידות

מרכיבים:
2 ו-1/4 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן צמחי
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 חלמונים
תוכן מחצי מקל וניל
4 כפות גדושות שקדים טחונים
1 כף קורנפלור
150 גר' שוקולד מריר קצוץ לקוביות קטנות
כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק (באמצעות כף) תוך כדי הוספה הדרגתית של הקמח.





  ממשיכים ללוש ידנית ממש דקות ספורות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.אם הבצק לא נוח אפשר להוסיף כף מים קרים ולהמשיך לעבד קלות עד שמתאחד.


מחלקים את הבצק לשני חלקים. כל גוש מגלגלים ומהדקים לגליל בתוך נייר אפייה.מעבירים להקפאה לפחות לשעה. חותכים כל גליל לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ.

 ככה:
מסדרים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בין 13-17 דק' עד שהעוגיות זהובות ויציבות
יאמי!
הערות ושדרוגים:
  •  אפשר להחליף את השמן ב150 גר' חמאה,אבל אז צריך להקציף אותה עם סוכר, להוסיף חלמונים ואז את הקמח וכל השאר,וזה סתם מלא עבודה...חבל.
  • ניתן להשתמש בכל שוקולד או אגוזים שבא לכם,אפילו מומלץ לערבב כמה סוגים.
  • אם אין מקל וניל אפשר להשתמש בכף תמצית וניל או כפית משחת וניל
  • רצוי לא להחליף במיץ אחר חוץ מתפוזים כדי שלא יתקבל טעם לוואי. כמו כן חשוב להקפיד על מיץ סחוט טרי ולא קנוי. אם אין, אפשר להשתמש בחלב או מים.
  • במקום שקדים ניתן להשתמש בקוקוס אבל זה משנה את המרקם של העוגיות
  • אופים את העוגיות עד שהן זהובות ויציבות. זה חשוב לקבלת המרקם הנכון. אם אופים פחות הן נשארות רכות ולחות.זה עניין של טעם.
  • אפשר לוותר על הכנת גלילים וליצור כדורים קטנים ולשטח אותם מעט בתבנית.
וטעימה קטנה מהטיול בסופ"ש:



תהנו

3 כבר הגיבו:

Winnie אמר/ה...

העוגיות נראות מאד טעימות :)
אבל אני בטוחה שהתכוונה שהעוגיות יצאו נימוחות (יאמייייייי), ולא פריכות כי בשביל פריכות חייבים(!) שומן מוקשה וזה אומר מרגרינה (או חמאה) ואין את זה בשמן.
בכל מקרה אני אוהבת עוגיות כאלה!

אגב - מאד אהבתי גם את צורת הלב שסידרת אותן כדי לצלם. מאד יפה!

Taltul אמר/ה...

תודה רבה!
אבל אני נאלצת לא להסכים איתך הפעם, העוגיות האלה ממש לא נימוחות, הן קראנצ'יות מאוד פשוט לא כמו בצק על בסיס שומנים מוקשים.
אני כל הזמן מנסה להפריך את המיתוס הזה שאי אפשר לעשות בצק פריך בלי חמאה או מרגרינה,כן אפשר, זה פשוט יוצא שונה.זה אמנם לא עונה על ההגדרה המדויקת של בצק פריך לפי קריטריונים של קונדיטורים,אבל זה אפשרי.
נגיד עוגיות מכונה מרוקאית אצלנו מכינים רק על שמן וזה יוצא פריך מאוד והרבה יותר טעים.

שמחה שאהבת את העוגיות והתמונה :)

קורל אמר/ה...

נראה מעולה וממש טעים!
גם הצילומים מעולים :)
הלכתי לנגב את הריר מהמקלדת. (;

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים