-->

יום שישי, אפריל 08, 2011

יוגורט זה באופנה (עוגת יוגורט ופירות יער)

כבר מזמן מפארים את היוגורט בשלל יתרונות בריאותיים, ומרבית האנשים פותחים את היום ביוגורט פרוביוטי עם תוספת בלה בלה בלה שתורמת לחיזוק הבלה בלה.
אני נמנית עמם, ויוגורט (עיזים לאחרונה) הוא מרכיב קבוע בתפריט היומיומי שלי.
חוץ מיוגורט רגיל שנמכר בסופר, ניתן לראות בכל פינת רחוב יוגורטיה חדשה שצצה כמו פטרייה אחרי הגשם, ומבטיחה מעדן דל קלוריות ועתיר בריאות.
גם במועדון המעריצים הזה אני נמנית, ואני מאוד חובבת יוגורטים קפואים למינהם, למרות שהם לא הכי בריאים, הם עדיפים על קינוחים אחרים.
אז בתור אחת כזו, יש לי די הרבה יוגורט במקרר באופן קבוע. לעתים, כשאין לי זמן לאכול בצורה מסודרת הוא מצטבר.
יום אחד פתחתי את המקרר ולהפתעתי הרבה גיליתי 6 גביעי יוגורט לבן שתאריך התפוגה שלהם מתקרב בצעדי ענק.למרות שניסיתי, לא הצלחתי לחסל את כל הכבודה.
נאלצתי להפעיל קצת יצירתיות, ולבסוף נולדה העוגה הנפלאה הזאת, מכמה דברים שנשארו במקרר.
העוגה מכילה את אחד השילובים האהובים עליי-יוגורט ופירות יער. חמוץ עם חמוץ, וקצת מתוק...



עוגת יוגורט ופירות יער
 עפ"י מתכון שלי
עוגה אחת בתבנית 24

מרכיבים:

 עוגה:

5 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר לבן
300 מ"ל יוגורט לבן
3 כפות ריבת פירות יער
3 כוסות קמח לבן
כוס פירות יער קפואים/טריים
שקית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

זיגוג יוגורט:

100 מ"ל יוגורט
2 כפות מיץ לימון
2 כפות גדושות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בצלוחית קטנה שוברים ביצה אחת אחרי השנייה כדי לוודא שאין בה דם או פיחסה. מעבירים לקערה גדולה ומקציפים באמצעות מיקסר.כשמתחילות להופיע בועות בשולי הקערה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה ומקציפים במשך כמה דקות עד שהביצים תופחות והבלילה מתבהרת.
כשהיא נראית ככה:


מוסיפים את השמן בזרם דק דק, ומתחילים להרגיש את המרקם של הביצים משתנה לכם מתחת לידיים. התהליך דומה להכנת מיונז- כשטורפים במהירות חלמונים ומוסיפים בזרם דק שמן, נוצרת תערובת קרמית וזה מה שעושה את המרקם של העוגה לכל כך משגע. ממליצה לאמץ את זה לכל עוגה בחושה על בסיס שמן.
כשמעבירים את המקצפים של המיקסר על התערובת ונשארים פסים יציבים על גביה, אפשר להפסיק להקציף.

מוסיפים את ריבת פירות היער שבחרנו-אני השתמשתי בפטל אהובי משכבר הימים. מערבלים עוד קצת עד שהתערובת מתחילה לשנות קצת צבע לורדרד חיוור.


מוסיפים 300 מ"ל יוגורט (שהם גביע וחצי). מערבבים במהירות הכי נמוכה של המיקסר עד שזה נראה כמו פרילי תות או מילקשייק או איך שבא לכם לקרוא לזה, שימו לב שהצבע הורוד נעשה חי וחזק יותר לאחר הוספת היוגורט.



מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה. על הקמח שופכים את פרי היער שבחרנו להוסיף. אני השתמשתי באוכמניות קפואות.מערבבים את הקמח והאוכמניות יחד כדי שהאוכמניות יוטמעו באופן אחיד בעיסה ולא ישקעו בתחתית. 

כמובן שחשוב לא לערבב יותר מדיי כדי לא למעוך את האוכמניות ולצבוע את הבצק, וכדי שהעוגה לא תצא עוגת חנק. כבר דיברנו על זה.
את העיסה הורודה והחיננית שלנו שמזכירה קצת עוגה בחושה על בסיס חמאה מוקצפת, מעבירים לתבנית משומנת היטב שלאחר השימון פיזרנו עליה סוכר בשכבה אחידה.
אני השתמשתי בתבנית סיליקון שהופכת את העוגה הזו בשנייה לעוגת רושם.


מחליקים את פני העוגה במרית ושולחים לאפייה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, כשעה עד שקיסם שמוחדר לעוגה יוצא נקי עם פירורים לחים עליו, ופני העוגה שחומים ויציבים.


כשהעוגה מתקררת מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג ויוצקים על העוגה.
 יש לשמור את העוגה במקרר.

הערות ושדרוגים:
  • אפשר להשתמש בכל פרי יער קפוא או טרי שיש. הכי מומלץ-תערובת פירות יער קפואים שמכילה כל מיני סוגים.
  • 400 מ"ל יוגורט הם שני גביעים סטנדרטיים. בעוגה משתמשים בגביע וחצי, ולזיגוג משתמשים בחצי הגביע הנותר. אם לא בא לכם על הזיגוג, ניתן להשיג יוגורט בגביעים של 150 מ"ל ו-2 כאלה מספיקים בדיוק לעוגה.
  • במקום זיגוג אפשר לפדר את העוגה באבקת סוכר,או להגיש אותה בלי כלום.
  • אני משתמשת ביוגורט 1.5% שומן כדי לחסוך קצת בקלוריות, וזה עובד מצויין. זה עובד גם באחוזים יותר גבוהים, כמובן.
  • זמן האפייה משתנה בהתאם לתבנית שמשתמשים בה. אם משתמשים בתבנית עגולה רגילה יכול להיות שזה יקח פחות משעה, כי העוגה יוצאת נמוכה יותר מבסיליקון. 
  • ניתן להחליף את היוגורט באותה כמות של גבינה לבנה
בתאבון!




4 כבר הגיבו:

טלי אמר/ה...

וואווווווווו , נראה נפלא .תודה על השיתוף

Taltul אמר/ה...

תודה רבה שמחה שאהבת!

Winnie אמר/ה...

העוגה באמת נראית מאד מרשימה
אני מכינה משהו דומה ממעדני פירות (יוגורט פשוט אנחנו לא אוכלים...)

אהבתי!

Taltul אמר/ה...

תודה ויני :)

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים