-->
טוען...

יום רביעי, אפריל 27, 2011

מראה מלבב-לביבות בטטה וכרישה נימוחות

טוב!
אז אחרי שטירופסח עבר,חלף מן העולם, והמימונה כבר מאחורינו, הגיע הזמן לאיזה מתכון פשוט וקל,שלא מצריך הרבה עבודה.
אין הרבה מה להגיד על לביבות בטטה. זה פשוט טעים. נקודה. ואם מוסיפים גם כרישה, אז בכלל קשה להגיד להן לא...

ואם מוסיפים תפוחי אדמה..ובצל ירוק...

הלביבות מאוד נימוחות ורכות,ובעיקר ממכרות, אז תזהרו.

בקיצור, מתחילים?


לביבות בטטה וכרישה
עפ"י מתכון שלי
כ-20 לביבות קטנות

מרכיבים:

1 בטטה בינונית-גדולה
1 תפוח אדמה בינוני
3-4 גבעולי בצל ירוק
1 כרישה גדולה
1 ביצה גדולה
2 כפות קמח תפוח אדמה
3/4 כפית מלח
1 כף שמן זית
פלפל שחור לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

יש שלוש דרכים להכין את הלביבות האלה:

קלה מאוד- משתמשים בשאריות תפוחי אדמה ובטטה, ממתכון כלשהו, נגיד כמו זה

קלה-מבשלים במים את תפוח האדמה והבטטה בקליפתם עד לריכוך, מקלפים ומועכים לפירה.

דורשת השקעה אך שווה- אופים את תפוח האדמה והבטטה בתנור, כשהם מזולפים בשמן זית, שום, ועשבי תיבול, לאחר שהם רכים מועכים אותם היטב לפירה. (ואל תאכלו את זה בשלב הזה)

מקלפים את הכרישה מהחלק החיצוני העצי, בערך שכבה אחת או שתיים. קוצצים דק מאוד את הכרישה והבצל הירוק,כולל החלק הירוק.

 בקערה מערבבים את כל החומרים. מועכים לעיסה את האמא! אל תרחמו. כל המרקם הנימוח של הלביבות כרוך במעיכה אינטנסיבית של כל העיסה, עד שהיא חלקה. אגב, אני השתמשתי בקמח תפוח אדמה שמסייע ביצירת מרקם נימוח במאכלים, אז לשיקולכם.

אפשר להשתמש במועך פירה, למעיכה אינטנסיבית ביותר.


מחממים שמן במחבת, לא עמוק, אך לא מעט מדיי. בערך 2-3 ס"מ של שמן, כמובן שתלוי בקוטר המחבת.
כשהשמן חם (זורקים חתיכת כרישה קטנה לשמן, וכשמסביבה בועות מפעפעות בשצף, הוא חם)
באמצעות שתי כפות, צרים קצת מהתערובת ומחליקים אותה אל השמן החם.


כשהלביבות מזהיבות מעט בשוליים, הופכים אותן ומטגנים עוד דקה או שתיים עד שהן זהובות משני הצדדים. 


מניחים על נייר סופג לספיגת שאריות השמן, וטורפים...


הערות ושדרוגים:
  • מומלץ להוסיף מלא מלא עשבי תיבול-כוסברה, פטרוזילה, מנגולד, תרד ועוד.
  • מומלץ עוד יותר, להוסיף גבינה מלוחה מגוררת כמו פטה למשל.
  • אפשר להכין את הלביבות מבטטה בלבד, או תפ"א בלבד.
  • אם יש לכם בעיה עם טיגון, וזה בסדר, אפשר לסדר את הלביבות בתבנית, להבריש אותן במעט שמן, ולאפות ב-180 מעלות עד שהן זהובות ויציבות. ניתן להפוך אותן כדי להזהיב גם את הצד השני.
  • אם אין קמח תפו"א, אפשר להשתמש בקורנפלור, קמח תירס או קמח רגיל.
בתאבון...


2 כבר הגיבו:

Winnie אמר/ה...

בבקשה להעביר לי את כל הלביבות
ה - כ - ל

תודה

Taltul אמר/ה...

בדרך אלייך... D:

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים