-->
טוען...

יום שלישי, מאי 10, 2011

פוסט ישראלי (קאפקייקס שוקולד ובמבה)

לכבוד יום העצמאות, הכנתי קינוח. כן כן, לא בשר, ולא תוספות. קינוח. מה לעשות, כל אחד במה שהוא טוב בו. עשיתי על האש, ואפילו עזרתי להכין קבבים, והיה טעים מאוד. אבל על גזרת הקינוחים, כמו תמיד אני אחראית.
אז הכנתי לכם קאפקייקס שוקולד ובמבה. מה הקשר ליום העצמאות אתם שואלים? מיד אסביר.



מכירים ת'שאלה הזאת שצצה כל שנה לקראת יום העצמאות? מה ישראלי בעינייך? אז אני שונאת אותה.
ישראלי בעיניי,זה לשאול מה ישראלי בעינייך...

אין מה לעשות, בתור ישראליים אנחנו לא כל כך מקוריים...את כל המזונות שמשוייכים עם העם שלנו גנבנו מעמים אחרים.
למשל חומוס שמשוייך למטבח הערבי, או פלאפל שמשוייך למטבח המצרי ובמקור מכינים אותו בכלל מפול. שניצל ופסטה-הכלאה ישראלית ביותר שהיתכה יחד את המטבח האיטלקי והוינאי בניגוד לרצונם.

גם הקרמבו, אגב לא שלנו. גנבנו אותו בכלל מהדנים.

אפשר לדבר על מטבח יהודי, שבעיקר מזוהה עם מזרח אירופה ומבוסס ברובו על שמאלץ. אבל נשמור את הדיון הזה לפעם אחרת.

שתי המצאות אוכל ישראליות, גאוניות למדי, עולות לי כרגע בראש: במבה ופתיתים.

הפתיתים (קוסקוס ישראלי או אורז בן גוריון) הם בעצם סוג של פסטה,והומצאו בתקופת הצנע כדי למלא את החסך באורז שהיה אז יקר מאוד.
היום אין בית בישראל שלא אוכלים בו פתיתים בכל צורה שהיא.

ובמבה? צריך לדבר על זה בכלל? כל תינוק בארץ ישראל יודע מה זה במבה. מינקות אנחנו אוכלים את החטיף תירס בוטנים הטעים הזה. כל חייל בצה"ל יודע מה זה במבה קולה, ופתיחת חברים. אין הרבה מה להגיד על הבמבה, שהיא אחד החטיפים הכי פופולאריים בארץ.

יש לי וידוי קטן, במשך שנים חשבתי שבמבה זה מגעיל, ולא הייתי נוגעת בזה. ואז יום אחד, פשוט חזרתי לאכול את זה. בתור אחת שמתה על חמאת בוטנים, אני לא מבינה מה חשבתי לעצמי.וידוי נוסף-כשהייתי קטנה, הייתי פותחת שקית במבה, ומשאירה אותה פתוחה יומיים כדי שהבמבה תתייבש ותהיה מסטיקית, אני פשוט מתה על זה ,עד היום.
היי, לא לשפוט אותי, כל אחד והסטייה הקולינארית שלו.

אז הנה הקשר ליום העצמאות, קינוח שוקולדי עם החטיף הכי ישראלי שיש.

ההכנה כל כך פשוטה, והתוצאה מרשימה וטעימה מאוד. ניתן לוותר על הבמבה, ולקבל קאפקייקס שוקולד חגיגיים לכל ימות השנה.

קאפקייקס שוקולד ובמבה
עפ"י מתכון שלי
24 יחידות 

מרכיבים:

קאפקייקס:
4 ביצים
כף תמצית וניל
כוס סוכר  (מומלץ חצי חום חצי לבן)
3/4 כוס שמן
כוס חלב
2 כוסות קמח
חצי כוס קקאו
3 כפות קמח תפו"א
שקית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות (או שוקולד צ'יפס מריר)

ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב ממולא
50 גר' חמאה
כף דבש/סילאן

שקית במבה (80 גר')


אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הביצים, שמן, סוכר ותמצית וניל.מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחדים.


יוצקים את החלב וטורפים היטב ובמרץ עד שהתערובת מתבהרת ומסמיכה.

מנפים את הקמח, קקאו, מלח, אבקת אפייה וקמח תפו"א. את כל החומרים היבשים בבת אחת, כדי לערבב כמה שפחות. מפזרים מעל הקמחים את השוקולד, ומערבבים את העיסה עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת קצת גושית וזה בסדר, לא צריך לערבב יותר מדיי. זה מסתדר לאחר האפייה.


מסדרים עטרות נייר בתבנית שקעים. בכל שקע, מניחים שלוש יחידות של חטיף במבה.


יוצקים מבלילת העוגה לכל שקע, לכיסוי הבמבה. בערך 3/4 מהשקע. הבמבות קצת צפות למעלה, וזה בסדר. רק חשוב לכסות אותן בבלילה היטב.אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, בין 10-15 דקות. קיסם צריך לצאת יבש עם פירורים לחים.

בזמן שהעוגות מתקררות, מחממים במיקרוגל את כל מרכיבי בציפוי, בפולסים של 15 שניות עד לקבלת קרם שוקולד חלק.

אני השתמשתי בשוקולד חלב ממולא קרם שוקו וניל, אבל אפשר להשתמש בכל שוקולד ממולא- נגיד במילוי קרמל או רוזמרי יהיה מצויין, אבל במילוי פירות יהיה פחות מוצלח לטעמי.

מצפים כל עוגה בקרם

 מורחים היטב את הקרם, שיכסה את הבמבה

ומניחים מעל במבה לקישוט.ניתן לקשט גם בפירורי שוקולד.
הבמבה נעשית קצת CHEWY ואני, באופן אישי מתה על זה. בנוסף, השילוב של המתוק ומלוח, שוקולד ובוטנים, הוא שילוב שאי אפשר לעמוד בפניו.

אם אתם לא אוהבים, אפשר לוותר.



שומרים את הקאפקייקס בקירור. ניתן לחמם מעט לפני האכילה. טעים מאוד מאוד גם קר...
בתאבון!


בקיצור ולעניין:
בקערה מערבבים שמן,סוכר,ביצים ותמצית וניל. מערבבים היטב ומוסיפים את החלב. טורפים עד שהתערובת מבהירה ומסמיכה. מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, מלח וקמח תפו"א בבת אחת. מפזרים מעל את השוקולד הקצוץ ומערבבים מעט עד לקבלת בלילה אחידה וקצת גושית. זה בסדר, הגושים לא נשארים לאחר האפייה לא להתפתות לערבב יותר מזה כדי לא לפגוע במרקם.מסדרים עטרות נייר בתבנית מאפינס, ובכל שקע מניחים 3 יחידות במבה. יוצקים את בלילת העוגה עד לכיסוי הבמבה, כ-3/4 מעומק השקע.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בין 10-15 דק', עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. ממסים במיקרוגל את כל חומרי הציפוי בפולסים של 15 שניות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצפים כל עוגה במעט קרם ומקשטים בבמבה ופירורי שוקולד. שומרים בקירור.

הערות ושדרוגים:
  • אפשר לוותר על הבמבה, או להחליף אותה בכפית חמאת בוטנים מלוחה בכל קאפקייק.
  • אפשר להחליף את הבמבה הרגילה בבמבה נוגט או במבה חלבה.
  • אפשר להשתמש בכל שוקולד שרוצים גם בציפוי, וגם בעוגות עצמן. 
  • חשוב לא לערבב את הבלילה יותר מדיי, גם היא מעט גושית, זה בסדר. כמו שציינתי, זה מסתדר לאחר האפייה.

הערה:

לאחרונה הובא לתשומת ליבי, כי חסרה לכם גרסת הדפסה של המתכון, לכן ניתן לשים לב שבפוסטים האחרונים הפרדתי את רשימת המרכיבים ואופן ההכנה בצורה כזו שיהיה ניתן להעתיק את המתכון בקלות ולהדפיס.אני עובדת על שילוב של גרסת הדפסה נפרדת, ואני מקווה לפרסם זאת בהקדם. אם מישהו רוצה מתכון מסויים (מהמתכונים הישנים יותר) בגרסא נוחה להדפסה, אתם מוזמנים לפנות אליי בפרטי ואשמח לעזור.





9 כבר הגיבו:

LiHi =] אמר/ה...

לרגע חשבתי שאני טועה, ושכן אהבת במבה גם פעם. אבל לא טעיתי! שמחה שחזרת לדרך הישר של הבמבה. איך אפשר בלי זה?!

נשמע שילוב מעניין. הבמבה שבתוך הקאפקייקס סופגת את הבלילה?

Winnie אמר/ה...

זה נראה כל כך מזמין
אין לי ספק בכלל שהם מאדדדדדדדד טעימים!
אהבתי מאד!

Taltul אמר/ה...

חחח חזרתי לדרך הישר כבר מזמן..מה לעשות כולם נופלים מדיי פעם! הבמבה לא סופגת את הבלילה,אבל היא משנה את המרקם שלה ונעשית צ'ואית, שזה טעים מאוד מאוד

תודה ליהי וויני!

יעל אמר/ה...

אחלה פוסט ואחלה בלוג. גם המילה אחלה בשימוש מופרז זו המצאה ישראלית, לא?:)
ובמבה הפתוחה יומיים-בכלל גאונות.

Taltul אמר/ה...

אחלה זה באמת מאוד ישראלי, אבל גם את זה גנבנו! מה לעשות אנחנו לא מקוריים.

תודה רבה

מור אמר/ה...

תגידי לי, איך איך איך לא שמתי לב לקיומו של המתכון הזה קודם?
שוקולד ובמבה, נפלא! אבל למה בקאפקייק האפוי לא רואים בפנים את הבמבה? הצבע של השוקולד משתלט עליה או משהו כזה? או שזה סתם עוורון חלקי שלי?

Taltul אמר/ה...

מור תתביישי לך. במבה ושוקולד במתכון אחד ואת לא שמה לב לזה??

אז עכשיו ששמת לב, אפשר לראות את הבמבה,היא פשוט מכוסה בלילה. בזאת שמצולמת חצי אכולה לא רואים את הבמבה כי אכלתי אותה D:

חנה אמר/ה...

האם קמח תפו"א הכרחי, או שאפשר להחליף אותו בקמח רגיל?

Taltul אמר/ה...

הי חנה, לא הכרחי אם כי תורם למרקם העוגה
ניתן להחליף בקורנפלור או קמח רגיל באותה כמות :)

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים