-->

יום שלישי, מאי 17, 2011

טארטולדת שמח (טארט אגסים ותפוחים בקרם מרציפן)

טארט אגסים ותפוחים בקרם מרציפן עשיר, על קלתית בצק נוגט פריך...
נשמע טוב נכון? אני יכולה לחלוק על כך...


הפעם העוגה לא בשבילי בכלל, אני לא חובבת עוגות תפוחים. אבל ככה זה כשאוהבים, עושים בשביל אחרים דברים שאנחנו לא אוהבים כל כך לעצמנו. אז מכיוון שמדובר בעוגת יומולדת, היא מוקדשת כולה לבעלי השמחה, ולכן עשירה בטעמים שאני לא הייתי בוחרת לעצמי. (אני חייבת לציין שבתור עוגת תפוחים יצא משהו משהו)

היום, ה-17 למאי, הוא יום ההולדת של הוריי.
כן כן,הם חוגגים באותו יום.
אגלה לכם סוד קטן, כשהייתי קטנה, חשבתי שלכל ההורים יש יום הולדת באותו תאריך, וככה זה כשמתחתנים. כשגדלתי גיליתי שזה לא נכון...
אבל זה נחמד, כי יש חגיגה כפולה, ושתי עוגות...

אז הפעם יש עוגה אחת. מושקעת, מרשימה, וטעימה.
והאמת, שהיא ממש ממש קלה להכנה.

טארט אגסים ותפוחים בקרם מרציפן
עפ"י מתכון שלי
תבנית טארט 26


מרכיבים:

קלתית נוגט:
חצי כוס אבקת נוגט
2 כוסות קמח
1 כף סוכר
100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 ביצה

קרם מרציפן:
כוס ורבע חלב
שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
100 גר' מרציפן
חצי כפית מחית וניל (לא חובה)
5 כפות שמנת מתוקה
1 כף סוכר

תפוח גדול
אגס גדול


זיגוג:
כף סילאן/ דבש מדוללת בכף מים


אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:
שמים את כל החומרים בקערה מלבד הביצה.
באמצעות הידיים מפוררים את החמאה עם הקמח והסוכר עד לקבלת פירורי בצק.מוסיפים את הביצה ומהדקים את הפירורים תוך כדי לישה עדינה עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק.

הערה חשובה מאוד: אבקת נוגט זה דבר מגעיל, לא כדאי לכם להשתמש בזה, אבל אל חשש, אם נתקעתם עכשיו עם קופסאות של הדבר המגעיל הזה אתם מוזמנים לשלוח את זה אליי ואני כבר אטפל בזה.


סתם!! אבקת נוגט זה הדבר הכי טעים בעולם ויש לזה טעם של חלום שמתגשם!!!!!


אוקיי. נרגעתי.
נמשיך?

בצקי קטן וחמודי!
את הבצק משטחים בתבנית פאי בשכבה אחידה באמצעות האצבעות.מכיוון שלא קיררנו אותו, הוא רך ונוח לעבודה, לכן אין צורך לרדד אותו אלא פשוט לשטח אותו בתבנית באמצעות כריות האצבעות, כולל הדפנות, ולוודא שחס וחלילה לא קיפחנו אף פינה.עכשיו יש לדקור את הבצק באמצעות מזלג כדי שלא יתפח יותר מדיי באפייה.

ראיתם כמה קל להכין בצק פריך?
עזבו אתכם שטויות. בלי מעבד מזון, בלי קירור, בלי רידוד. הכי פשוט וקל. וכל אחד יכול.


אופים את הבצק אפייה חלקית בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך 8-10 דקות.

בזמן שהבצק נאפה מערבבים את כל חומרי המלית בקערה. מתחילים בהכנת הפודינג עם כוס ורבע חלב. טורפים את הפודינג והחלב היטב באמצעות מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב לקבלת קרם אחיד.

איך להוסיף את המרציפן בקלות ללא חימומים מיותרים וללא מכשירים? פשוט מאוד. מגררים את המרציפן באמצעות פומפייה ומוסיפים לתערובת. באפייה המרציפן נמס ומתאחד עם שאר החומרים.


 לאחר 8-10 דקות מוציאים את הקלתית האפוייה למחצה מהתנור.
הבצק מתבהר ונסדק קצת,וזה בסדר.


להרכבת הטארט:
מקלפים תפוח ואגס ומוציאים את הליבה באמצעות, אממ, סכין-מוציא-ליבה-מתפוחים או איך שלא קוראים לזה. חוצים כל פרי לשניים, וחותכים לפרוסות דקות דקות. יוצקים את הקרם  על הקלתית (לא צריך לקרר)
ומסדרים על הקרם את פרוסות הפרי בצורת מניפה.


אופים בתנור שחומם מראש לטפרטורה של 170 מעלות. שולי הפירות מזהיבים, והקרם יציב בשוליים ועדיין רוטט במרכז.הקרם מתנפח קצת באפייה, אבל אחר כך הוא יורד, ומקבל גובה אחיד.

מערבבים את חומרי הזיגוג ומברישים את הטארט בעדינות בעודו חם כדי שהזיגוג ייספג וייתן מראה חגיגי לכל העסק.


נותנים לטארט להתקרר, ולאחר מכן מעבירים אותו ללילה במקרר להתייצבות לפני שחותכים.


בקיצור ולעניין:
מניחים בקערה את חומרי הבצק מלבד הביצה. מפוררים את הקמח והסוכר עם החמאה עד לקבלת פירורי בצק. מוספים ביצה ומאחדים לגוש בצק אחיד וחלק תוך כדי לישה עדינה ומועטת. מרפדים תבנית פאי (רצוי מתפרקת)בשכבה אחידה של הבצק באמצעות כריות האצבעות. אין צורך לרדד או לקרר את הבצק. דוקרים קלות את הבצק באמצעות מזלג כדי שלא יתנפח באפייה.אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לאפייה חלקית של 8-10 דקות עד שהבצק מתבהר ונסדק קצת. מערבבים את כל חומרי המלית. מתחילים בהכנת פודינג עם כוס ורבע חלב. טורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. את המרציפן מגררים על פומפייה, ומערבבים עם שאר החומרים. מקלפים תפוח ואגס, מנקים את הליבות, וחוצים כל פרי. חותכים כל חצי לפרוסות דקות (חצאי ירח). יוצקים את הקרם על הקלתית האפויה ומשטחים בשכבה אחידה.מסדרים את הפירות מעל בצורת מניפה. אופים בתנור שחומם ל170 מעלות כחצי שעה עד שהפירות מזהיבים, והקרם יציב בשוליים ורוטט במרכז.
מערבבים את חומרי הזיגוג ומברישים את הטארט בעודו חם. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור של לילה במקרר לפני החיתוך והאכילה.


בתאבון!

הערות ושדרוגים:
  • אם אין אבקת נוגט להכנת הבצק, אפשר להחליף בחצי כוס אגוזים או שקדים טחונים, אבל מכיוון שאבקת נוגט ממותקת, צריך להוסיף רבע כוס סוכר לבצק.
  • במקום מרציפן אפשר להשתמש בחלבה
  • ניתן להכין את הטארט מכל פרי אחר, למשל: אפרסקים, נקטרינות,שזיפים,פירות יער ועוד
  • מחית הוניל היא לא בגדר חובה בכלל. טעם המלית כבר עשיר, אבל אם בכל זאת בא לכם להוסיף וניל ניתן להשתמש בכפית תמצית וניל טובה.
  • חשוב להקפיד המרציפן יהיה מאיכות טובה. כלומר כשתפתחו את הקופסא\ אריזה מייד ימלא את אפכם ריח שקדים-אמרטו משכר, זה עושה את ההבדל.
  • אפשר להכין את הבצק במעבד מזון-שמים את כל החומרים חוץ מהביצה. מעבדים עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים ביצה, וכשהבצק מתחיל להתגבש מוציאים אותו ומהדקים את כל הפירורים תוך לישה מועטת. ממשיכים באותו אופן.


דרך אגב, נשאר לי קצת בצק, אז גלגלתי אותו לעוגיות והטבעתי בכל אחת פקאן. אם לא בא לכם טארט תפוחים, יש כאן אחלה מתכון לעוגיות.



אמא זה מוקדש לך...♥


10 כבר הגיבו:

Winnie אמר/ה...

לקחתי אותך ברצינות בהתחלה בקשר לאבקת הנוגט וחשבתי שהשתגעת חחחחחחחח
האבקה הזאת היא דבר מסוכן ביותר וצריך להחביא אותה.
אני חושבת שלמי שאין אפשר להחליף גם באבקת שוקולית

הטארט נראה נהדרררררררררר
אני לא אוהבת מרציפן אבל הוא נראה כל כך טוב שלא איכפת לי.

Nickey אמר/ה...

המילה שחיפשת להדבר הזה שמוציא ליבה מתפוחים היא: תפוחן :)

Taltul אמר/ה...

וויני תודה!! המרציפן הוא תחליף לקרם שקדים, אז אם את אוהבת קרם שקדים יכול להיות שתאהבי גם את זה
ונראה לך שאני אדבר ככה על אבקת נוגט אהובתי? זה כלכך טעים וזה באמת מסוכן
החבאתי אותה מתחת למלא דברים בריאים כמו סובין ושיבולת שועל במקרר...

וניקי תודה גם לך!! זה ישב לי על קצה הלשון ולא הצלחתי להיזכר!!

ענבל אמר/ה...

תשמעי, רק היום גיליתי את הבלוג המקסים הזה ואני לא מצליחה לזוז מהמסך!
פשוט תענוג לעיניים, ככ באלי על זה עכשיו!
עלי והצליחי (: את נהדרת!

Taltul אמר/ה...

ענבל ברוכה הבאה!
איזה כיף לשמוע! תודה רבה ואני שמחה שנהנית...

משלוחי פירות אמר/ה...

אני בדיוק באותו מצב של ענבל, חדשה דנדשה, אבל התיאבון בעננים..

Taltul אמר/ה...

ברוכה הבאה משלוחי פירות
מקווה לראות אותך כאן הרבה...
בטוחה שיש כאן איזה מתכון או שניים שיספקו את התאבון בעננים :)

אנונימי אמר/ה...

היי,

האם יש צורך לחמם את החלב והפודינג ולהוסיף את המרציפן המגורר?

תודה. העוגה נראית 10!

טל אמר/ה...

אנונימי אין צורך לחמם, המרציפן נמס באפייה.

ותודה רבה :)

אביבה כהן אמר/ה...

יופי של טארט ויופי של בלוג. רק היום גיליתי אותו בעקבות חיפוש מתכון לעוגת דבש וטחינה.

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים