-->

יום ראשון, מאי 29, 2011

מיני בריאות-מאפינס תפוגזר

מכירים את הבדיחה על הארנב שנכנס לקונדיטוריה ומבקש עוגת גזר?
אז...נכון שהיא לא מצחיקה??

אני אוהבת עוגת גזר. כן כן, כל אלה שמעקמים עכשיו את האף, תעקמו תעקמו! עוגת גזר זה פשוט טעים.
היום אני קצת בקטע של בריאות,ולכן נכין מיני מאפינס תפוגזר-תפוח וגזר-אה איזה קטע! (שילוב מאוד אהוב עליי במיץ, אז אמרתי לעצמי למה לא לנסות גם כמאפינס?)



לפעמים בא לי לנשנש משהו טעים בלי שהוא יקים התנחלות בדיוק בירכיים שלי...משהו מתוק ומרגיע,מנחם ומשביע,עם כמה שפחות רגשות אשם.
נשנוש בריא שכזה.
וגזר זה מתוק לא יעזור לכם כלום!

מתישהו אני אנסה עוגת קישואים,ואז נראה אתכם מדברים...

מאפינס קטנים ורכים,מלאים בבריאות וטוב, עשירים בסיבים,אומגה 3,ויטמינים וטעם.
אז יאללה להתחיל לגרר גזרים,כי אין, פשוט אין לנו מאפינס לבזבז!

מיני מאפינס תפוגזר
עפ"י מתכון שלי
30 מיני מאפינס
20 מאפינס רגילים


מרכיבים:
2 ביצים
1 תפוח ירוק מגורד
2 גזרים גדולים מגורדים
חצי כוס שמן
חצי כוס סילאן/דבש
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס אגוזים מלך קצוצים גס
חצי כוס צימוקים בהירים
2 כפות נבט חיטה
2 כפות סובין חיטה
כפית קינמון
כוס קמח מלא
כוס קמח לבן
שקית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
כף תמצית וניל



אופן הכנה:
לפני הכל, מתחילים בגירור גזר ותפוח.





בקערה מניחים ביצים,סוכר,סילאן/דבש,וניל וטורפים היטב עד שהסוכר נמס ומתחילות להופיע מעט בועות.

מוסיפים את השמן והקינמון

וממשיכים לטרוף עד שהתערובת נעשית קרמית וסמיכה.


מוסיפים תפוח,גזר אגוזים וצימוקים.התפוח והגזר מוסיפים עסיסיות רבה למאפה ולכן אין צורך בהוספת נוזלים או חלב. הצימוקים מוסיפים מתיקות ומרקם נוסף, והאגוזים נותנים את הקראנץ'.

!Look at all the pretty colors
לקערת תערובת המאפינס, מנפים את הקמחים, אבקת האפייה והמלח בבת אחת.מוסיפים את נבט החיטה והסובין.
מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה-להימנע מערבוב יתר.


מרפדים תבנית מיני מאפינס בעטרות נייר קטנות-גודל 3 זה מעולה.
ממלאים כל שקע עד 3/4 מגבהו בתערובת המאפינס. אני מאוד ממליצה לא לוותר על עטרות נייר, זה חוסך את כל הקטע של ניקיון התבניות בגמר האפייה,ומבטיח שהמאפינס לא יתפרקו או יידבקו כשתנסו לחלץ אותם מהתבנית.


אופים בתנור שחומם ל180 מעלות 15-20 דקות. המאפינס תופחים יפה, ומוכנים צ'יק צ'ק, לכן חשוב להיזהר לא לייבש אותם. בודקים אם הם מוכנים באמצעות קיסם, שצריך לצאת בקלות, נקי וצח.



בקיצור ולעניין:
טורפים ביצים,סוכר וסילאן. מוסיפים וניל וקינמון ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן וטורפים עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה. מוסיפים את התפוח,גזר,אגוזים וצימוקים ומערבבים היטב. מנפים קמחים,אבקת אפייה ומלח.מוסיפים סובין ונבט חיטה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מרפדים תבניות שקעים בעטרות נייר וממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהו. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 20-25 דקות עד שקיסם יוצא נקי עם פירורים לחים.
ניתן לאפות כעוגה אחת גדולה אבל זמן האפייה מתארך בהתאם ל30-40 דקות.



הערות ושדרוגים:
  • לא חובה להשתמש בקמח מלא, ניתן להמיר באותה כמות של קמח לבן או קמח כפרי (ניסיתי וזה טוב!)
  • אם אין לכם תפוח ירוק אפשר להשתמש בכל תפוח אחר, או להחליף בחצי כוס רסק תפוחים.
  • אפשר לשחק עם התוספות ולהחליף לפי הטעם: פקאנים,קוקוס,חמוציות,גרעיני דלעת ועוד ועוד...
  • סובין ונבט חיטה הם בגדר תוספת בלבד,בריאה מאוד,אבל לא חובה. אפשר להשמיט בלי בעיה.
  • אפשר לאפות בתבנית מאפינס רגילה ואז זמן האפייה מתארך ל20-25 דקות, או לתבנית אינגליש קייק ואז זמן האפייה מתארך ל30 דקות בערך. (יש לשים לב כי מדובר במאפינס ואין להם מרקם של עוגה רגילה)


יש לכם שאלות על המתכון? אני זמינה בעמוד בפייסבוק

את הערך התזונתי של המתכון ניתן לקרוא כאן



עד לפעם הבאה...עוגת גזר זה לא איכס!

4 כבר הגיבו:

שרית-ב אמר/ה...

התמונות 100ממות !!!

אהבתי , ומסתבר שאנו אוהבות דברים דומים ...... זו גם השתייה המועדפת עלי , ימ יאמיייייייי ......

יש לי תבניות למיני מאפיינס , הוכנס לרשימת החייבים להכין .

את עוגת השיש חלבה הכנתי בתבנית קוגלהוף , לא נשאר פירור .....

עד שתהיה גירסת הדפסה , עשיתי קופי פייסט של שלושת קטעי הכיתוב של המתכון ברצף ושלחתי לי אותם למייל וכך יכולתי להעתיק אותם לוורד .

אולי יש דרך אחרת לעשות זאת , אך לצערי אני והמחשב לא בדיוק מאותו הכפר .......

תודה ,
שרית-ב

Winnie אמר/ה...

שילוב בהחלט מעניין - תפוח וגזר\ אהבתי!
אנחנו מאד אוהבים עוגות גזר - עוגות נהדרות.
אגב - הכנתי כבר עוגת קישואים ויצאה בהחלט טובה מאד(!). הקישוא הוא ניטרלי בטעם ומשתלב עם טעמים.
תנסי אבל אל תגידי לאוכלים איזו עוגה זאת אלא רק אחרי שיאכלו אותה :)

אם מותר לי להגיד לשרית - אז אפשר לעשות "העתק-הדבק" ישירות מפה לוורד. אין צורך לשלוח למייל.
באמת שאין צורך בגרסת הדפסה. אני חושבת שה"קיצור ולעניין" שעשית הוא נהדר ומאד נוח !!

ההיא אמר/ה...

הפוסט הזה היווה תירוץ מצוין לרכוש תבנית למיני מאפינס.
אפיתי אותן אתמול בבוקר, יצאו המון מאפינס בגדלים שונים.
הבאתי אותן לפיקניק וכולם שיבחו אותן.

אפרת אמר/ה...

מהמם - פינטרסתי!

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים