-->
טוען...

יום ראשון, יוני 19, 2011

העוגיה שנטחנה-עוגיות טחינה מפתיעות

כמה שאני אוהבת טחינה...
בחומוס,על חומוס,בלי חומוס, גולמית, עם חציל, עם סילאן, אוהבת טחינה.
טחינה זה אחד המאכלים הבריאים והטעימים שאני מכירה.
קשה לי להבין את מי שלא אוהב טחינה, שמאוד מזוהה עם הטעם הישראלי.
טחינה זה טעים, וגם אם לא אוהבים, זה נורא קל להתחיל לאהוב אותה.
היא מאוד חברותית ומשתדכת בקלות עם כמעט כל מאכל.



אז היום אביא את הטחינה בגרסתה המתוקה, עוגיות טחינה מפתיעות וטעימות בטירוף. העוגיות בריאות, שפויות, מצויינות לילדים שאוכלים רק ממתקים, משביעות ומספקות את הצורך במשהו מתוק.שילוב  המרכיבים בעוגייה כל כך מפתיע שבמשך יום שלם לא הפסקתי לאכול מהן.

לוקח בדיוק 5 דקות להכין את הכל, עם מצרכים שיש בכל בית. נו אל תשחקו אותה עכשיו, אני יודעת שמתחבאת לכם קופסת טחינה מלאה למחצה, מתחבאת מאחורי הררי פתיתים ומילקי.

בטח חלק מכם אומרים- אבוי! מה נורא? טחינה זה שומן טהור! שאני אתן לעוגייה קטנטנה לחרב לי את הדיאטה??
אז דבר ראשון, תירגעו. אף אחד לא מחרב לאף אחד את הדיאטה. וכי למה? מלבד הטחינה, העוגיות לא מכילות טיפת שומן נוספת. טחינה היא שומן בריא ומומלץ מאוד, לכן אנחנו יכולים להרשות לעצמנו עוגייה אחת (או 7) ביום.

אז נכין היום עוגיות או מה? אני יכולה להמשיך לדבר פה עד מחר..והבצק לא יגלגל את עצמו לתוך התנור.
יאללה!!

עוגיות טחינה ומשמש מיובש נהדרות
עפ"י מתכון שלי
40 עוגיות


מרכיבים:

כוס טחינה גולמית
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס סילאן
כוס קמח מלא
7-8 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
חצי כוס שיבולת שועל
6 כפות מים


אופן ההכנה:

מניחים בקערה טחינה גולמית,סוכר וסילאן. באמצעות מיקסר מקציפים את התערובת (כמו שמקרימים חמאה וסוכר). ניתן לבצע שלב זה ידנית, אח"כ תפנקו את עצמכם בעוד עוגייה על הקלוריות ששרפתם...

מקציפים עד שכל החומרים מתאחדים והסוכר והסילאן מוטמעים היטב בטחינה.מוסיפים את המים, וממשיכים לערבל.


מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל וקוביות המשמש


ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק קצת דביק, וזה בסדר. לא להתפתות להוסיף עוד קמח.
אם הבצק יבש ולא מתאחד, מוסיפים עוד כף מים לפי הצורך עד שהוא אחיד ונוח.

יוצרים כדורים קטנים מהבצק, ומשטחים אותם מעט, מסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אם הבצק מתפורר או נדבק, מרטיבים מעט את הידיים ויותר קל ליצור כדורים.


את העוגיות אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות בערך 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט בשוליים, ורכות קצת במרכז. הן מתקשות לאחר הקירור ומקבלות מרקם פריך מבחוץ, וצ'ואי מבפנים.

השילוב של המשמש בעוגייה בהחלט מיוחד, ומוסיף ניגוד מרקמים מעניין בעוגייה עצמה.



בקיצור ולעניין:
מקציפים בקערה את הטחינה עם הסוכר והסילאן עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את המים וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת חלקה. מנפים את הקמח, מוסיפים את המשמשים ושיבולת השועל.
מערבבים עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדורים קטנים מהבצק,מועכים אותם קצת ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.אם הבצק מתפורר, ניתן להרטיב מעט את הידיים ולהדק את הבצק לכדור ואז למעוך אותו. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות 10-12 דקות עד שהעוגיות זהובות בשוליים,ורכות במרכז. העוגיות מתקשות לאחר הקירור.

הערות ושדרוגים:
  • אם אתם לא אוהבים טחינה,החליפו בחמאת בוטנים-זה מעולה. כמו כן ניתן להחליף בחמאת אגוזים שקדים. זה גם נפלא.
  • את הסילאן ניתן להמיר בדבש, או סירופ מייפל טוב.
  • ניתן לגוון-במקום משמש אפשר להשתמש בכל פרי יבש אחר-חמוציות, צימוקים,תמרים, אוכמניות מיובשות ועוד.
  • ניתן לשלב שוקולד צ'יפס מריר או אגוזים בעוגייה.
  • את הקמח המלא ניתן להחליף בקמח לבן בכמות של כוס וחצי. קמח מלא זה בריא יותר ואני נוטה להשתמש בו הרבה בזמן האחרון.


שיהיה לנו לבריאות!


הערה חשובה: כפי שתוכלו לראות, בסוף כל פוסט יש כפתור ירוק שעליו כתוב print PDF.
כפתור זה מאפשר לכם ליצור גרסת הדפסה של כל פוסט ופוסט לפי טעמכם האישי. בלחיצה על הכפתור ייפתח חלון שיאפשר לכם לערוך את גרסת ההדפסה, ולשמור רק את התוכן הרלוונטי עבורכם וכך להדפיס את המתכון לפי ראות עינכם (נגיד בלי תמונות, רק עם טיפים).
זה מאוד פשוט וקל, ואם אתם צריכים תמיכה טכנית, אתם מכירים את הנוהל.

10 כבר הגיבו:

Winnie אמר/ה...

דווקא אנחנו אוהבים עוגיות טחינה, והייתי שמחה לנסות עם פירות יבשים,
אבל במשפחה השמרנית שלי אין סיכוי....

דוכני מזון אמר/ה...

אחרי קריאת הפוסט הזה אני מבינה שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי.. תודה :)

Inspired by eRecipeCards אמר/ה...

Beautiful photos... just love the whole look!

The combination sounds delicious. Thank you for submitting this to eRecipeCards.com. Everything worked perfect. Please consider making us a habit whenever you post anything new and of course, you are welcome to show off some of your earlier favorites as well!

Great post

נדב אמר/ה...

הכנתי עכשיו עם צימוקים. יצא נפלא!
והמרקם אכן צ'ואי כמו שהבטחת :)

אנונימי אמר/ה...

היי מה עם חמאה ?
אם אפשר לשאול :)

טל אמר/ה...

לאנונימי, לא הבנתי את השאלה
מה לגבי חמאה?

Viktoria Slutsky אמר/ה...

הי, איך שומרים את העוגיות ולכמה זמן. תודה

Viktoria Slutsky אמר/ה...

איך מאחסנים את העוגיות ולכמה זמן? תודה

טל אמר/ה...

ויקטוריה
את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר, לדעתי כשבועיים

טל אמר/ה...

ויקטוריה
את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר, לדעתי כשבועיים

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים