-->
טוען...

יום שישי, יוני 24, 2011

זריז ומתוק: בחושה וניל, שקדים,שוקולד צ'אנקס ופירורים נימוחים

והשבוע בפינת זריז ומתוק, עוד פתרון מהיר לאירוח ובכלל. עוגה טעימה ומיוחדת, שניתן להכין ממה שיש בבית.
העוגה מאוד פשוטה להכנה. אין צורך במיקסר (אפשר אבל לא חובה). את כל ההכנות ניתן להכין באמצעות שני כלים-יד ימין,ויד שמאל.



כמו שכבר סיכמנו בעבר, נמאס לנו מעוגת שוקולית כל סופ"ש. ואני מחפשת כל פעם מחדש פתרון יצירתי לעוגה קלה אבל מרשימה, טעימה, ועם אופציה לפרווה.

מה צריך יותר מזה? שקדים,וניל, חתיכות שוקולד מריר ופירורי בצק נימוח.
כמה שהעוגה פשוטה,תוספת הפירורים משדרגת אותה בכמה רמות ומקנה לה מראה חגיגי במיוחד.
עוקבים אחרי כמה שלבים פשוטים, ויש עוגה שמוכנה תוך חצי שעה.
בעיקרון, מרקם העוגה שונה מעוגות בחושות רגילות.מכיוון שבלילת העוגה דלה בנוזלים, מרקם העוגה מיוחד,פירורי, ונימוח, באפייה היא מקבלת קראסט פריך וטעים.
חשוב לשים לב להערה זו ולא לערבב את המצרכים יתר על המידה, זה יפגע במרקם המיוחד והעדין של העוגה.
אוקי, מתחילים.

בחושה וניל,שקדים,שוקולד ופירורים נימוחים
עפ"י מתכון שלי
עוגה אחת בתבנית 26-28


מרכיבים:

עוגה:
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
חצי כוס אבקת שקדים
כף תמצית וניל
100 גר' שוקולד מריר קצוץ לקוביות קטנות

פירורי בצק:
3 כפות שיבולת שועל
4 כפות שמן
חצי כוס קמח
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת הפירורים. מניחים את כל חומרי הפירורים בקערה,


ובאמצעות האצבעות ממוללים את כל החומרים יחד עד לקבלת פירורי בצק אחידים.

בקערה טורפים את הביצים. מוסיפים את הוניל,הסוכר והשקדים, וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה והסוכר נמס.


מוסיפים את השמן בזרם דק, וממשיכים לטרוף עד שהתערובת מסמיכה והשמן מוטמע היטב בביצים.


בקערה נפרדת מנפים קמח אבקת אפייה ומלח. לתוך הקמח מערבבים את קוביות השוקולד.


למה, אתם שואלים?
קרה לכם פעם שהכנתם עוגה בחושה עם תוספות כמו אגוזים,צימוקים או שוקולד, ובגמר האפייה הם שקעו והצטברו בתחתית העוגה,ונשרפו?
ערבוב התוספת עם הקמח ואבקת האפייה מונעת את שקיעתם בבלילה ואת פיזורם האחיד בעוגה. חשוב להקפיד על כך, בעוגה זו ובכלל.

שופכים בבת אחת את התערובת היבשה לתערובת הרטובה,


ומערבבים ערבוב קל מאוד מאוד, עד שהיא נראית אחידה. לא נורא אם יש קצת גושים, זה מסתדר. ערבוב יתר כמו שציינתי יפגע במרקם של העוגה.


משטחים את בלילת העוגה בתבנית משומנת ומקומחת. קימוח התבנית עוזר לבלילה לטפס מעלה במהלך האפייה ולא לצנוח. בנוסף היא משתחררת מהתבנית  בקלות בגמר האפיה.


מעל הבלילה מפזרים בשכבה אחידה את פירורי הבצק.


אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות 20-25 דקות. קיסם צריך לצאת נקי ויבש,והעוגה מזהיבה מעט בשוליים.


העוגה נהדרת בטמפרטורת החדר.

ניתן לחמם קצת במיקרוגל,אבל אין באמת צורך. מעולה ליד כוס תה עם נענע בבוקר יום שבת.


בקיצור ולעניין:
מתחילים בהכנת הפירורים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים להכנתם,ומפוררים באמצעות האצבעות עד לקבלת פירורי בצק אחידים.
לעוגה: טורפים בקערה ביצים,וניל,שקדים וסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה. בקערה נפרדת מנפים קמח,אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את קוביות השוקולד לתערובת היבשים ומערבבים. מפילים בפעם אחת את תערובת היבשים לרטובים ומערבבים קלות עד לקבלת בלילה אחידה. משטחים את הבלילה בתבנית משומנת ומקומחת. מעל הבלילה מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה.אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות 20-25 דקות עד ששולי העוגה מזהיבים וקיסם יוצא נקי.

הערות ושדרוגים:
  • אם אתם לא אוהבים מרקם כזה של עוגות, ניתן להוסיף 3/4 כוס נוזלים-חלב,מים או מיץ תפוזים(לפני הוספת הקמח)
  • ניתן להחליף את השקדים בכל אגוז טחון אחר או ברבע כוס קמח.
  • ניתן להוסיף תוספות שונות כמו פירות יבשים חתוכים,שוקולד בטעמים שונים או חתיכות גסות של אגוזים.
  • מומלץ להוסיף קינמון לפירורי הבצק אם אוהבים-זה מאוד מוסיף.
  • יש לעקוב אחר העוגה בתנור ולראות שהיא לא אפויה יתר על המידה.העוגה מוכנה מהר מאד לכן חשוב לשים לב שהיא לא תהיה יבשה ומחניקה.הכל תלוי בתבנית ובתנור שלכם. לאחר רבע של אפייה יש להיות עם יד על הדופק.
  • ניתן לאפות בתבנית שקעים כעוגות אישיות-מאד יפה.

בתאבון!

10 כבר הגיבו:

Winnie אמר/ה...

אין מה לעשות - לדעתי אלה העוגות שהכי כייף לאכול.
כל עוגת פירורים - אצלי היא מועדפת!
יופי של עוגה טל !:)

אנונימי אמר/ה...

לא רשום כמה ביצים??

חיהמ אמר/ה...

בטעות לא נרשמו מספר הביצים הדרושות לעוגה.

Taltul אמר/ה...

כמות הביצים במתכון- 4
תודה לקוראים שהסבו את תשומת ליבי.
הפרטים תוקנו,עמכם הסליחה! :)

אנונימי אמר/ה...

הכנתי לשבת - יצא מעולה!

אנונימי אמר/ה...

שאלה -
אפשר לשפוך על העוגה לאחר שהיא יוצאת מהתנור חצי כוס קפה?
יש עוגה דומה שזה עובד עליה מצוין, השאלה אם גם על זו...

ושאלה נוספת -
לגבי שקיעת השוקולד והתוספות - משום מה הטריק של ערבוב עם היבשים לא עבד אצלי... מה יכולה להיות הסיבה?

טל אמר/ה...

אנונימי
טכנית מבחינת מרקם העוגה העניין עם הקפה יעבוד, לא יודעת לגבי הכמויות, אבל כוס אחת נשמע לי הרבה. הייתי מתחילה בחצי.
לגבי הפירורים הם אולי ייעשו קצת רכים אז יש לקחת את זה בחשבון.

וכשערבבת את השוקולד עם המרכיבים היבשים-הייתה שם גם אבקת אפייה?

אנונימי אמר/ה...

אז נראה לי שלא אשפוך אלא אוסיף למתכון 3/4 כוס של נוזל (חלב סויה יילך?)

לגבי האבקת אפייה - אני די בטוחה שהייתה שם. זה תמיד צונח לי, לכן עברתי לשיטה 'חאפרית' של פיזור התוספות ע"ג הבלילה והטמעתם מעט פנימה, אבל זה לא נוח...

טל אמר/ה...

חלב סויה ילך.

זה ממש מוזר לי
תמיד כשאני מערבבת את הקמח עם השוקולד/אגוזים אף פעם לא שוקע לי :\
אז אין לי מושג

בר אמר/ה...

היי
הכנתי והיא יצאה עם טעם ביצתי וכאילו לא אפוי למרות שקיסם יצא יבש
מה עשיתי לא נכון? תודה

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים