-->
טוען...

יום שני, יולי 04, 2011

זריז ומתוק- ממתקי נוגט וקקאו משגעים

הקיץ שכבר פה במלוא הדרו, מביא איתו בעיקר חום וילדים משועממים. ולמי יש כוח לפתוח את התנור ולחמם עוד יותר את המטבח?



אני מוצאת שהמטבח הוא מקום מצויין להעסיק ילדים משועממים.
וכמו שכבר הספקתם להבין, אני מאוד מאוד אוהבת מתכונים קלים ומהירים,שהתוצאה יוצאת מרשימה וסוחטת מחמאות.וגם ילדים אוהבים אותם!
אם תסתכלו על רשימת המרכיבים, תראו שהיא קצת מזכירה רשימת מרכיבים של כדורי שוקולד.
אז אוקיי יש בזה משהו קצת דומה, אני מודה.
אבל הם משודרגים בכמה רמות, והמרקם והציפוי יותר מזכירים טראפלס.

הם מכילים אגוזים טבעיים,שמקפיצים קצת את הערך התזונתי של הממתק (אבל זה עדיין ממתק),ומאפשרים לכם לתת לילדים לאכול אגוזים בלי להרגיש (יש לזה קצת טעם של נוטלה,וזה דבר מעולה כשלעצמו), ותהליך ההכנה פשוט, ניתן להכין עם הילדים,ולקשט אותם בכל מיני צורות, ולהפוך את זה ליום כיף במטבח, כולל הסברת החשיבות של תהליך שטיפת הכלים!

אני בחרתי לגלגל את ה"טראפלס" בקקאו כדי להקנות להם מראה קצת יותר יוקרתי, אבל אפשר לצפות במגוון ציפויים וקישוטים, וזה רק הופך את התהליך למעניין יותר.

יאללה,מתחילים!

ממתקי נוגט אגוזים וקקאו
עפ"י מתכון שלי
כ-40 יחידות


מרכיבים:

250 גר' ביסקוויט בטעם שוקו
5 כפות אבקת נוגט
2 כפות אבקת סוכר
80 גר' חמאה מומסת
חצי כוס אגוזי לוז שלמים טבעיים
6 כפות חלב

חצי כוס אבקת קקאו  (לגלגול) או כל ציפוי אחר


אופן ההכנה:

מתחילים בריסוק ביסקוויטים לפירורים דקים ככל האפשר.מכיוון שאנחנו לא מכינים כדורי שוקולד,חשוב שהביסקוויטים יהיו טחונים לאבקה דקה, ושלא ישארו חתיכות גדולות של ביסקוויטים. אנחנו רוצים מרקם חלק.



השתמשתי במג'ימיקס כי הוא כבר היה בחוץ וכאלה, אבל בהחלט אפשר להשתמש בפטיש שניצלים כמו שעשיתי ברוב הפוסטים (עצלנות נטו) וריסקתי אגוזים שלמים,שקדים,ביסקוויטים ומה שאתם לא רוצים, בלי מעבד מזון. קצת רצון וקצת יכולת...

מוסיפים לביסקוויטים הטחונים אבקת נוגט,אבקת סוכר,ואגוזים, וטוחנים היטב עד לקבלת תערובת דקה ואחידה.

את האגוזים אפשר כבר לקנות טחונים, או לרסק בבית,כמו שציינתי. מה שבא לכם!
ולא יודעת מה איתכם,אבל אני לא מצליחה לראות שהיו פה פעם אגוזים שלמים...


את התערובת הטחונה שלנו מעבירים לקערה, ומערבבים עם החמאה המומסת,עד לקבלת "חול רטוב"


ומוסיפים כף אחר כף של החלב, תוך כדי ערבוב של התערובת לאחר כל כף.


יכול להיות שלא יהיה צורך בכל הכמות של החלב, לכן יש להוסיף,לערבב, להוסיף ולערבב לפי הצורך, עד לקבלת "בצק" מבריק וחלק,וקצת פירורי, שאותו משטחים בתבנית מלבנית, בשכבה אחידה בעובי של 3 מ"מ.


מקררים את "משטח" הנוגט כשעה במקרר. לאחר מכן מוציאים, וחותכים לקוביות של 2X2 או 3X3 באמצעות סכין.


במקום ריבועים, ניתן להרטיב את הידיים ולגלגל לכדורים קטנים.

מניחים בקערית את הקקאו, ומגלגלים את הריבועים עד לכיסוי בשכבת קקאו נאה.
הקקאו נספג קצת בממתק ויוצר ציפוי טעים טעים.






זה כל כך טעים!!!


בקיצור ולעניין:
טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עם אבקת הנוגט, אבקת הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת פירורים אחידה ללא גושי ביסקוויטים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב כף אחר כף תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מלבנית בשכבה אחידה בעובי 2 ס"מ. מעבירים לקירור של שעה. לאחר הקירור חותכים לריבועים של 3X3. את הריבועים מגלגלים באבקת הקקאו עד לציפוי. שומרים בקירור



הערות ושדרוגים:
  • אם אין אבקת נוגט משתמשים ב 4 כפות גדושות ממרח נוטלה (או כל ממרח אגוזים אחר) וכף אחת של חמאה מומסת (במקום 80 גר')
  • אפשר להחליף את אגוזי הלוז בפקאנים,אגוזי מלך קוקוס ועוד,אבל אני מוצאת את הטעם של אגוזי הלוז הכי מתאים למתכון הזה.
  • לא חובה להשתמש בביסקוויט בטעם שוקו, אם יש לכם בבית ביסקוויטים רגילים,זה גם יהיה מעולה.
  • ניתן לצפות את הממתקים בקוקוס,אבקת סוכר,אבקת נוגט, או אפילו להמס שוקולדים בכל מיני צבעים, ולטבול ולקשט יחד עם הילדים.יפה וכיפי.
  • במקום אבקת נוגט אפשר להשתמש באבקת שוקולית


עוד מתכונים שהילדים ישמחו להכין אתכם:

טראלפחורס-טראפלס ריבת חלב וקוקוס
שבלולי פיצה משגעים
עוגת שוקולד מטריפה וקלה שילדים אוהבים
עוגיות סנדוויץ' חמאה וריבה

והנה דוגמא לתעסוקה באמצעות מתכונים:
אחותי הקטנה למדה להכין עוגת שוקולד,ויצא לה פשוט מעולה:



שיהיה חופש עסוק!

9 כבר הגיבו:

Winnie אמר/ה...

הם ניראים באמת משגעים, ולדעתי זה חטיף ממכר! אז את צריכה להוסיף הערת "אזהרה"

שנית - התערובת נשמעת כל כך טעימה, שזה "לא פייר" לבקש להמתין שעה כדי שזה יתקרר ויתקשה מעט.

אגב - התמונות משגעות!!!

LiHi =] אמר/ה...

יאמממ!!!! אני צריכה להשיג אבקת נוגט בדחיפות!! מתי הולכים למיטלנד??

אחות של טולטולים :) אמר/ה...

פוסט אדיר! הכל נראה מעולה.
עשית לי חשק לרוץ למקרר ולקחת אחד D:
ובטח שייצא טוב, זה לא תורשתי?

Taltul אמר/ה...

תודה רבה לכולם!!
ווינ זה באמת היה קשה לחכות שעה בלי לאכול את זה...

וליהי תגידי לי מתי-אני מתייצבת!!!

קייטרינג לאירועים אמר/ה...

ואווו זה נראה כל כך מעולה, תודה לך על המוזה..

ענת אמר/ה...

אני רוצה לשים ממרח נוגט במקום, באיזה שלב אני מוסיפה אותו?
תודה נראה נפלא!

Taltul אמר/ה...

היי ענת,
תשמיטי לגמרי את אבקת הנוגט מהמתכון
תטחני את הביסקוויטים עם האגוזים ואבקת הסוכר כרגיל

תשתמשי בערך בשתי כפות חמאה במקום 80 גר', תמסי אותה במיקרוגל ותוסיפי לביסקוויטים הטחונים.

תתחילי עם ארבע כפות גדושות ממרח נוגט, ותוסיפי עוד לפי הצורך, ואת החלב להוסיף בהדרגה כי יכול להיות שלא תצטרכי את כל הכמות.

אשמח לשמוע איך יצא!

ענת אמר/ה...

אפשר להשמיט את החמאה לפרווה או לשים שמן/מחמאה? שוב תודה!

Taltul אמר/ה...

אני מאמינה שאפשר להשתמש רק בממרח נוגט ולהשמיט את החמאה לגמרי וזה יהיה בסדר גמור.אולי זה יהיה קצת יותר רך, ואז תוכלי לגלגל לכדורים כמו טראפלס אמיתיים.
אממ רק תקדישי תשומת לב ותוסיפי את הנוגט בהדרגה, ותרגישי את המרקם באצבעות. הוא צריך להיות מבריק ודביק קצת, כמו בתמונה.

על שימוש במרגרינה אני לא ממליצה מטעמי בריאות אבל אם לא מפריע לך את יכולה להשתמש.

שמן לא מתאים כאן...

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים