-->

יום שישי, יולי 22, 2011

טעים גם בלי-פאדג' בראוניז ללא גלוטן

נכון שזה נראה פשוט טעים?

ואם אני אגיד לכם שמדובר בפאדג' בראוניז נימוחים ומרוכזים ללא טיפת קמח חיטה?





קוראיי היקרים, אני רוצה להתנצל.
מאז שפתחתי את הבלוג פורסמו המון מתכונים טעימים ומפתים, אבל בודדים מהם התאימו לכאלה שנבצר מהם לאכול גלוטן.
ואני בטוחה שכמה מכם אם לא רבים, לא יכולים להכין את המתכונים שפרסמתי, או נאלצים לבצע שינויים דראסטיים כדי להתאים את המתכון לתפריט המיוחד שלהם.
ועל כך אני מתנצלת.

לא שמעולם לא נחשפתי למחלה הזו, אבל בתקופה האחרונה התוודעתי אליה יותר, וחשוב לי להעלות את המודעות לצליאק בפוסט הבא. מחלה שמשנה לאנשים את החיים מקצה לקצה, לא פשוט לחיות איתה כלל, לא פיזית, לא נפשית, לא משפחתית, לא חברתית ולא כלכלית. אבל חולי הצליאק עומדים בה בגבורה ועל כך אני מעריכה אותם מאד.

היום הפוסט הזה מוקדש כולו לכם, מתכון קל וטעים,שלא תצטרכו לעשות בו שינויים דרסטיים ולהכין אותו כמו שהוא.
מעכשיו והלאה אשתדל להכין מתכונים שמתאימים לחולי צליאק, או לפחות שניתן לבצע בהם שינויים קלים כך שיתאימו בלי להתאמץ יותר מדיי.

גם מי שלא סובל מצליאק יהנה מהמתכון הבא, הוא כל כך טעים ומשגע, שזה גורם לי לחשוב, אולי אפשר להסתדר גם בלי קמח... לא אולי, בטוח!

הבראוניז הבאים משגעים משגעים,והמרקם שלהם דחוס ומושלם. העוגה טובה כמו שהיא אבל היא מאד אוהבת תוספות.
פירוט בהמשך!

אז יאללה מתחילים!

פאדג' בראוניז ללא גלוטן
עפ"י מתכון שלי
25-30 ריבועים קטנים

מרכיבים:

200 גר' שוקולד חלב
כוס סוכר חום
2 כפות נוטלה
חצי כוס קורנפלור/ קמח תפו"א
רבע כוס קקאו
רבע כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
4 ביצים
חצי כוס שמן

אופן ההכנה:


מתחילים בהקצפת ביצים בקערה יחד עם הסוכר.מקציפים את הביצים וכשהן מתחילות להתבהר ומופיעות בועות-מוסיפים את הסוכר בבת אחת




וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
ההקצפה חשובה לשם המרקם המיוחד של הבראוניז,ולקבלת קרום מבריק וסדוק על פני הבראוניז במהלך האפייה.



מזלפים את השמן תוך הקצפה בזרם דק, וממשיכים לערבל עד שהשמן מוטמע בתערובת.


עכשיו צריך להמס את השוקולד.




ניתן להמס על באן מארי (קערת זכוכית על סיר בו מורתחים מים,דיברנו על זה לא הקשבתם?)
הפעם השתמשתי במיקרוגל. בגלל שמדובר בשוקולד חלב, וכל כך חם בזמן האחרון, תוך חצי דקה במיקרוגל השוקולד היה מומס בצורה מושלמת!
יכול להיות שתצטרכו יותר, אז לחמם בפולסים של 30 שניות, להוציא, לערבב, ולחמם עוד לפי הצורך.


יוצקים את השוקולד המומס והנוטלה לתערובת הביצים (את הנוטלה אין צורך לחמם,להוסיף אותה כמו שהיא)




ומערבלים קלות עד לאיחוד התערובות




מנפים קורנפלור,קקאו,אבקת אפייה ומלח ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.






הא הא איזה כיף שאין גלוטן-אין מה לחשוש מערבוב יתר! אבל עדיין, לא לערבב יותר מדיי...


עכשיו מה שנשאר זה ליצוק את תערובת הבראוניז לתבנית משומנת ולאפות. אני ממליצה על תבנית פיירקס או חרסינה מלבנית. אבל כל מה שיש בבית זה טוב! עכשיו אפשר גם להוסיף תוספות.
אני בחרתי להוסיף כלמיני דברים שנשארו לי כמו M&M's עם בוטנים, שוקולד צ'יפס קרמל, ובייגלה מצופים שוקולד.
נכון בייגלה מכיל גלוטן, אבל ניתן לקנות בייגלה ללא גלוטן ולצפות אותם בשוקולד מומס בלי בעיה (מניסיון).
או שניתן להוסיף עוד מלא תוספות ללא גלוטן כמו: חמאת בוטנים, מרשמלו, אבקת נוגט, אגוזים למינהם,סוכריות טופי, ועוד ועוד...


נשבעת שיש שם M&M's!! הם שקעו!


אופים את הבראוניז בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כחצי שעה עד שפני העוגה מבריקים וסדוקים מעט, קיסם שמוחדר לעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור ולכן חשוב לשים לב ולאחר 20 דקות לבדוק את העוגה כדי שחס וחלילה לא תתיבש.העוגה תופחת ומתרוממת בתנור, וזה בסדר כי קמח ללא גלוטן הוא קליל יותר מקמח רגיל. לאחר שמוציאים אותה מהתנור הנפח שלה יורד משמעותית וזה מעולה,כי אנחנו רוצים בראוניז פאדג'יים ושוקולדיים ולא עוד עוגת שוקולד רגילה...


את הבראוניז יש לשמור במקרר. ניתן להוציא לטמפרטורת החדר לפני האכילה אבל הם מאוד טעימים לאכילה ישר מהמקרר.
מומלץ לחתוך אותם לאחר הקירור אם רוצים ריבועים יפים. אם לא תחכו הם יתפוררו, אבל מצד שני זה אכזרי לבקש מכם לחכות...


וטורפים בהנאה רבה...נכון כבר הספקתם לשכוח שאין בהם קמח? גם אני....






בקיצור ולעניין:
מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן בזרם דק ומערבלים עד לאיחוד. ממסים שוקולד במיקרוגל עד שהוא נוזלי (בפולסים של 30 שניות) ומוסיפים לביצים יחד עם הנוטלה. מערבלים מעט עד לאיחוד. מנפים לתערובת הביצים קורנפלור,קקאו,מלח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ30 דקות עד שפני העוגה מבריקים וסדוקים וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים עליו. אם הקיסם יוצא רטוב,אפילו מעט זה לא מוכן.
ניתן להוסיף לבלילה שוקולד צ'יפס,אגוזים,סוכריות עדשים,מרשמלו ועוד.





הערות ושדרוגים:

  • ניתן להחליף את שוקולד החלב בשוקולד לבן או מריר לפי טעמכם. בשוקולד לבן הייתי מפחיתה שתי כפות סוכר כי הוא מתוק מאד. ניתן גם לשלב בין כמה סוגים.
  • אפשר להשתמש בכל ממרח אחר במקום נוטלה, ממרח שוקולד השחר למשל, או חמאת בוטנים,שקדייה ועוד.
  • למרות שזה מושלם ככה-אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח רגיל,אבל להימנע מאד מערבוב יתר!
  • אפשר להשתמש בכל קמח נטול גלוטן כמו קמח קונדיטור,קמח אורז ועוד.
  • אם אין סוכר חום זה בסדר להחליף בסוכר לבן.
  • אפשר להחליף את השמן ב-100גר' חמאה מומסת, אבל לא חבל?

לא הצלחנו להתאפק...


לכל חולי הצליאק שקוראים פה,ובכלל שולחת לכם חיבוק ענקי והמון
וגם לכל שאר הקוראים!

שלכם, טל

10 כבר הגיבו:

אנונימי אמר/ה...

נראה טעים ביותר!

תודה רבה בשם הילד הצליאקי שלי.

Winnie אמר/ה...

ניראה נהדר, ואני גם יודעת שזה מאד טעים - זה מאד דומה לאחד המתכונים שאני מכינה בפסח :)

Dave at eRecipeCards.com אמר/ה...

Greetings. This is my first time on your blog, but you have a terrific one. I am always on the look out for new blogs, new ideas. I especially appreciate all the details you do, so many photos makes it seem like anyone can replicate the recipe!

I am asking, would you please consider posting a few of your favorite recipes on erecipecards.com
http://erecipecards.com/

It is a tool for bloggers to see and to be seen. Your posts would fit in perfectly.

in addition, all photos, recipe titles as well as your blog name would link directly back to your blog. Thus giving you new attention and potentially new readers.

Or, if you just want to take a look at a lot of fellow food bloggers all in one place. A great learning experience to get ideas about how to establish your own blogging voice!


Please take a look. If you have any ideas or questions, please do not hesitate to write

Dave
http://erecipecards.com/
Contact@eRecipeCards.com

מומלצי הבלוגוספירה אמר/ה...

הי, המתכון מומלץ אצלי ב-פנאי :))
http://hamimlatsim.blogspot.com/2011/07/18-58.html

אסתי

אנונימי אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
אנונימי אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
טל אמר/ה...

לאנונימית, בטעות מחקתי לך את התגובה
בעיקרון הנוטלה חשובה למרקם, אז אפשר להחליף בממרח פרווה אחר שוקולד השחר למשל

אגם אמר/ה...

30 דקות אפייה- הכוונה על טורבו?

טל אמר/ה...

כן על טורבו

F.E. אמר/ה...

מתכון מעולה! יצא בדיוק כפי שתיארת וצילמת, והטעם מדהים! תודה רבה!
כיף לגלות כאלה מתכונים בדוקים ואמינים...

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים