-->

יום שני, ספטמבר 12, 2011

עוגות גבינה ופטל של סוף הקיץ


 אני חושבת שזה המתכון שמסכם את הקיץ מבחינתי.


לא יודעת אם זה המתכון הקיצי האחרון שאפרסם כאן, או שאי אפשר לאכול אותו גם בחורף, אבל הוא מסמל הרבה דברים מבחינתי.

סיום של תקופות.


או שנגמר לי הפטל במקפיא.



ושצנצנת הוניל כבר מלאה למחצה (כי להגיד ריקה זה שלילי מדיי)

הדברים הקטנים שמראים לי איך הזמן עבר כל כך מהר.


אני כאן מועכת, מערבבת ואופה, ולא שמה לב איך הזמן טס לי מול העיניים.


כשמחכים למשהו שיגיע,הוא נראה כל כך רחוק. ונראה כאילו יעברו שנים עד שזה יקרה.


ואז פתאום, מוצאים את עצמנו מסתכלים על שקיות הפטל שארזנו במקפיא לאחר הקטיף, מבינים שנשארו רק שתיים אחרונות, ושהזמן פשוט עבר לו מאליו.


גם לסוכר קשה להפנים את זה שהזמן עבר מהר, ובקרוב הרבה הולך להשתנות. (אבל הוא זורם...)


אז אני נפרדתם מכם, להפוגה קטנה, לא לדאוג!
ואחזור לפני החג, לא אנטוש אתכם בלי מתכונים לראש השנה
בינתיים תתענגו על עוגות קטנות של גבינה ופטל, מופחתות שומן, קלות להכנה וללא רגשות אשם.

כי ככה צריך לסיים תקופה, עם טעם טוב. שיהיה לנו כיף בהתחלה החדשה.

עוגות גבינה ופטל מופחתות שומן
עפ"י מתכון שלי
6 מנות גדולות או 8 קטנות


 מרכיבים:

250 גר' גבינה לבנה 3% שומן
250 גר' גבינת שמנת 5% שומן
250 גר' גבינת "טוב טעם" 3% שומן
1 חלבון ביצה
כפית מחית וניל/ תוכן ממקל וניל / כף תמצית וניל
3/4 כוס סוכר לבן
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס חלב
כוס פטל טרי או קפוא

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל160 מעלות.

בקערית קטנה מניחים את הפטל. מועכים באמצעות מזל למחית חלקה יחסית ומעט נוזלית. אם הפטל קפוא, משהים כמה דקות לפני שמועכים.

מניחים בקערה את הגבינות. באמצעות מטרפה "פותחים" את הגבינות, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה,אחידה ורכה. (לא לערבב יותר מדי חזק כדי לא להכניס אוויר לתוך התערובת)
מוסיפים וניל, סוכר וחלבון ביצה. מערבבים היטב עד שהחלבון מוטמע לחלוטין בתוך הגבינות. מערבבים נמרצות בצלוחית או ספל את החלב והקורנפלור עד שלא ניתן להבחין בגושים של קורנפלור בתוך החלב. מוסיפים את תערובת החלב לגבינות ומערבבים היטב. יוצקים את בלילת העוגה לכלים אישיים עד למחצית גובה הכלי.  מעל כל עוגה יוצקים מעט ממחית הפטל (ככפית-כפית וחצי) ויוצרים דוגמת שיש באמצעות קיסם או מזלג. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. אופים את העוגות בין 30 ל-40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן, מתייצבות בשוליים ועדיין רוטטות מעט במרכז.מכבים את התנור, פותחים מעט את דלת התנור, ומשאירים את העוגות בתנור עד שהן מתקררות מעט ונפחן יורד. ניתן להתחיל לאכול מייד, אך מומלץ לתת להן מנוחה של לילה במקרר לפני האכילה.




הערות ושדרוגים:
  • אפשר להחליף את הפטל בכל פרי יער אחר קפוא או טרי, או כל פרי אחר חמצמץ ומעוך כמו נקטרינות, שזיפים, פסיפלורה. אפשר להשתמש בריבה טובה, או בתרכיז קפוא להכנת משקאות כמו מנגו או לימון.
  • חשוב לטרוף היטב את הגבינות יחד, כי הן קצת יציקתיות ולכל גבינה מרקם שונה. לאחר הערבוב של הגבינות ו"פתיחתן" יהיה הרבה יותר קל להוסיף את שאר החומרים.
  • חשוב להקפיד לערבב את הקורנפלור היטב בחלב ולא להוסיף אותו ישירות לגבינות כדי שלא יווצרו גושים לא נעימים לאחר האפייה.
  • לגבי אחוזי השומן בגבינות, העוגות  טעימות להפליא באחוזי שומן נמוכים. אפשר להעשיר אותן בגבינות שמנות יותר,וזה יהיה נהדר,ויהפוך את העוגות למושחתות במיוחד.אך זה מוצלח מאד גם ככה. את גבינת השמנת החליפו באחוזי שומן לפי טעמכם יש 9%, 22% או 30% ועוד ועוד. הכל תלוי במידת הדיאטה. גם גבינה לבנה-5%,  או 9%. גבינת טוב טעם קיימת ב5% שומן, אך באמת שאין צורך ביותר מ3%. 
  • אם משתמשים בכלים אישיים, מומלץ להניח אותם קודם בתוך תבנית גדולה, למלא בבלילה, ואז יהיה יותר קל להעביר אותם לתנור החם על תבנית אחת מאשר אחד אחד.
  • חשוב להשתמש בסוכר לבן כדי לקבל צבע יפה לעוגות. סוכר חום לא מתאים כאן.
  • אם לא אכפת לכם משומן וכולסטרול בהחלט אפשר להשתמש בביצה שלמה. שימוש לחלמון הנותר בעוגיות האלה או להוסיף למתכון הזה או לשקשוקה,נגיד.
  • אפשר לאפות בתבנית אחת מלבנית, אך זמן האפייה מתארך קצת, יש לעקוב אחר מצב העוגה לאחר 20 דקות בתנור, ואז ייצוב ללילה במקרר הוא בגדר חובה-אחרת היא תתפרק בחיתוך.
  • העוגות תופחות מאד ומכפילות את נפחן בתנור, אך הוא יורד לאחר האפייה,וזה בסדר. לא להיבהל. העוגות לא צריכות להיות גבוהות.
  • טעמן של העוגות משתבח ככל שעבר יותר זמן מאפייתן.הן נשמרות במקרר מעל שבוע! וטעמן רק הולך ומשתפר.לא ניתן להקפיא.
  • העוגה אינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לחולי צליאק ☺ (תודה וויני!)




לחיי סופים טובים,והתחלות חדשות!

13 כבר הגיבו:

אנונימי אמר/ה...

פשוט עושה חשק לקום ולהכין! :-)

נטלי אמר/ה...

צבעים מהממים ושילוב מצוין. אהבתי :)

Winnie אמר/ה...

אף פעם לא אכלתי דבר כזה, וזה בהחלט מוצא חן בעיני! :)
אגב, נראה לי שזה מתאים גם לחולי צליאק, נכון?

שמרית זה לא רק שמרים אמר/ה...

וואי וואי, וואי חולה על עוגות גבינה (ועל עוד הרבה דברים אבל עוגות גבינה בעיקר) והשילוב עם הפטל מקסים (מבחינת צבע וטעם!!).
בהחלט מתאים לי כרגע להתענג על קערית קטנה ולהתחיל תקופה חדשה...
בהצלחה בדרכך החדשה, שיהיה רק טוב :))

אגב..חייבת לציין שהתמונות האחרונות שלך פשוט מדהימות, רואים שינוי עצום בין התמונות הקודמות לאלה.
וגם אחלה סטיילינג!
ביג לייק :))

Taltul אמר/ה...

תודה רבה כולם! ☺

וויני צודקת מאה אחוז! זה ללא גלוטן!

ושמחה לשמוע שאהבת את התמונות שמרית, תודה...

אסנת אמר/ה...

איזה גודל תבנית,אם אני רוצה לאפות בתבנית אחת?

Taltul אמר/ה...

אסנת,
הכי מומלץ-תבנית מלבנית 20X30 מפיירקס או חרסינה

בתבנית עגולה אני חושבת שהגודל הכי טוב הוא 24.

זמן האפייה מתארך במעט, וחובה לקרר לילה לפני החיתוך :)

לא לשכוח שאין תחתית בצק שמחזיקה את הכל,ובכלים אישיים אין את הבעיה של החיתוך.

מלי אמר/ה...

תמונות מדהימות, העוגות נראות מגרות מאוד. מחכה בקוצר רוח למתכונים לראש השנה.

ק.א.ה. אמר/ה...

אהבתי את הרשומה. כיף לקרוא אותך והתמונות - ליגה!

אנונימי אמר/ה...

היי, נראה מדהים!!!
בעלי נורא רוצה אוכמניות. נראה לך שזה יתאים במקום הפטל?
תודה!

טל אמר/ה...

בטח! פשוט מחליפים באוכמניות באותה כמות
אפשר להשאיר שלמות- ממש יפה

אנונימי אמר/ה...

היי - שאלה נוספת :)
מה גודל הכלים שהשתמשת? ומה יוצא גובה העוגה?
יש לי קוקוטים בקוטר של כמעט 10 ס"מ וגובה של 3.5 ס"מ - יתאים?
מתה כבר לאכול את זה!!!

טל אמר/ה...

אממ יכול להיות שהקוקטים שלך נמוכים מידיי. פשוט העוגגה ממש מתנפחת בתנור ואנחנו לא רוצים שתגלוש לך אז אולי עדיף להשתמש בכלי קצת יותר עמוק

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים