-->
טוען...

יום רביעי, מאי 09, 2012

עוגיו.נט וטולטול נפגשות במטבח-שיתוף פעולה חגיגי לשבועות

"אז מה נכין?"



שאלה אותי נטלי מהבלוג המהמם והכי מתוק בארץ-עוגיו.נט.

"משהו עם פירות יער?" "זו בכלל העונה?" אולי משמשים?"

לא הצלחנו להחליט.

טוב נסגור את זה כבר כמה ימים לפני שניפגש.

"אז..מה נכין מחר?"


אחרי מלאן התלבטויות בנושאים מתוקים כאלה ואחרים, עלה לי רעיון. שזה יהיה מלוח!



מצד אחד, לשתינו יש 90% מתכונים מתוקים בבלוג. מצד שני, שתינו, מסתבר חולות על מאפים מלוחים. אז החלטנו ללכת הפוך על הפוך ולהתארגן על מאפה מלוח, שמתאים לבוקר, וכמובן שלא הצלחנו להחליט מה הוא יכיל. וגם  על איזה קינוח או שניים (שלא יחסר) לא הצלחנו להחליט.

ומה עושים כשלא יודעים?

קופצים לשוק האיכרים, קונים את כל הירקות המגניבים האפשריים שיש, ודוחפים אותם לקיש שיוצא הכי מדהים בעולם. מצלמים אותו, אוכלים אותו, וממשיכים להכין עוד מלא דברים טעימים שכולם מתאימים לשבועות.

סקרנים?

אז חילקנו את המתכונים בין שני הבלוגים כך שאצלי יופיעו המתכונים הקצת יותר שפויים, פחות כבדים ומושחתים, ואצל נטלי המתכונים החלביים המושחתים במיוחד...

בואו נתחיל.

אנטיפסטי ירקות שוק צבעוני ומהמם

מתכון כל כך פשוט-עם זאת כל כך מדהים. כל ירק שיש לכם במקרר ולא בא עליכם עליו- מתאים. לא חייבים להיצמד לרשימה שאני נתתי במתכון. תשתמשו בירקות שאתם אוהבים.אפילו גזרים צבעוניים וקולורבי!
מה צריך?
תבנית תנור
קרש חיתוך
סכין
כף

מרכיבים:
1 חציל בלאדי פרוס דק
1 בטטה בינונית פרוסה דק
1 פלפל קטן חתוך לטבעות
כחצי סלסלת עגבניות שרי בכל הצבעים-חצויות
1 זוקיני פרוס
1 בצל סגול פרוס לטבעות
10 שיני שום קלופות
2-3 גבעולי טימין
6-7 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות. ניחים את הירקות הפרוסים בתבנית מכוסה נייר אפייה.מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ופלפל, מוסיפים טימין ומערבבים היטב את כל הירקות באמצעות הידיים עד שכולם מצופים בשמן ובתבלינים. אופים מעלות עד צלויים ורכים במידה הרצויה. בזמן האפייה מומלץ להוציא את התבנית מדיי פעם ולתת לירקות ערבוב או שניים. אוכלים חם או קר.



אחרי שסיימנו לצלם את הקיש, אכלנו (כמעט את כולו) מלווה באנטיפסטי המדהים הזה, וחזרנו לעבודה.
ניגשנו להכין עוגיות פרמזן מלוחות מדהימות, מושלמות לשבועות, כשמתחשק משהו קטן לנשנש ונמאס מעוגות גבינה.

בינתיים גיליתי שיש לנו הרבה מן המשותף, לנטלי ולי. האהבה והתשוקה לאפייה, היצירתיות והחיבה לסרטונים מסוימים שעוסקים בחתולים...


עוגיות צ'ילי ופרמזן
כ- 30 עוגיות
מה צריך?
מעבד מזון-לא חובה
קערה
כף
כפית

מרכיבים:
120 גר' קמח לבן
80 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית צ'ילי גרוס
קורט פלפל שחור
ביצה
50 גר' פרמזן מגוררת

2 כפות מים (במידת הצורך)

לציפוי:
1 ביצה בלולה
30 גר' פרמזן מגוררת
שומשום

   אופן ההכנה:
    מחממים תנור ל170 מעלות. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, פרמזן, מלח, פפריקה, צ'ילי ופלפל שחור ומעבדים יחד לתערובת פירורית. אם אין מעבד מזון, אפשר לעשות את אותה פעולה עם מזלג או בידיים.
     מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
     מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
לאחר הקירור, מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ. מברישים בביצה, מפזרים את הפרמזן והשומשום ובאמצעות חותכן פיצה או סכין, חותכים לריבועים בגודל הרצוי. אופים עד להזהבה 12-15 דקות.

הערות ושדרוגים:
  • לא לוותר על קירור הבצק לפני הרידוד-זהו שלב מאד חשוב. כמו כן רצוי להקפיא את התבנית עם העוגיות לפני האפייה.
  • את הפרמזן ניתן להחליף בגבינה אחרת שאוהבים כמו אמנטל, פיקורינו, קשקבל, צ'דר...
  • את השומשום אפשר להחליף בקצח, פרג ועוד.
  • מומלץ להכפיל כמויות-העוגיות נחטפות!



פירורי הבצק במעבד המזון


העוגיות לפני האפייה



צילום: נטלי לוין

וכמובן שהיו קינוחים, אני ספרתי שניים, אבל יכול להיות שהיו יותר. כבר הייתי שיכורה מידע וסוכר, כי לעמוד ליד נטלי ולראות אותה אופה, זה מדהים. מעבר למקצועיות הרבה, ולקפדנות, היא בחורה מאד יצירתית, ולומדים ממנה המון רק בלהסתכל על איך שהיא עובדת.



בשוק מצאנו נקטרינות מהממות ויפהפיות. מכיוון שזו תחילת העונה, הן עדיין חמוצות (לדעתי מושלמות). הקינוח המושלם לפירות חמוצים הוא קראמבל! בצק חמאתי מתוק ופריך שיוצר ניגוד טעמים ומרקמים לפירות החמוצים, לאכול אותו חם עם גלידת וניל זה פשוט שילוב מושלם. אז הוספנו קמח מלא ושיבולת שועל כדי להפוך אותו ליותר שפוי, אחלה קינוח לשבועות או בכלל, ואם אתם טבעוניים או רוצים להפוך את המתכון לפרווה פשוט החליפו את החמאה בשמן. זה לא אותו דבר,אבל זה יוצא מצויין ואני לא ממליצה על מרגרינה.

קראמבל אגוזי לוז, נקטרינות ודומדמניות
8 מנות אישיות


מה צריך?
8 כלים אישיים חסינים בחום
קערה
כף
כפית
כוס מידה

לקראמבל אגוזי לוז ופרנג'ליקו:
100 גר' קמח מלא
20 גר' אגוזי לוז
50 גר' שיבולת שועל שלמה
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות/ 80 מ"ל שמן
70 גר' סוכר חום דמררה
כפית תמצית וניל
2 כפות ליקר פרנג'ליקו

לפירות:
8 נקטרינות חתוכות לקוביות
150 גר' דומדמניות קפואות
4 וחצי כפות סוכר חום כהה
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
1.      קראמבל: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את כל החומרים לתערובת פירורית.
2.      מצננים את הקראמבל במקרר כשעה ובינתיים מכינים את הפירות.
3.      בקערה בינונית מערבבים נקטרינות, דומדמניות, סוכר חום ומיץ לימון עד שכל הפירות מצופים בתערובת הסוכר.
4.      מחממים תנור ל-175 מעלות.
5.      ממלאים את הכלים האישיים בפירות כמעט עד לשפת הכלי.
6.      מפזרים מעל קראמבל בנדיבות.
7.      אופים כ-13-16 דקות או עד שהפירות מתחילים לבעבע והקראמבל מזהיב.
8.      מגישים חם עם גלידה או קצפת.

הערות ושדרוגים:
  • את הדומדמניות והנקטרינות אפשר להחליף בכל פרי עונתי אחר לפי הטעם ולפי מה שיש.
  • ניתן להשתמש בקמח לבן במקום קמח מלא.
  • אם אין ליקר פרנג'ליקו מחליפים בליקר אחר שאוהבים, או שאפשר להשמיט.
  • את אגוזי הלוז אפשר להחליף בשקדים, אגוזי מלך ועוד.








מה עוד הכנו?
קיש אנטיפסטי על בצק צ'ילי עם רויאל בזיליקום שום- הקיש הכי טעים ויפה שאי פעם הכנתי או אכלתי!


טארטלטים של קרם גבינת עיזים ודבש, על בצק קוקוס, שקדים וסוכר חום, בקישוט של פטל טרי שמצאנו בשוק במחיר מופקע- מדהים!



את המתכונים האלה תמצאו בבלוג של נטלי :)

בקיצור, אפשר להבין מהפוסט הזה, ששבועות הוא לא רק גבינות. בכל שנה אנחנו מקפחים את הירקות והפירות הנפלאים ששמים בטנא, את הביכורים, לטובת מתכוני גבינות ומוצרי חלב. אז למי שרוצה קצת לגוון יש פה אחלה אלטרנטיבות, וביחד עם המתכונים בבלוג של נטלי הרכבנו לכם ארוחת שבועות לתפארת.

נתראה בפוסט הבא לשבועות, כי בטוח יהיה כזה.

עד אז- ל"ג בעומר שמח!


13 כבר הגיבו:

נחמה שובתת אמר/ה...

וואו!! נראה מעולה מעולה מעולה!

נטלי אמר/ה...

מהממת :)

ירדן אמר/ה...

לא נעים להגיד אבל זה מאכזב לגמרי
במקום להכין דברים שסתם בא לך להכין ואת הדברים הטובים להעלות לבלוג שלך מרצון של שיתוף בלבד את מתרכזת באיך לעשות רושם על הגולשים, וכותבת ביוהרה לא קטנה שלא לאמר שחצנות
להכין עכשיו דברים לשבועות זה אך ורק בשביל הבלוג וחוסר האותנטיות הזאת פוגע בך ובמתכונים שהם באמת מאכזבים

נסי לקבל את זה כביקורת בונה

מור אמר/ה...

וואו, תמונות מהממות (גם אם את הרוב - בסדר, הכל - לא הייתי אוכלת). טוב, שתיכן יחד.. שיתוף פעולה שלא יכול לצאת רע ;-)

אפרת אמר/ה...

שתי בנות מוכשרות נפגשות...
מדהים!!
איזה כיף ::))
(מעריצה לא אלמונית)

אנונימי אמר/ה...

מקסים מקסים מקסים.
אוהבת את הבלוג של שתיכן והשיתוף פעולה בינכן נראה מדהים.
(לא הבנתי את התגובה של ירדן אבל כל הכבוד לך שהשארת אותה - תמשיכי את בשלך.)

מגי גליקר אמר/ה...

עושה רושם שעשיתן חיים משוגעים, צילומים נהדרים. אוהבת במיוחד את עוגיות הפרמזן.

מגי

Winnie אמר/ה...

אני עם מגי - עוגיות הפרמזן מוצאות חן בעיני
למרות ש........... עם הקיש ממש אבל ממש מתאים לי
ולאו דווקא לשבועות. יש בו יופי של שילוב ירקות שאני אוהבת

The Cookie Fairy אמר/ה...

אחחחח איזה פוסט משגע!
נראה מקסים יקירה שלי
וכמה ברור שאם שתי מדהימות שכמותן
יתקבל פוסט כל כך מופלא :)
אני מלקלקת פה את כל המסך :)
מצטרפת אליכן בפעם הבאה P:
דרישת שלום חמה מתחתית הערימות בעבודה

רויטל - המערוך המקפץ אמר/ה...

נהנתי מאוד לקרוא את הפוסט הזה. הצילומים מרהיבים ומעוררי תאבון והתוצרים נותנים השראה
כל הכבוד לנטלי ולך ,שיתוף פעולה זה נפלא ומביא למקומות נהדרים.
רויטל

שמרית אמר/ה...

כששתי בחורות כשרוניות נפגשות כולם מרוויחים.
תודה על מתכונים נהדרים, מקוריים ומעוררי תיאבון :)

אנונימי אמר/ה...

למה יש אנשים שתמיד צריכים לבאס??????
מופנה אלייך ירדן היקרה...

Yafitn Nachoom אמר/ה...

ירדן,
התגובה שלך כ"כ נבזית שיכולה לנבוע אך ורק מרוע לב וצרות מחשבה! חשבת אולי שאנשים מחפשים מה להכין לחג לפני שהחג מגיע...?
פוסט מקסים, יופי של מתכונים וצילומים מעוררי תאבון!
תודה גדולה וחג שמח!

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים