-->

יום ראשון, יולי 15, 2012

פטריות, בורגול, כרובית וצנוברים- ארוחת קיץ קלה ובריאה


הכינו את הטחינה - בתאבון!

בימים טרופים, חמים ולחים כמו אלה, אני נמנעת מלאכול באופן כללי. זו פשוט משימה שממש קשה לי לעמוד בה. מכיוון שקשה להחזיק מעמד במצב כזה, ושעודף סוכר בדם מרוב גלידה עושה לי קצת לא טוב, אני נאלצת להפעיל את היצירתיות ולארגן ארוחה שקל לאכול, אבל שתהיה גם בריאה ותשב טוב בבטן מבלי להשבית אותי לשבוע כמו למשל חמין.

קיימות בערך שתי אפשרויות: סלט ו... סלט. כמה סלט אפשר לאכול? אפילו לחובבת סלטים כמוני נמאס! כמה אפשר לגוון כבר? וכמה אפשר ללעוס? מישהו אמר מהההה?

אפשרות נוספת אמנם מצריכה להפעיל את התנור, אבל מניבה תוצר קליל בהחלט שמהווה ארוחת קיץ מושלמת - קציצות אפויות מלאות בדברים טובים. ויש גם סלט כרובית משגע ליד, שלא יחסר.

 

מנה צמחונית מושלמת ללא טיגון 






קציצות עדשים, בורגול ופטריות + סלט כרובית מרענן
כ5- 6 מנות
לפי מתכון שלי 

ל-20 קציצות:


מרכיבים:
1 כוס בורגול
1 כוס עדשים ירוקות
2 סלסלות פטריות טריות
חצי כוס פירורי לחם
2-3 שיני שום כתושות
3 ביצים
4 כפות שמן זית
חופן כוסברה קצוצה דק (לא חובה)
50 גרם צנוברים (כחצי כוס)
פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.
בקערה מניחים את הבורגול ויוצקים עליו 2 כוסות מים רותחים. משהים מספר דקות עד שהבורגול סופח את הנוזלים ומתרכך לחלוטין.
בינתיים ממלאים סיר קטן במים ומביאים לרתיחה.
שוטפים את העדשים, וכשהמים רותחים מוסיפים את העדשים לסיר ומבשלים עד לריכוך למשך כ-20-25 דקות.
כאשר העדשים מבושלות, מסננים ושוטפים היטב במים קרים.
מעבירים את העדשים לקערה יחד עם הבורגול.
קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות מאד ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מומלץ ללוש ולמעוך קצת את התערובת בידיים.
כאשר מתקבלת עיסה אחידה, יוצרים קציצות גדולות בעזרת הידיים. התערובת קצת פירורית אבל זה מסתדר לאחר האפייה. חשוב להדק היטב כל קציצה.
מניחים את הקציצות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים למשך כ-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות מעט ומתייצבות.

לסלט כרובית:

מרכיבים:

1 כרובית גדולה
מיץ מ-2 לימונים גדולים
פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם
4 כפות שמן זית
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מפרקים את הכרובית לפרחים, מניחים בקערה ומכסים במים רותחים. משהים את הכרובית בצורה זו למשך כחצי שעה.
שוטפים את פרחי הכרובית, וקוצצים דק בעזרת סכין או במעבד מזון עם להב פלדה.
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.




המלצה: את הקציצות והסלט מגישים בליווי המון טחינה מתובלת בלימון ושום, לצד עגבניות שרי.



הערות ושדרוגים:
  • את העדשים מבשלים עד לריכוך, בערך 25 דקות. זה יכול לקחת יותר, וזה יכול לקחת פחות. המלצה שלי- לאחר 20 דקות בישול לטעום אחת או שתיים, ולפי המרקם קל יותר להעריך כמה זמן בישול נותר.
  • אני השתמשתי בסלסלה אחת של פטריות שמפיניון, ואחת של פורטובלו. כל שילוב פטריות שאתם אוהבים יתאים כאן.
  • סלט הכרובית יקבל בברכה תוספות קראנצ'יות כמו אגוזים או שקדים קלויים קצוצים או תערובת ג'עלה לסלטים. אם מוסיפים תוספת כזו- רק לפני ההגשה כדי שהאגוזים יישארו פריכים.
  • את הצנוברים בקציצות אפשר להחליף בשקדים או אגוזים. אם לא אוהבים אפשר להשמיט.
  • את הבורגול ניתן להחליף בקוסקוס מוכן לאכילה או בקינואה מבושלת. מניסיון הגרסה עם הקינואה מאוד מוצלחת!
  • אם יש לכם כוח - טיגון הפטריות עם קצת שמן זית, עשבי תיבול ושום ישדרג פלאים את הקציצות ויוסיף עסיסיות.

כמה עגבניות בצד, ואתם מסודרים


בתאבון ורק בריאות.

17 כבר הגיבו:

מאיה אמר/ה...

אני בחיפוש המתמיד אחרי הקציצה הצמחונית האולטימטיבית שלא מתפרקת אחרי האפייה. האם זו האחת?!?!?

נראה טוב לאללה. כרובית זה הסופט ספוט שלי

vanillabean אמר/ה...

זה נראה ממש מעולה!
את חושבת שאפשר להחליף את העדשים הירוקות בכתומות?

טל אמר/ה...

תודה :)

מאיה- ללא ספק קציצות שלא מתפרקות לאחר האפייה.

ונילהבין- לא ניסיתי אבל לא נראה לי שתהיה בעיה להחליף.

Winnie אמר/ה...

אפשר להזמין משלוח טלטול??
אמנם סלט אף פעם לא נמאס לי (אני מכורה לגמרי לחסה), אבל זאת מנה ממש, אבל ממש בשבילי!!:):)
בלי כוסברה, אבל לא איכפת לי כל ירק עלים אחר.

טעמים שרואים מכאן אמר/ה...

נראה מצוין!
רעיון מקסים לארוחת ערב מושלמת בימים מטורפים אלו :)

סופי אמר/ה...

נראה מעולה! ינוסה בקרוב :)

רויטל - המערוך המקפץ אמר/ה...

מושלם. אני אוהבת לנסות תמיד קציצות צמחוניות שלא עברו טיגון ואלו שלך נראות נפלא. לא ניסיתי עם בורגול - אחלה רעיון.
והסלט ביחד..מנה נהדרת לימי הקיץ הרותחים. אימצתי את המתכון:)

שמרית אמר/ה...

ארוחה מעוררת תיאבון, קלילה ונראית בריאה וטעימה..אהבתי מאוד!

נדב אמר/ה...

קודם כל רציתי לומר שהבלוג שלך מקסים!
בכל מקרה, לא מזמן הכנתי קציצות דומות לפי מתכון של פיליס גלזר, רק ששם במקום בורגול יש פירורי לחם. אני אנסה את הגירסא שלך. נראה מסקרן...

אנונימי אמר/ה...

האם אפשר להמיר פטריות טריות לקופסת שימורים?ואם כן לאיזו כמות?

טל אמר/ה...

הי אנונימי,
אפשר להשתמש בפטריות משומרות, הכמות היא שתי קופסאות רגילות. ממליצה לקצוץ לקוביות קטנות ולטגן מעט. אם לא מטגנים- חשוב לסחוט היטב היטב את הנוזלים.

מיכל אמר/ה...

הכנתי, אכלתי,נהניתי ושבעתי.
נכנס אלי לרצף המתכונים, מאומץ בחום.
אגב אני עשיתי עם בורגול דק ? לזה התכוונת?
האם לדעתך ניתן להקפיא?

טל אמר/ה...

הי מיכל!
כיף לשמוע :)
אני חושבת שזה היה בורגול דק. אבל לא הדק ביותר(ג'ריש ) למרות שלא נראה לי שזה משנה

להקפיא לא ניסיתי..אבל לא נראה לי שתהיה בעיה. אשמח אם תעדכני במידה וניסית!

מיכל אמר/ה...

היי.
כפי שאמרתי זו מנה צמחונית קבועה אצלנו.
בהחלט ניתן להקפיא.
אני מראש מכינה כמות כפולה ומכינה בקופסאות לשבועיים.
נפלא עם תוספות ראויות.
ממתינים לשילוב הבא.
ואם תוכלי גם בלי ביצים לטבעונים
זה בכלל יהיה מושלם.

מיכל אמר/ה...

היי.
הכנתי אתמול הערב גם את סלט הכרובית הקיצי.(למרות שאיננו בקיץ).
נהנינו גם ממנו.
אגב הסלט טעים גם כשהכרובית עדין חמימה מההשריה במים.(זה כבר מתאים לחורף).
ממתינים למתכונים גם טבעוניים.

הילה אמר/ה...

היי,
הבלוג לחלוטין מהמם.

שאלה בנוגע לפוסט-האם לדעתך ניתן להשמיט את הביצים ולטבען?

תודה מראש :)

טל אמר/ה...

הילה
תודה רבה :)
לגבי הביצים, להשמיט בעייתי כי צריך משהו שידביק ויחזיק את העיסה אחרת הקציצות יתפרקו. לגבי תחליף אני לא ממש מנוסה בתחליפים כאלה, אולי טחינה?

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים