-->
טוען...

יום שבת, אוגוסט 04, 2012

שיגעון (קינוחי) קיץ

מאז הפעם האחרונה שנטלי ואני נפגשנו, התחלנו לחשוב על הפעם הבאה כי היה ברור שתהיה כזאת.
ואכן, הפגישה לא אחרה לבוא.



בפגישה הזאת גיליתי ששתינו נעות בגבול הדק בין שפיות לשיגעון. למה אתם שואלים?


דבר ראשון, לא תעבור פעם אחת בלי שניפגש ונראה לפחות אחד כזה.

דבר שני אנחנו מסוגלות לדחוס כל כך הרבה אפייה ביום אחד שזה משהו (ואיכשהו תמיד להספיק עד האוטובוס האחרון שלי לפני ששבת נכנסת) כולל ללכת לשוק האיכרים בנמל על הבוקר ולקנות מיליון פירות יער יקרים בטירוף.

ולצלם אותם מלאא כי הם כל כך יפים!!





בנוסף לזה, אנחנו גם נכין בצק פריך ביום הכי חם בשנה. אבל היי.. היה טעים!


אז הכנו שני טארטים מעולים  מבצק נענע-אחד עם קרם לימון ו (מלא) פירות יער, והשני עם מלית שוקולד וקצפת נענע. בנוסף הכנו גם קינוח שוקולד וקרמל מלוח עם קראמבל פקאן ודובדבנים, וקציצות עדשים אפויות, וסלט כרובית מעלף, והיתה עוד עוגה בתכנון אבל כבר נגמר לנו הכח...


טארט קרם לימון ופירות יער על בצק נענע
טארט בתבנית 24
לפי מתכון של נטלי

מרכיבים:

קרם לימון:
3 ביצים גדולות
120 גר'  סוכר לבן
75 מ"ל מיץ לימון
גרידה מלימון שלם
100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות

קלתית נענע:
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
180 גר' קמח לבן
40 גר' סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
כף נענע טרייה קצוצה
ביצה


2-3 חבילות של פירות יער טריים (אפשר להשתמש גם בדובדבנים או בתותים בעונה, ואם אין בשלל פירות קיץ חתוכים יפה כמו קיווי או נקטרינות)

אופן ההכנה:

קלתית נענע:
  1.  במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד חמאה, קמח, סוכר, וניל, מלח ונענע לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק.
  3. מאחדים את גושי הבצק בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בנילון נצמד. מקררים למשך כשעה במקרר.
  4. מרדדים את הבצק הקר לעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את תבנית הפאי, תוך יצירה של זווית ישרה בין הבסיס לדפנות (מה שיבטיח שוליים גבוהים).
  5. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג, ומעבירים את הקלתית לחצי שעה במקפיא.
  6. אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  7. מכסים את הקלתית בנילון נצמד (עמיד בחום), ומפזרים על הנילון הנצמד קטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.
  8. אופים את את הקלתית 12-15 דקות. לאחר מכן מוציאים את הנילון הנצמד והקטניות וממשיכים לאפות עוד 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב מעט.
קרם לימון:
  1. בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים ביצים וסוכר ומקציפים 3-4 דקות במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
  2. בינתיים מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון בסיר קטן.
  3. כשהמיץ והגרידה רותחים, מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תוך תערובת הביצים-סוכר תוך כדי הקצפה מהירה (לשם השוואת טמפרטורות).
  4. מעבירים את תערובת הביצים אל הסיר ומחזירים לאש.
  5. מבשלים הכל יחד תוך כדי טריפה נמרצת, 3-4 דקות, עד שהקרם מסמיך.
  6. מורידים את הקרם מהאש, מצננים אותו 5-10 דק', ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שהקרם חלק ומבריק.
  7. מסננים את הקרם ומעבירים לקירור מוחלט. עוטפים בנילון בצמוד לקרם כדי שלא יפתח קרום.
הרכבה: ממלאים את הקלתית הקרם הקר ומיישרים באמצעות מרית או פלטה. מסדרים מעל את פירות היער. מצננים במקרר להתייצבות.


נכון שהוא פשוט יפהפה (ויקר) ?



הערות ושדרוגים:

  • אם אתם לא אוהבים נענע, אפשר להשמיט, למרות שזה הופך את הקינוח הזה להרבה יותר מרענן ומיוחד.
  • את פירות היער ניתן להשיג עכשיו בהרבה יותר זול ממה שאנחנו קנינו, אבל אם אין אז פשוט להשתמש בכל פרי קיץ שאתם אוהבים ולא חסר- שזיפים, נקטרינות, אפרסקים, פסיפלורה ועוד. פירות קפואים לא יתאימו במקרה זה.
  • הקלתית האפויה נשמרת עטופה היטב במקפיא כשבועיים. אפשר להכין מראש ולמלא כשרוצים.
  • חשוב לקרר היטב את הקרם והקלתית לפני הרכבת הטארט.
  • הטארט במיטבו 1-2 ימים, נשמר במקרר 3-4 ימים.

את טארט השוקולד המהמם, טעים, יפה ומושלם תוכלו למצוא בבלוג של נטלי המהממת.

צילום: נטלי לוין
את המתכון לקציצות ולסלט אפשר למצוא פה

המתכון לקינוח השוקולד והקראמבל יפורסם מתישהו במהלך החיים.
שיהיה קיץ קל!

20 כבר הגיבו:

נטלי אמר/ה...

מהממת :) היה לי כיף!

נטלי

Winnie אמר/ה...

מקסיםםםםםםםםםםםםםםם
הבצק עם נענע מקורי ומאדדדדדדד מוצא חן בעיני
למרות שאני לא משוגעת על נענע.
זה משהו שאני חייבת לנסות

רויטל - המערוך המקפץ אמר/ה...

ואו....
נותרתי פעורת פה..שמחכה לביס מכל המטעמים היפיפיים האלו.
איזה שיתוף פעולה פורה ומקסים.
כל הכבוד טל ונטלי:) לחיי המשך המפגשים שלכן

אנונימי אמר/ה...

לראות ולהתעלף ............

וכשמתעוררים מהעילפון מביטים אנה ואנה , זה אמיתי היופי הזה או חלמתי חלום ............

מרהיב ומרעיב ......... { רק לא מתחברת לנענע , לטעמי רוצה לחוש רק את טעם פירות היער .... הנענע מספיקה לי בלימונענע ....}

אתן מוכשרות בטירוף !

אהבתי מאוד ,

שרית-ב

אנונימי אמר/ה...

איזה שיתוף מעניין..בצק נענע נישמע מסקרן מאוד
הטארט עפ הפירות פשוט מקסים...וזה של נטלי השוקולד ..ואווו
אהבתי מאוד
ותרבו בשיתוף לדעתי כולנו זוכות כאן...

תודה טולטול/נטלי
שונטי

nitzomer אמר/ה...

נראה נפלא בטירוף! שניהם!

שמרית אמר/ה...

נראה פשוט מושלם (ויקר!)

The Cookie Fairy אמר/ה...

מרשעות שתיכן!
נראה כיף חיים המפגש שלכן
וכמה טעיםםםם!
אכן לצלם פירות יער זה כיף
ולשאכול אותם עוד יותר
במיוחד בפאי משובח כמו שעוללתן כאן
מהמם לגמרי :)

עלמה אמר/ה...

פירות היער באמת יפיפיים. ואני רוצה את המתכון של השוקולד וקראמבל ודובדבנים בכוס. נומנומנומ

מור אמר/ה...

טוב, אני.. אני לא יודעת מה לומר. הכל נראה מעולה. פירות היער עצמם, הקינוחים המוגמרים, התמונות מן הסתם, ובכלל היום הזה שלכן נשמע לא רע בכלל.
עוגיונט ואושיונת ;-)

אנונימי אמר/ה...

בוקר טוב
מתכונים מעולים! היכן אפשר למצוא את הקינוח שוקולד והקרמבל בפוסט הזה?
ליאורה

טל אמר/ה...

בוקר טוב
המתכון לא עלה ולכן כרגע אי אפשר למצוא אות:)

אנונימי אמר/ה...

היי טל
מתי כן תעלי את המתכון לקינוח? אני מאד אשמח להכן אותו..)ליאורה

טלי ודבורה צילום אמר/ה...

איזה מתכון מעולה! התלהבתי כל כך שהייתי חייבת לעשות בעצמי, ואכן אתמול הכנתי :)
יצא מדהים! הדבר היחיד זה שהקרם לימון לא היה יציב לגמרי (קצת נוזלי בעיקר כשפרסתי את העוגה). יש מצב להוסיף ג'לטין כדי לייצב אותו? ואם כן, באיזה שלב וכמה כדאי?

נטלי אמר/ה...

היי טלי ודבורה,

אמנם לא טל, אבל יכולה לענות :) הקרם לימון אמור להיות מספיק יציב, אז יכול להיות שלא בישלת אותו מספיק. בכל אופן בהחלט אפשר להוסיף קצת ג'לטין לתערובת (מיד לאחר שמסירים את הקרם לימון מהאש, בעודו חם). להערכתי כמות של 1 גר' בלבד (מושרה ב-5 מ"ל מים) אמור להספיק.

בהצלחה!
נטלי

אנונימי אמר/ה...

היי טל
שאלות : כמה זה 120 גרם סוכר, ו75 מייל לימון?
יש לי כוס מדידה אבל זה מתחיל מ100.
וכמה זמן צריך לערבב את הקרם לימון כשהוא על הגז?
תודה רבה מראש אחלה פאי ליאורה

אנונימי אמר/ה...

טל עוד שאלה בבקשה
למה את לא נותנת את המתכון לקינוח שפה? נראה מעולה ובא לי להכין אותו. תודה ליאורה

אבישי אמר/ה...

היי טל,
הטארט הזה נראה כמו ייעוד אידיאלי לצרורות הנענע שנפלו לידיי אתמול :)
שאלה - האם אפשר להכין את הקרם מראש ולשמור אותו כמה ימים בקירור \ הקפאה?

טל אמר/ה...

היי אבישי
אין בעיה לשמור כמה ימים במקרר בקופסא אטומה עטוף היטב
אבל הקרם לא יעבור הקפאה בצורה טובה לדעתי

נעמה אמר/ה...

טל,
תודה על החידושים!
מה קורה אם אין לי מעבד מזון...?
אין אני יודעת מתי הבצק מוכן- ע"מ לא ללוש יותר מדי.....

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים