-->
טוען...

יום ראשון, דצמבר 09, 2012

לביבה אפויה ולביבה מטוגנת

תראו, אין לי הרבה מה להגיד על חנוכה.
אני אוהבת את החג הזה מאד, אבל יש לי איתו יחסי אהבה שנאה.
אהבה לתוצר המומגר- המטוגן, העסיסי, הפריך מבחוץ. חולה על לטקעס, הלביבות האהובות עליי ביותר.



מאוהבת בספינז' של אמא, עם קצת ריבת משמש שהיא מכינה לנו כל שנה.



אוהבת שבאים אלינו משפחה וחברים, מדליקים ביחד נר, ויושבים ביחד לאכול ולצחוק עד שכבר כואבת הבטן (מאכילה ומצחוק) זה פשוט כיף.
מה שכן, אני קצת פחות מתחברת לעניין של לטגן דברים.



הריח המחניק, הלכלוך והבלאגן (שממש לא מתרחשים כשמכניסים תבנית אחת לתנור).
אולי זה קשור לעובדה שעבדתי פעם מזמן במקדונלדס ורוב הזמן הרחתי כמו צ'יפסר?

אולי זה בגלל העובדה שמאכלים מטוגנים הם כמו אלכוהול? אוכלים ואוכלים, למחרת קמים בבוקר עם ההשלכות, מנסים להיזכר מה קרה אתמול?

יכול להיות, אבל לא בטוח. אם תשימו לב, כמעט ואין מתכונים מטוגנים בבלוג, אולי אחד או שניים.

אבל כמו כל דבר כשזה רק פעם בשנה, זה ממש כיף. וממש מזל שחנוכה זה רק 8 ימים. 

אפילו הכנתי שני מתכונים.
אחד מטוגן, טעמים קלאסיים עם טוויסט גבינתי שמפתיע בכל נגיסה
השני- אפוי, מתובל ופיקנטי, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.

אז למה לבחור כשאפשר להכין את שניהם?

לביבות קישואים,בצל וגבינה. צילמה: נטלי לוין



לביבות קישואים ובצל עם גבינה
כ-16 לביבות
מרכיבים:
3 קישואים בינוניים
1 בצל בינוני
3 ביצים
3 כפות קמח
125 גר' גבינה צפתית מפוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון

למטבל שמנת חמוצה:
200 מ"ל שמנת חמוצה
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
  1. מגררים בפומפייה גסה את הקישואים והגזר. סוחטים היטב היטב מהנוזלים.
  2. מוסיפים את הגבינה, הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. אם התערובת נוזלית מידיי אפשר להוסיף קצת קמח בהדרגה. לא יותר מכף-שתיים.
  4. מחממים שמן במחבת בשכבה בעובי 2-3 ס"מ.
  5. כשהשמן חם מניחים כמות של כף תערובת במחבת.
  6. מטגנים עד שהתחתית זהובה, הופכים וממשיכים לטגן עד שהצד השני מזהיב גם.
  7. מניחים על נייר סופג.
  8. למטבל: מערבבים היטב את כל הרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול. 
הערות:

  • חשוב לא לתת לבלילה לעמוד הרבה זמן לפני הטיגון, כי קישואים ובצל מגירים המון נוזלים. סוחטים היטב את הירקות לפני ההכנה, וכשהבלילה מוכנה ישר ניגשים לטיגון.
  • אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים-קשקבל, פטה, בולגרית ועוד.




לביבות בטטה וקמח חומוס אפויות
12 לביבות גדולות
מרכיבים:
2 בטטות בינוניות
¾ כוס קמח חומוס
2 כפות שמן זית
¼ כפית פפריקה חריפה
¼ כפית כורכום
¼ כפית כוסברה יבשה
¼ כפית פלפל שחור
¾ כפית מלח

לציפוי: סובין שיבולת שועל/ סולת/ בורגול גרוס דק/ קורנפלקס גרוס מתחילים ב3/4 כוס ואם צריך מוסיפים עוד.

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר במעט שמן.
  2. פורסים את הבטטות לחתיכות גסות, מניחים בסיר קטן ומכסים במים. מבשלים עד לריכוך מוחלט.
  3. מסננים מעודפי המים ומועכים לפירה.
  4. מוסיפים את קמח החומוס ושמן הזית, ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מערבבים את התערובת היטב. אם התערובת דלילה ונוזלית, מוסיפים עוד קצת קמח חומוס עד לקבלת מרקם יציב יותר.
  6. מניחים את הציפוי בקערה קטנה וכל פעם "מפילים" אליה כף מהתערובת ומצפים היטב מכל הכיוונים.
  7. את הלביבה המצופה מניחים בתבנית ומועכים מעט כדי לשטח אותה.
  8. אופים 15-20 דקות או עד שהלביבות זהובות ויציבות.
הערות:
  • אם בלילת הלביבות דלילה ממש על גבול הנוזלית, מוסיפים עוד קמח חומוס בהדרגה עד שהיא מתייצבת, אבל יש לזכור שהיא לא צריכה להיות ממש מוצקה.
  • את קמח החומוס אפשר להחליף באותה כמות של קמח רגיל,אבל זה יהיה קצת תפל, לכן מומלץ להשתמש בקמח עם נוכחות כמו קמח תירס (לא קורנפלור, הקמח הצהוב), קמח עדשים וכו'.


חג שמח!

7 כבר הגיבו:

בישול בזול אמר/ה...

תגידי, איפה קונים קמח חומוס? אפשר בסופר רגיל? או שאני צריכה לכתת (מלשון כתיתה? כמה מתאים!) רגלי לחנות טבע? בכל מקרה, נראה שנתת לי את המוטיבציה הדרושה להשיג אותו :)

Ayelet אמר/ה...

יש בניצת הדובדבן או בעדן טבע מרקט.

טל אמר/ה...

דווקא מצאתי באחד הסופרים! לא זוכרת איפה, אני אבדוק לך

טעמים שרואים מכאן אמר/ה...

שני המתכונים נראים מצויינים.
שיהיה חג שמח!!

The Cookie Fairy אמר/ה...

שותפה לרגשות האהבה-שנאה שלך...
אין ספק שהחג כולו הוא התעללות לשמה
כולל התמונות ההורסות האלה שלך!
סופגניות כבר אכלתי מיליון בחג הזה
אבל לביבות טרם, ותמונת הלאטקס השמנמנים שלך הרססססה אותי...
חוצמזה נקרתע מההשוואה לאלכוהול :)
חג שמחחחח טולטולינה

אנונימי אמר/ה...

שלום טל,
רציתי לדעת אם אני יכולה להחליף את הבטטה בגזר, ואם כן בכמה.
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים

טל אמר/ה...

אפשר להחליף ב3 גזרים גדולים לדעתי. לבשל ולסחוט שאריות של מים. בגלל שהגזר יותר מימי אולי יהיה צורך בתוספת קמח

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים