-->

יום שבת, פברואר 02, 2013

עוגיות שיבולת שועל וטחינה

התקופה האחרונה הייתה ממש עמוסה בשבילי. בחינות, הגשות, קורסים נגמרים, וסדנאות שוקולד מתחילות, וכל האירועים והמפגשים איכשהו נדחסו לסופ"ש אחד ארוך ומתיש.



בתקופות האלה הכל נופל בבת אחת. בד"כ, חופשת סמסטר של סטודנטים באופן כללי עמוסה במבחנים צפופים ולמידה אין סופית. אצל סטודנטים לעיצוב זה לא ממש ככה, מסיימים עם רוב ההגשות בשבוע האחרון של הסמסטר, יש איזה מבחן או שניים בתולדות האמנות, או תולדות השקר כלשהו, ואז זה נגמר, באמת,  ויש איזשהו שביב של חופש אמיתי.



השנה זה לא היה ככה, ובקושי הרגשתי את החופש, ובסך הכל הייתי ממש עמוסה ולחוצה.

דברים לא טובים שקרו-
הגשה ממש גרועה בלימודים
הרבה חומר ללמוד למבחנים
סדנא, קורס, ומלא דברים בסופ"ש אחד
עבודה משעממת
ימים חשוכים וסוערים ואי אפשר לצלם
בקושי אפיתי



דברים טובים שקרו-
למי אכפת מההגשה הלא טובה, נשפר סמסטר הבא
גשם ♥
חזרתי לאייר
קניתי שתי צלחות מנוקדות
אכלתי שתי ארוחות בוקר ממש טובות
ישנתי טוב
3 ג'ינסים ב-200
הייתי יום שלם מחוץ לבית בלי לדאוג לשיעורי הבית



עם כל הדברים הטובים והרעים, בקושי אפיתי לאחרונה. כשבקושי אופים, אין מה לשתות עם הקפה בבוקר. אין! וזה ממש מבאס, כי כמה שחבילת הפתי בר מסתכלת עליי וקורצת לי, אני לא ממש מתחברת אליהם בצורתם הגולמית, ויותר מכל אני שונאת לאכול דברים בכח, ויצא שבכל הבקרים האחרונים, סיימתי את ספל הקפה הענק שלי ב2-3 לגימות, ורצתי לאוטובוס כשהבטן שלי מרגישה כמו שקית מלאה מים ודג זהב (מכירים את הרעש?)

לאט לאט הלחץ התחיל קצת לרדת, ומצאתי לי זמן להכין עוגיות לקפה. העוגיות שהכי השתוקקתי להן, הן עוגיות שיבולת שועל פשוטות. אז ערבבתי כמה מרכיבים שהיו לי בבית, ובלי ביצים חמאה וקמח לבן התקבלו עוגיות שיבולת שועל וטחינה רכות ומושלמות לקפה של הבוקר, או אחה"צ.

וכמה שהן טעימות. איכשהו כמו מרציפן. רכות ושיבולת שועליות, ו...מושלמות.

ומה קורה שמסדרים את הסט לצילום של העוגיות ובטעות לוחצים על הקליק? יוצאת תמונה מגניבה ממש. דברים טובים קורים בטעות.



עוגיות שיבולת שועל וטחינה
כ-30 עוגיות
מרכיבים:
¾ כוס סוכר חום (ראו הערות) (140 גר')
½ כוס טחינה גולמית טבעית  (120 מ"ל)
½ כוס מים (120 מ"ל)
¾ כוס שיבולת שועל שלמה/ אינסטנט (80 גר')
¾ כוס קמח מלא (100 גר')
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית קינמון

אופן ההכנה:
  1. מניחים בקערה טחינה, סוכר ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 
  2. מוסיפים את שיבולת השועל והקינמון ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  4. מעבירים את הבצק לקירור של חצי שעה במקרר, בקערה עטופה היטב.
  5. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. באמצעות שתי כפות מסדרים תלוליות בצק בכמות של כחצי כף עם מרווחים בין עוגיה לעוגיה.
  7. אופים בתנור חם 12-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות בשוליים, יציבות ומעט רכות במרכז.
  8. מצננים באופן מוחלט ושומרים בצנצנת אטומה.



הערות:
  • אפשר להוסיף לעוגיות אגוזים ופירות יבשים בכמות שאוהבים. גם שוקולד צ'יפס יהיו פה מצוינים.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון לחצי כוס, במיוחד אם מוסיפים תוספות מתוקות.
  • חשוב לקרר את הבצק חצי שעה כדי שהעוגיות ישמרו על צורה יפה באפייה.
  • אפייה של 15-16 דקות תניב עוגיות פריכות יותר, ואפייה של 12 דקות תניב עוגיות רכות.
ורציתי להגיד עוד משהו קטן לקראת סיום. בשבוע שעבר כמו שאמרתי, היתה לי הגשה ממש גרועה, והרגשתי ממש לא טובה בכלום. ואז באתי הביתה וראיתי את התגובות שלכם ונהיה לי ממש טוב על הלב, אז שתדעו שאתם אחלה והתגובות שלכם עוד יותר! תודה

43 כבר הגיבו:

תמר אמר/ה...

נראות טעימות וינוסו עוד השבוע. אני אוהבת את המתכונים שלך כי למרות שההכנה פשוטה המאפים יוצאים מאוד טעימים. הכנתי ביום שישי את המיני מאפינס נוטלה שיהיו לשבת. לשבת הם לא הצליחו לשרוד וקצרו מחמאות נלהבות.תודה רבה!

the sixteen sheep אמר/ה...

התזמון שלך קצת מוזר..בדיוק לפני שעתיים חפישתי עוגיות שיבולת שועל פשוטות. ומאחר שלפני שבוע הגיע גם משלוח הטחינה...

אני מבינה שנאלץ לאפות שני סוגי עוגיות בסוף שבוע אחד.

אולגה אמר/ה...

טל, העוגיות נראות מעולה! ים בריאות וטעם. במתכון הזה השתמשת בשיבולת שועל שלמה או אינסטנט?

אנונימי אמר/ה...

טל, נראה מצויין ואפילו טבעוני! איזה כיף!
תודה רבה!
שרון

karkashi אמר/ה...

נראה נפלא! כמה שאלות:
מה המשקל של כמות הטחינה?
האם ניתן להחליף חלק מהסוכר במייפל(אמיתי)?

והחשובה מכולן- מאיפה הצלחות???
תמשיכי עם היצירתיות המתפרצת הזו :)

לא דיברנו עוד על עגבניה אמר/ה...

איזה יופי!
האיורים שלך שבו אותי. הם פשוט מקסימים!
והנקודות, אוי הנקודות!
נראה כל כך טעים, אנסה עוד השבוע.....
איזה כיף של רשומה.

טל אמר/ה...

תודה לכולם!
השתמשתי בשיבולת שועל שלמה אבל אפשר גם אינסטנט
אני מאמינה שלהחליף חצי מכמות הסוכר במייפל יהיה מעולה! נשמע כמו שילוב טעים טעים
והמשקל של הטחינה..אין לי מושג..מדדתי במ"ל בכוס מדידה, מצטערת :(

והצלחות..למרבה ההפתעה נרכשו ב....אייס!

darly & tamly אמר/ה...

איזה כיף לדעת שיש עוד אנשים שלא מספיקים!תתחדשי על העסק החדש,מקסים ביותר והעוגיות...העוגיות בטוח ינוסו בזמן הקרוב!דרך אגב אפיתי את החטיפי אנרגיה עם ברנפלקס ויצא ממש כמו החטיפים המוכנים רק יותר בריא וטעים!!
חופש נעים ותודה על המתכון

אנונימי אמר/ה...

שלום טל-נראה נהדר,אפשר להחליף אבקת אפיה במקום סודה לשתיה?.לא מסתדרת עם זה

טעמים שרואים מכאן אמר/ה...

קודם כל אני מאחלת לך המון הצלחה עם העסק החדש.
שנית, מסכימה איתך שדברים טובים בד"כ קורים בטעות.
שלישית, מתכון ותמונות מוצלחים ביותר.
שיהיה שבוע טוב ומלא רק בתחושות טובות!

The Cookie Fairy אמר/ה...

תתחדשי על פתיחת העסק,
כיף לגלות על כישרונות אחרים שלך :)
הימים החשוכים אכן מתסכלים!
העיקר שיש עוגיות להתנחם בהן....
נראות ממכרות יופי
והתמונה האגבית אכן מקסימה :)

מור אמר/ה...

אוף, הצלחת הכחולה פי מאתיים יותר יפה מהחיוורת שקנינו יחד אצל הקופאית הכועסת! (אמרה בקנאה מפרגנת. מינוס המפרגנת)
ולא לחשוב על הדברים הלא טובים שקרו, רק על הטובים! למשל העסק. והתמונה המקרית המהממת. וכל הצלחות עם הנקודות. והאיורים ההורסים שלך. וארוחות הבוקר, הו ארוחות הבוקר. עכשיו תמצאי לי מה אני יכולה לשים בעוגיות במקום טחינה, והכל יהיה יופי טופי.

טל אמר/ה...

אפשר להחליף סודה באבקת אפייה באותה כמות :)
ושוב תודה לכולם

אנונימי אמר/ה...

את אלופה, יישר כח !

אנונימי אמר/ה...

טל- הכנתי את עוגיות שיבולת השועל וטחינה -
העוגיות מעולות מעולות - תודה לך ותבורכי.

אנונימי אמר/ה...

מאוד טעים. בהחלט אפשר להקטין את כמות הסוכר. טוב מאוד עם שוקולד צ'יפס.
אבל...העוגיות לא "מתפשטות" ולא נהיות דקות כמו בתמונה אלא נשארות כתלולית חסרת צורה כפי ששמים אותן. בסיבוב השני כבר צרתי צורות בידיים. משהו לא בסדר בתערובת שעשיתי?

אנונימי אמר/ה...

היום הכנתי את העוגיות הוספתי חצי כוס סוכר חום ומעט דבש
ובמקום האגוזים הוספתי שקדים ויצא ממש טעים
תודה

גל אמר/ה...

הכנתי את זה כבר שלוש פעמים ויצא ממש טעים! זה מתחסל! תודה טל!

גל

יהודית שרעבי אמר/ה...

הכנתי אותן ויצאו מדהימות בעלי אמר שזה העוגיות הכי טעימות שיצא לו לטעום(רק שבוע שעבר קניתי עוגיות שוקולד ציפס מכוסמין מעדן טבע מרקט הוא אמר שאלו יותר טעימות!)

Lital Levy אמר/ה...

יצא מעולה.. עוגיות מתאימות לטבעונים!! תודה לך..

אנונימי אמר/ה...

הכנתי מעולה מעולה ...

אנונימי אמר/ה...

מה התפקיד של הסודה לשתיה?
אפשר להשמיט?

טל אמר/ה...

לאנונימי
התפקיד של הסודה הוא להוסיף אווריריות לעוגיות
לא ניסיתי בלי, אפשר להחליף באבקת אפייה

אנונימי אמר/ה...

טל, יצא מעולה תודה ותבורכי

הדי פורת אמר/ה...

יצא מעולה! תודה רבה :)את המים חלטתי עם צ'אי מסאלה ולקינמון הוספתי קצת הל וג'ינג'ר ויצא ממש ממש טעים.

מיכל אמר/ה...

היי טל,
האם הכוונה לסוכר חום כהה או דווקא לבהיר (דמררה)?
או שזה בכלל לא משנה....
תודה.
ממיכל.

טל אמר/ה...

היי מיכל
לא משנה הסוכר..בהצלחה

אנונימי אמר/ה...

הי, במקום הקמח המלא אפשר לשים קמח כוסמין?
תודה!

טל אמר/ה...

לא צריכה להיות בעיה

אילנה רויטפלד אמר/ה...

האם אפשר להשתמש בקמח רגיל?

טל אמר/ה...

אילנה
אין בעיה להשתמש בקמח רגיל באותה כמות

אנונימי אמר/ה...

אפשר להחליף את כל\חלק מהסוכר בסילאן?

טל אמר/ה...

מאמינה שכן..

אנונימי אמר/ה...

שמתי רבע כוס סוכר ורבע כוס סילאן. יצא טעים אבל מרקם קצת עוגתי מדי... לא קראנצ'י. יכול להיות שזה בגלל שהוספתי נוזלים מהסילאן ולא הורדתי את כמות המים? או שאין קשר?

טל אמר/ה...

אין ממש קשר, המרקם של העוגיות אכן רך ועוגתי
אולי פעם הבאה תנסי לאפות אותן יותר כדי שיקבלו קצת קריספיות

אילנה אמר/ה...

תודה. יופי של עוגיות!

תמר גנדלר אמר/ה...

יצא נפלא,הייתי מורידה קצת את כמות הסוכר,תודה על המתכון ועל כתיבתך החביבה,לאור הטעם הנפלא של העוגיות בעתיד בהחלט אחפש עוד מרשמים שלך

תמר גנדלר אמר/ה...

יצא נפלא! חצי כוס סוכר מספיקה,תודה על המתכון ועל כתיבתך הנעימה,בהחלט אחפש עוד מרשמים שלך בעתיד :)

תמר גנדלר אמר/ה...

יצא לי בטעות פעמיים תגובה :)

אפרת אמר/ה...

העוגיות אששש!
תודה על המתכון :)

אנונימי אמר/ה...

עשיתי עכשיו ,יצא פיצוץ!! טעים מאוד ובריא,אפשר לאכול בלי נקיפות מצפון . אני שדרגתי עם חמוציות...

אנונימי אמר/ה...

האם ניתן להקפיא?

Liron M אמר/ה...

מהמםםםםםםםם אני סוו הולכת לאפות!

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים