-->
טוען...

יום ראשון, יוני 30, 2013

מגזין האוכל שלי וקרקר חומוס וגרעינים

בטח אתם שואלים את עצמכם מה עשיתי כל הזמן הזה שלא כתבתי פה.



למה לא הכנתי כלום.

למה לא איירתי שום פוסט.

למה עזבתי את הבלוג ואתכם לכל כך הרבה זמן בלי לומר מילה.


במשך יותר משלושה חודשים, עבדתי על פרויקט בלימודים.
סיפרתי עליו קצת בפייסבוק (מי שלא עוקב פספס)

התרגיל: קונספט עיצובי חדש למגזין קיים.

המגזין: על השולחן כפי שכולכם מכירים אותו.

הקונספט: מגזין לאנשים שלא יודעים לבשל, מאויר בלבד, מפורט ככל האפשר, הולך אתכם יד ביד, עד השיש במטבח ומלווה אתכם בכל צעד ושעל בבישול ואפייה.
כל המתכונים מפורטים, מלווים באיורים נעימים ושפה קלילה. המגזין עצמו ניתן להעמדה על השיש בזמן הבישול, והוא בעל כריכה מתקפלת תלת מימדית וספירלה כך שניתן לדפדף בקלות.

או בקיצור:











ובקרוב אצלכם על המדפים בגרסת הטולטולים לחגי תשרי עם המון מתכונים שווים! אז היה שווה לחכות?



אז עכשיו כשחזרתי קצת למטבח, בעודי מגששת את דרכי חזרה לתנור ולמזווה, בצעדים חוששים, הכנתי לכם מתכון כראוי לטולטול, מלא בריאות ועושר עם קמח חומוס, קמח תירס, שיבולת שועל והמון גרעינים.


את הקרקרים הכנתי גם כי התגעגעתי לאפייה, וגם בגלל האהבה שלי לנשנושים מלוחים וביתיים. כמה שאני אוהבת להכין, ככה אני אוהבת לאכול. גרעינים מכל הסוגים, וקמחים שונים ומשונים- כמה שיותר יותר טוב, ויותר מעניין ומגוון.

התגעגעתי!
טוב לחזור.

קרקר חומוס, תירס וגרעינים
כ-40 קרקרים

מרכיבים:
1 כוס קמח חומוס
1 כוס קמח תירס דק (לא פולנטה)
1 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
כפית וחצי מלח
כף טחינה גולמית
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ פשוט / מיץ לימון
1 כוס מים פושרים

ציפוי:
2 כפות שומשום
2 כפות שיבולת שועל
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות גרעיני חמניה
מלח גס

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. בקערה מערבבים היטב את כל החומרים היבשים- קמח תירס, קמח חומוס ושיבולת שועל.
  3. בקערה קטנה מניחים מים, חומץ ושמן זית. טורפים באמצעות מטרפה עד לקבלת תערובת יחסית אחידה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
  4. יוצקים את הנוזלים על הקמחים, מוסיפים מלח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק דביק.
  5. משטחים את הבצק ככל האפשר על התבנית שהכנו מראש. משתדלים לייצר שכבה דקה ואחידה.
  6. מפזרים בשכבה אחידה את הציפוי ומדביקים אותו באמצעות הידיים לבצק.
  7. באמצעות סכין או חותכן פיצה חותכים את יריעת הבצק לריבועים בגודל שרוצים.
  8. אופים כ-20 דקות עד שפני הבצק מתחילים להזהיב. מוצאים את התבנית מהתנור ומפרידים את הקרקרים אחד מהשני.
  9. ממשיכים לאפות עד שהקרקרים מזהיבים היטב, או לפי הטעם.



הערות:
  • הבצק די דביק ולא ממש נוח לעבוד. אין צורך להוסיף קמח אלא אם הוא ממש נוזלי.
  • אפשר לשטח אותו בתבנית באמצעות מרית רטובה, ואפילו עם ידיים רטובות- יותר נוח וקל.
  • חשוב לשטח את הבצק דק ככל האפשר כדי לקבל קרקרים פריכים לאורך זמן. אם הבצק קצת עבה והקרקרים איבדו את הפריכות, ניתן לייבשם בתנור חם עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • מומלץ לפזר מלח גס יחד עם הגרעינים לפני האפייה.
  • כדי שהגרעינים לא יפלו מהקרקרים לאחר האפייה, משטחים אותם לבצק באמצעות הידיים או גב של כף.
  • את קמח החומוס ניתן להחליף בקמח לבן, מלא, שיפון או כוסמין באותה כמות, זה כמובן ישנה את מרקם הבצק.
בתאבון! ונתראה ביום שלישי בפוסט מפתיע במיוחד

17 כבר הגיבו:

נטלי אמר/ה...

יו!!!! איזו בשורה מהממת!!! מחכה בקוצר רוח! איזה יופי :) מתה לראות את זה!

נשיקות!
נטלי

Tzufit אמר/ה...

המגזין מקסים מקסים!

אפרת אמר/ה...

המגזין נראה מקסים! איזה כיף! מחכה...(:

LiHi =] אמר/ה...

OMG איזה כיף!!!! :)

מור אמר/ה...

כבר אמרתי לך כמה בא לי על הקרקרים האלה.
וגם מהמגזין התלהבתי ואמשיך להתלהב.
אז.. כן, בעצם אני לא מחדשת פה כלום.
כיף שחזרת!!

טלי אמר/ה...

המגזין שלך נראה מגניב!

GILI אמר/ה...

מדהים! איפה אפשר לקנות?

GILI אמר/ה...

מדהים! איפה אפשר לקנות את הלוח המופלא הזה?

טל אמר/ה...

בקרוב יהיה ניתן לרכוש, כל הפרטים בהמשך!

בישול בזול אמר/ה...

זה פשוט יפה.

גל אמר/ה...

נראה נפלא! אני חושב שהצלחת לגבש קו מזוהה משלך וזה אתגר שאומנים רבים מפספסים.
הטיפוגרפיה הידנית והאיורים המרושלים פשוט עושים לי את זה. זו חוברת שהייתי רוצה בבית. כל הכבוד!

Danna Mordechai אמר/ה...

אפשר בלי חומץ או לימון??

טל אמר/ה...

לדנה
אפשר לוותר אבל לקחת בחשבון שהחומציות תורמת לפריכות

אנונימי אמר/ה...

אפשר להמיר קמח תירס בקמח אחר?

אנונימי אמר/ה...

אפשר להשמיט את השיבולת שועל בשביל קרקרים ללא גלוטן?

טל אמר/ה...

אי אפשר להשמיט מכיוום שמדובר בכוס שיבולת שועל שזה כמות מאד גדולה..אפשר להמיר בשיבולת שועל ללא גלוטן או דגן אחר ללא גלוטן

קרן פלס אמר/ה...

ממש נחמד, מעורר תיאבון וחשק לקרוא את הירחון. אני לא בשלנית,אך חייבת להגיד שמפעים אותי לשמוע אנשים שאומרים שאוכל עבורם הוא תרפיה, הייתי רוצה לדעת לבשל, אך לא מצליחה להביא את עצמי למטבח ולהתחיל בעסק. אולי יותר אוהבת לראות אנשים אחרים מבשלים, לא יודעת. בכל מקרה ממש יפה העיצוב וגם לי בא על הקרקרים האלה.

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים