-->

יום שלישי, יולי 02, 2013

קוקילידת שוקולד, נוגט ובוטנים משובחת

קיץ וחם.

וכשחם, מוציאים את כולם לחופש כדי שחס וחלילה לא יצטרכו להזיע בלימודים.



ואז, יש המון הורים מסכנים שצריכים להעסיק את הילדים שלהם שיצאו לחופש, ולוקחים גם הם חופש מהעבודה. כדי שלא יקפאו מהמזגן במשרד.

ואז סטודנטים מסוימים יוצאים לחופש, ופתאום יש להם המון זמן פנוי בלקסיקון.



ואז הם מרגישים כמו ילדים קטנים שצריכים תעסוקה, אז הם מכינים קוקילידה ביתית.

גם כי ביקשו מהם, שזו הסיבה הכי טובה והכי חשובה.

במקרה, גם כי קיץ וחם, וכי זה חודש הגלידה במנטקה.

חודש הגלידה במנטקה? אז.. כן.
הפרויקט הזה של מנטקה, שכל חודש מכריזים על חומר גלם חדש וכל הבלוגרים מתאגדים ומכינים מתכון שווה?


אז עד עכשיו ממש רציתי להשתתף ולא הספקתי אף פעם לעמוד בזמנים או להכין משהו.

אז על גלידה לא יכולתי לוותר כמובן והכנתי קוקילידה ביתית וגלידה ביתית.

זה ממש ממש פשוט. ממש! אני מבטיחה.
ואתם אפילו לא חייבים להכין גלידה בעצמכם ואז זה עוד יותר פשוט.

מכינים עוגיה ענקית- זוכרים? מיישרים את השוליים. אוכלים את השוליים. חוצים אותה לשניים, וממלאים אותה בגלידה מתוקתקת שמכינים תוך שניה וחצי משלושה מרכיבים ומקפיאים. בסבלנות. ואהבה.






ואז יש קוקילידה שחותכים לריבועים עבים ונדיבים ומחלקים למשפחה ולחברים ולאהובים.



ואוכלים בשקט. ונהנים. ומהמהמים.

ואז זה נגמר, ואתם לא מבינים איך זה נגמר כל כך מהר.

ואוספים עם האצבע את הפירורים האחרונים.

מכינים עוד.



קוקילידה ביתית שוקולדית ומדהימה- מבוססת על עוגיות השוקולד צ'יפס הטעימות בעולם! הכנתי עם שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים, אבל מכיוון שקשה למצוא אותם אפשר להשתמש בשוקולד לבן ולהוסיף כף או שתיים של חמאת בוטנים לעוגיה עצמה.
גלידה ביתית- באמת מוכנה בדקה וחצי עבודה. אפשר לקנות מוכנה, אבל ממליצה להתאמץ עוד רגע וחצי.
לא להילחץ, זה ממש לא מסובך. גם אם העוגיה מתפרקת קצת בזמן שמסדרים אותה בתבנית, כל החלקים נדבקים בהקפאה אז לא לדאוג.

רצוי למדוד מראש את התבנית בה נכין את הקוקילידה, עדיפות לתבנית אינגליש קייק מעט רחבה, וכך קל לדעת איך לחתוך את העוגיה. כמובן שאפשר גם להשתמש בתבנית מרובעת מפיירקס אם אין לכם אינגליש קייק (או כל תבנית אחרת אם לא הבנתם) ופשוט לחתוך טלאים מהעוגיה ולהדק אותם אחד לשני בתבנית. לא לדאוגז, זה יסתדר בהקפאה.
את העוגיות ביססתי על המתכון הזה ואת הגלידה הכנתי כמו פה.


קוקילידה ביתית של שוקולד בוטנים ונוגט
כ9 מנות יפות

מרכיבים:
לעוגיה:

2 כוסות קמח לבן
½ כוס שיבולת שועל
¼ כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
2 ביצים גדולות 
¼ כוס שמן זית /קנולה
1 כוס סוכר חום
כוס שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים /לבן
2 כפות קקאו
3 כפות מים

לגלידה:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
100 גר' שוקולד ממולא נוגט (או 100 גר' שוקולד חלב +2 כפות אבקת נוגט)
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. בקערה מערבבים היטב את החומרים היבשים-קמחים, סודה לשתייה, קקאו ,שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס. מערבבים היטב עד שהשוקולד מקומח מכל הכיוונים. מניחים בצד.
  3. בקערת מיקסר מניחים שמן וסוכר. מערבלים היטב באמצעות מיקסר.
  4. מוסיפים ביצה, ממשיכים לערבל עד שהיא מוטמעת לחלוטין, ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
  5. מוסיפים מלח ו-3 כפות מים ומערבלים היטב.
  6. מוסיפים בבת אחת את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד בצק אחיד. להימנע מערבוב יתר שפוגע במרקם הסופי.
  7. יוצקים את כל בלילת העוגיות לתבנית המרופדת שהכנו מראש ומשטחים מעט לקבלת עוגיה גדולה שתתפשט עוד באפייה.
  8. אופים 13-15 דקות או עד שהעוגיה זהובה בשוליים ורכה מעט במרכז. אפשר לבדוק עם קיסם שצריך לצאת נקי.
  9. בעוד העוגיה חמה, חותכים לגודל הרצוי (בהתאם לתבנית שבחרנו) את העוגייה לשני חלקים שווים, ומיישרים את השוליים.
  10. בזמן שהעוגייה מתקררת, ממסים שוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהוא נמס. מחכים שיתקרר קצת ומערבבים נמרצות עם גביע שמנת חמוצה.
  11. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה יחד עם שתי כפות סוכר.מאחדים את שתי התערובות לקבלת קרם חלק.
  12. כשהעוגייה מצטננת, מסדרים חצי אחד ממנה בתחתית תבנית. מהדקים היטב לתחתית. מעל יוצקים את קרם השוקולד והנוגט. מכסים בשכבה נוספת של עוגייה בעדינות. אוטמים היטב באמצעות נייר כסף/ניילון נצמד ומקפיאים למשך הלילה.
  13. כשהקוקילידה קפואה, חותכים לחתיכות בגודל הרצוי. אין צורך להפשיר לפני החיתוך אבל אם מתקשים, ניתן להמתין חמש דקות, ולטבול את הסכין במים חמים.


את כל המתכונים הנוספים השווים של הגלידה תוכלו למצוא כאן

36 כבר הגיבו:

פנפן אמר/ה...

איזה כיף שהצטרפת החודש והקוקילידה נראית מצויין ובטוח טעימה.

רויטל - המערוך המקפץ אמר/ה...

כמה שזה מתאים לי עכשיו :)
נראה פינוק נהדר ולא רק לקיץ.

נטלי אמר/ה...

עושה משלוחים? :)

Adina Bitter אמר/ה...

נראה מדהים!!!
אני אכין לשבת הקרובה!

Winnie אמר/ה...

שחיתות במיטבה!!
אהבתי שהכנת את הגלידה לבד, ואת מכינה אותה אחרת ממני כך שזה נשמע מעניין
הייתי אוכלת את כל הקוקילדות לבד :)

עלמה אמר/ה...

יא אללה זה נראה טווואוווב

מור אמר/ה...

איך אני שמחה שהשתתפת, ווהו ווהו ווהו!
(כן, בפעם המיליון)

טלי אמר/ה...

בא לי גם!

טעמים שרואים מכאן אמר/ה...

נראה מעולה!!!
איך עשית לי חשק..

אפרת אמר/ה...

נראה כה טעים!!
תהני מהחופש (-:

אולגה אמר/ה...

טל, זה נראה פשוט מעולה! כמה טוב שיש חופשים :)

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה...
טל, האם יש לך רעיון יצירתי לגלידה בגרסה פרווה?...

גלי אמר/ה...

נראה מעולה!
אפשר לשאול איזו חברה השוקוצ'יפס חמאת בוטנים?
בעלי נוסע לחו"ל ואני רוצה אספקה...
:)

photo.fashion.passion - בלוג אופנה ישראלי אמר/ה...

הזלתי ריר. זה נראה נהדר!

טל אמר/ה...

גלידה פרווה אולי קרם קוקוס במקום שמנת? הבנתי שאם מקררים את הפחית ואז מקציפים רק את החלק השומני זה ממש כמו קצפת פרווה

אנונימי אמר/ה...

נראה מדהים! האם אפשר לשים יוגורט במקום שמנת חמוצה הילדים שלי לא יאכלו ים ירגישו סוג של חמיצות. בנוסף יש לי אינגליש קייק ארוכה האם ניתן בתבנית 22 עגולה?
תודה מראש ויום מתוק
טלי

טל אמר/ה...

לא ניסיתי, אני מניחה שזה יעבוד אבל כן ירגישו חמיצות אם תשתמשי ביוגורט. החמיצות של השמנת החמוצה ממש לא מורגשת אבל אולי שווה להחליף בגבינה לבנה

טל אמר/ה...

ואפשר בתבנית עגולה אבל תצטרכי לחלק את הבצק ל2 ולאפות שתי עוגית

אנונימי אמר/ה...

תודה רבה טל על התגובה המהירה. הבצק יספיק לשתי תבניות 22? אם לא אפשר לעשות בפעם אחת ולחצות לשניים? אבל בטח אז יצא גבוה מדי?
תודה

טל אמר/ה...

אני חושבת שכדאי להכין כמות וחצי של בצק ולאפות בשתי תבניות, ככה יצא לך מושלם
הכמות של הגלידה אמורה להספיק כמו שהיא עכשיו

פיית העוגיות אמר/ה...

קודם כל התגעגעתי
מלאנת'לפים שנה שלא הייתי פה
ואת יודעת מה- זה רק לטובה!
מה אני צריכה לרייר פה על המסך באמצע העבודה?
למה לי לפנטז מעכשיו ועד לנצח על המתכון ההורס הזה?
אחלה של רעיון הברקת פה מעל דפי הבלוג
ושילוב הטעמים מהמםםםםם
בחיי שאין כמוך מוכשרונת
דרישת שלום חמה אי שם מהעבודה

אנונימי אמר/ה...

איפה הבוטני ברשימת הרכיבים?

אלישבע אמר/ה...

את פשוט מדהימה, אני מנסה מתכונים שלך ויוצא סוף, שאלה חשובה או שתיים:
האם הקוואקר אינסטנט ? לא התכוונת לשלם נכון ?!
האם אפשר לעשות מהקוקיקילדה עוגיות מיני ? כמות השמן נראית לי ממש זעירה איזה כיף ממש מושלם.
תודה אין על מתכונייך

טל אמר/ה...

אלישבע
השתמשתי בקוואקר אינסטנט
אפשר גם שלם, תשתמשי במה שיש לך בבית
אפשר להכין עוגיות מיני, בלי בעיה כמו עוגיות רגילות

אנונימי אמר/ה...

היי .. האם אפשר להחליף בגלידה את 2 כפות אבקת הנוגט ב2 כפות של ממרח נוגט ?

טל אמר/ה...

אפשר להחליף בממרח נוגט או כל ממרח אחר

אנונימי אמר/ה...

שיבולת שועל הכוונה לקוואקר?יש לי שיבולת שועל בקופס צהובה שזה להכנת עוגיות וכאלה..לזה התכוונת?

טל אמר/ה...

כן מתאים בול!

אנונימי אמר/ה...

יש אפשרות להחליף את השמנת חמוצה במשו אחר על מנת שיהיה פקרווה?

טל אמר/ה...

באותה כמות של שמנת פרווה או קרם קוקוס

אנונימי אמר/ה...

פליז דחוף.מקציפים את הביצים והסוכר או מערבלים?

Unknown אמר/ה...

יש משהו אחר להחליף את ה שיבולת שועל? רוצה להכין בגרסה ללא גלוטן

Unknown אמר/ה...

יש משהו אחר להחליף את ה שיבולת שועל? רוצה להכין בגרסה ללא גלוטן

Tali Ein Dor אמר/ה...

יש תחליף לשיבולת שועל?? רוצה להכין בגרסה ללא גלוטן

טל אמר/ה...

אפשר להחליף בשביולת שועל ללא גלוטן, או בקוקוס טחון, אגוזים טחונים וכדומה

Tali Ein Dor אמר/ה...

הכנתי אותה ביום שישי עם קמח תמי ללא גלוטן ועם קוקוס במקום שיבולת שועל. יצא פצצה!!! העלתי תמונה בדף שלך בפייסבוק.
תודה ♡♡♡

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים