-->
טוען...

יום ראשון, מרץ 30, 2014

קאפקייקס אספרסו, חלבה ומרמור

עוד מעט חופש.
אני מתרגשת.



כמה
תוכניות
יש
לי
לחופש.





איך יודעים שבא אביב?

חופש פסח, הו הא.

16 יום של טירוף חושים.
אין שיעורים.
אין מטלות.
אין עבודות.

רק בילויים.

סתם..
נראה לכם?

כגודל הציפיות - גודל האכזבות

שהמרצים לא יתנקמו בנו על החופש?
שיתנו לנו אקסטרא שיעורים?
שחס וחלילה אשן יותר מ-3 שעות בלילה?

כי לא מספיק שכל מה שיש לאכול זה מצות, אני גם אוכל חצץ.

כי חצץ זה טעים.

וגם קאפקייקס עם אספרסו, וחלבה, וציפוי שוקולד מתפצפצץ, וסוכריות קטנות צבעוניות.

כי אם לא טוב לכם בחיים, או בלימודים, ואתם כבר בסוף התואר ואין טעם לפרוש, פשוט תאכלו את הצרות שלכם.



קאפקייקס אספרסו וחלבה
כ-24 קאפקייקס בינוניים

מרכיבים:
4 ביצים
2/3 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח לבן
קורט מלח
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
100 גר' חלבה מפוררת
2 מנות אספרסו (מדדתי 160 מ"ל)
או 2/3 כוס מים רותחים ו-2 כפות קפה נמס מעורבבים ביחד

לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
 מעט חמאת קקאו או שתי כפיות שמן צמחי
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה קטנה מנפים את הקמח ומערבבים יחד עם אבקת האפייה.
  3. מניחים בקערה אחרת את הביצים והסוכר, סוכר הוניל והמלח וטורפים היטב.
  4. מוסיפים את השמן תוך כדי טריפה.
  5. מוסיפים את האספרסו והחלבה ומערבבים היטב. 
  6. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. להימנע מערבוב יתר.
  7. ממלאים תבניות שקעים בחצי מנפחן (כדי שהתערובת לא תגלוש באפייה)
  8. אופים בתנור החם 15-20 דקות, או עד שהקאפקייקס זהובים, יציבים, וקיסם שמוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

לציפוי:
מחממים את השוקולד והשמן / חמאת הקקאו במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נוזלי ומבריק. מצפים כל קאפקייק במעט מציפוי השוקולד ומפזרים סוכריות צבעוניות.



הערות:
  • חשוב לא לאפות את הקאפקייקס יותר מידיי כדי שלא יתייבשו, וישארו לחים, זה מה שמיוחד בהם.
  • מומלץ לבדוק את מצבן בתנור עם קיסם לאחר 10 דקות.
  • ניתן להוסיף כל מה שאוהבים במסגרת חיסול החמץ: אגוזים, קוקוס, שוקולד צ'יפס ועוד.
  • הקאפייקס מעולים גם בלי ציפוי.



12 כבר הגיבו:

הדר אמר/ה...

המרצים האלה....
תני להם קאפקייק, הם בטוח יתרככו קצת ;)

מור אמר/ה...

:-(

אין ספק שאין כמו קאפקייקס עם קצת מרמור. במיוחד אם זו בדיוק העונה שלו, והוא בשיאו. אז שוב:
:-(

רות אמר/ה...

מרמור זה משוקולד מריר?! גאוני. אוהבת אותך!

אנונימי אמר/ה...

יצא טעים בטירוף!! (הוספתי שוקולד צ'יפס) לא כתבת כמה סוכר וניל (ניחשתי שקית 1..)

טל אמר/ה...

תותחית על הזריזות! צודקת מתקנת מייד

The Cookie Fairy אמר/ה...

תגידי תודה שיש לך 16 ימים של חופש!
נשבעת לך שבתור ילדים לא יכלנו להעריך את כל הטוב הזה-
אומרת תודה לפחות שיש לי חופש בחג עצמו
ולאקסטרה ספייס לקאפקייקס אפשר להוסיף גם את המרמור הזה P:
נראה טעיםםםםםםם!
תנוחי קצת בחופש



בלהה אמר/ה...

איזה כיף של מתכון! פרווה וקל ובלי מרגרינה...
מה עושים אם אין אספרסו? מה לשים במקום?
תודה!

טל אמר/ה...

היי בלהה :)
כתוב בהוראות שניתן להחליף בקפה נמס ומים

אנונימי אמר/ה...

היי טולטולים! דיי דחוף..
אפשר להחליף את החלבה המפוררת בממרח חלבה??
תודה מראש ושבת שלום!!

טל אמר/ה...

כן אפשר!!

אנונימי אמר/ה...

אפשר להחליף את ממרח החלבה בממרח לוטוס??

טל אמר/ה...

זה פירורי חלבה וכן אפשר להחליף באותה כמות של ממרח לוטוס

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים