-->
טוען...

יום חמישי, אפריל 03, 2014

עוגת שוקו פקאן לפסח

עוגה אחת שווה אלף מילים.



או שיותר נכון להגיד

עוגה אחת טובה

שווה אפס מילים.

כי כולם יודעים שכשמשהו טוב הוא מדבר בעד עצמו.

למשל:



כשאוכלים ארוחה אפשר לדעת שהיא מוצלחת לפי כמות הדיבורים וההמהומים שיש מסביב לשולחן.

ככל שיש פחות דיבורים ויותר המהומים האוכל יותר טעים.

כשעוגה שמונחת בקופסא מתפיידת תוך דקות אפשר לדעת שהיא מוצלחת.

שלא שמים לב שהיד נשלחת שוב ולוקחת עוד חתיכה...לבד!




זה מוצלח.

אז קינוח שמדבר בעד עצמו לא צריך שאני אגיד לכם כמה הוא מושלם וטעים ועסיסי ופאדג'י וכמה שקל להכין אותו וכמה מרשים הוא נראה ושהוא יכול להיות גם פרווה בשנייה ואף אחד לא ירגיש בחסרונה של החמאה וכמה שזה שוקולדי ועשיר וכדאי לכם להכין ולאכול את זה, וכמה שזה טעים גם קר, עם גלידה או בלי.

אני לא צריכה.



מתאים לעוגה אחת בתבנית בקוטר 26 ס"מ

מרכיבים:
100 גרם שוקולד מריר 
1 כוס פקאנים קצוצים גס
1/2 כוס שמן
1/2 או 1/4 כוס קקאו (קראו הערות)
1/4 כוס קמח תפו"א / קורנפלור
קורט מלח
1 כוס סוכר
1 שקיק סוכר וניל
3 ביצים
1 כפית אבקת אפייה

ציפוי:
100 גר' שוקולד חלב
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:
  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל180 מעלות.
  2. בסיר קטן מניחים שוקולד מריר, קקאו, שמן, סוכר, סוכר וניל ומלח. מחממים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מורידים מהאש.
  3. תוך כדי בחישה נמרצת, מוסיפים ביצה אחת, טורפים היטב עד שהביצה נבלעת לחלוטין, ורק אז מוסיפים עוד ביצה וכן הלאה.
  4. מוסיפים את הקמח תפו"א / קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ומיישרים.
  6. אופים בתנור החם כ-25 דקות או עד שהעוגה יציבה, וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא נקי עם ממש מעט פירורים לחים עליו.
  7. לציפוי: מחממים את השמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה החמה ומפזרים פקאנים קצוצים.



הערות:
  • חשוב להשתמש בנייר אפייה כי לעוגה יש קצת נטייה להידבק וזה מקל על החיתוך. בנוסף, חשוב לקרר את העוגה היטב לפני החיתוך כדי שלא תתפרק.
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, זה יכול לקחת יותר זמן וזה יכול לקחת פחות. אם הקיסם יוצא רטוב ואפילו במעט זה אומר שהעוגה עדיין לא מוכנה אבל יש להיזהר מאפיית יתר שתפגע במרקמה.
  • ניתן להשתמש באיזה אגוז שאוהבים במקום פקאן.
  • לגבי כמות הקקאו- העוגה יוצאת מאד שוקולדית ומרוכזת. מי שפחות מתחבר, או אם העוגה מיועדת לילדים, ניתן להפחית את הקקאו ל1/4 כוס.
  • כשמוסיפים את הביצים לתערובת השוקולד חשוב לערבב מהר וביסודיות כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה בתערובת החמה. חשוב להוסיף ביצה אחר ביצה. בהתחלה התערובת נראית גושית ומוזרה אבל זה מסתדר בביצה השנייה.

חג שמח ופורח לכולם ♥

9 כבר הגיבו:

הדר אמר/ה...

מהממת!!!!!

נטלי אמר/ה...

יו, זה נראה כל כךךךךךך טוב!!!!

מור אמר/ה...

אוף, רציתי לומר "מהממת", אבל הדר גנבה לי. וזה היה מכוון גם אל העוגה וגם אלייך.

IE אמר/ה...

נראית מדהים. ואיך את הופכת את זה לפרווה? מחליפה ב? קרם קוקוס? ריץ'?

טל אמר/ה...

לIE
כן פשוט מחליפה שמנת לשמנת פרווה או קרם קוקוס ושוקולד חלב בשוקולד מריר
חג שמח לכולם :)

טל אמר/ה...

למיכל
התגובה שלך נמחקה בטעות!
את הפקאנים הקצוצים מוסיפים יחד עם הקורנפלור
תודה שהערת את תשומת ליבי וחג שמח!

מיכל אמר/ה...

תודה רבה... חג שמח גם לכם :)

חיה אמר/ה...

טל זו עוגה נהדרת !!!! וכיף פה תמיד

אנונימי אמר/ה...

יצאה טעימה ממש!!

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים