-->

יום שלישי, אפריל 29, 2014

עוגיות חמאת בוטנים זריזות וצלחת מאוירת אחת במתנה

בחודש פברואר הבלוג חגג 3 שנים.

כבר דיברנו על זה.



לא עשיתי כלום כדי לחגוג את המאורע כי הייתי כל כך מותשת מהסמסטר שבדיוק נגמר, שלא היה לי כח לכלום.

אפילו לא לחגוג.

(התחלתי להתכונן לחגיגות, אבל זה נעצר באמצע כמו שאתם רואים...)




רק רציתי לנוח.

ועדיין כשיוצא לי להיות בבית ביום, בשעות הבוקר המאוחרות,
הכי בא לי סתם לשבת במרפסת ולאכול אבטיח.

או לקרוא ספר במיטה.

לקרוא ספר במיטה.

מתי בפעם האחרונה קראתם ספר במיטה?



את הספר שהמרצה המקסים שלי השאיל לי כבר מזמן והייתי אמורה לסיים אותו ולהחזיר לו אבל אין לי זמן לקרוא, או סתם ספר רגיל ומצחיק ומרגש.

שאלתם את עצמכם, מתי בפעם האחרונה אכלתם אבטיח במרפסת?

בלי דאגות?

בא לי לחזור ללפני 3 שנים, שהיה לי את כל הזה, והייתי אופה כל הלילה, והולכת לקנות מפות ומפיות, ומתרגשת מקורס צילום אחד, ומתמונה שיצאה לי ממש טוב.



וצילום כבר לא מרגש אותי,
וכל יומיים וחצי יש לי תחביב חדש.

היום אני מציירת על ספלים וצלחות.

זה מרגש אותי יותר מתמונה, ויותר מאבטיח במרפסת או ספר במיטה.

כרגע.

עד לתחביב הבא.



ואין חגיגה בלי עוגיה, אז עוגיות חמאת בוטנים זריזות, שלא דרושות הרבה מצרכים, שהכנתי למשלוחי המנות השנה (עד 2 לפנות בוקר אפיתי!)

והן ממש טעימות לאוהבי הבוטנים.




ללא אוהבים, לכו תכינו עוגיות אחרות :)

עוגיות בוטנים זריזות
כ-30 עוגיות

מרכיבים:
¾ כוס סוכר לבן  (140 גר')
½ כוס חמאת בוטנים (השתמשתי במתקתקה)  
½ כוס חלב / מים (120 מ"ל)
¾ כוס שיבולת שועל שלמה/ אינסטנט (80 גר')
¾ כוס קמח לבן (100 גר')
½ כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

לציפוי:
50 גר' שוקולד מריר
כפית שמן / חמאת קקאו

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים בקערה חמאת בוטנים, סוכר ומים /חלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 
  3. מוסיפים את שיבולת השועל והמלח ומערבבים.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  5. באמצעות שתי כפות מסדרים תלוליות בצק בכמות של כחצי כף עם מרווחים בין עוגיה לעוגיה. משטחים מעט את העוגיות.
  6. אופים בתנור חם 12-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות בשוליים, יציבות ומעט רכות במרכז.
  7. ממסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, ומזלפים על העוגיות שהצטננו.
  8. שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
הערות:
  • ניתן להפחית את כמות המלח אם חמאת הבוטנים מלוחה או לא מתוקה.
  • אפשר להשתמש באיזה חמאת בוטנים שאוהבים, עם שבבים או בלי.
  • ניתן להוסיף כף קקאו לבצק יחד עם הקמח לקבלת עוגיות שוקולדיות.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ועכשיו להגרלה החגיגית!
רוצים לזכות בצלחת עוגיות מאוירת בעבודת יד שתישלח עד אליכם?
כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשתף אותי במייל או בפייסבוק בתמונה של מתכון שהכנתם מתוך הבלוג.
מתוך כל המשתתפים אני אגריל עוד שבועיים ב-13.5 אחד או אחת שהצלחת המאוירת תישלח אליהם*



*אין ההנהלה אחראית על האיור שיופיע על הצלחת. סוג האיור תלוי במצב הרוח של ההנהלה ביום האיור :)

9 כבר הגיבו:

נועם אמר/ה...

יאמי! משוגע על שילוב של חמאת בוטנים ושוקולד.

מור אמר/ה...

אם את שיתפת בפייסבוק מתכון שלי, זה נחשב? אני נכנסת להגרלה?
ואם יש לי אותה הצלחת שלך יש, כי קנינו אותה יחד, ואנחנו תאומות צלחות, זה נחשב?
ואם אני קוראת את המילים ״חמאת בוטנים״ ומתחילה למחוא כפיים (לפעמים בלב, לפעמים באמת), זה נחשב?
ואם אני חושבת שזה דווקא טוב שיש לך תחביב חדש כל כמה זמן, ושיש אנשים שמתלוננים על זה שאין להם תחביבים ודברים שהם ממש אוהבים לעשות בשעות הפנאי, ולך יש מלא(אאאא), זה נחשב?

אז בלי לחץ וזה, אבל יש לך עד מחר כדי להכין לי צלחת מאוירת. וכדאי שהיא תהיה גדולה מספיק כדי להכיל פוקאצ׳ה.
בברכה, ההנהלה

אה שיט, את ההנהלה. אז בברכה, הלא-הנהלה

נטלי אמר/ה...

נראה מעולההההה!!!! והצלחות הורסות ♥

טלי אמר/ה...

אני רוצה צלחתתתתתתת! ואני גם בדיוק מחפשת מתכונים לעוגיות עם חמאת בוטנים שיזכירו לי את טעמה של הבמבה. אם אני אשתף שוב תמונה של העוגיות שלך עם שמן זית ושיבולת שועל, אני אכנס להגרלה? כי נכון, שיתפתי את העוגיות האלה כבר כמה פעמים אבל זה כי בכל פעם שאני מכינה אותן אני נדהמת מחדש מכמה הן טעימות!
כבר כתבתי שממש בא לי צלחת כזו???

הדר אמר/ה...

את פשוט מוכשרת! האיורים שלך מדהימיםם!

inbalolit אמר/ה...

איורים מקסימים! באיזה טוש את משתמשת ?

חני נסרטי אמר/ה...

מדהים! מאוד אוהבת את הבלוג שלך... :-) שולחת צלחות גם לחול? להתאמץ על ההגרלה? :-)

טל אמר/ה...

כן שולחת לחו"ל!
תתאמצי :)

טל אמר/ה...

טוש מיוחד לצלחות לא זוכרת את הפירמה..
יש הרבה סוגים בכל מיני חנויות יצירה

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים