-->

יום חמישי, מאי 29, 2014

עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים ושטרויזל פקאן

בואו נדבר רגע על דובדבנים בצנצנת.



קודם כל מה ההבדל בין דובדבנים משומרים בסירופ לבין לפתן דובדבנים?


אתם נראים אותו דבר.
רשימת המרכיבים זהה.
המחיר זהה.
רק השם שונה.
למישהו יש תשובה?

לא משנה.

דובדבנים בסירופ זה טעים.
אני יכולה לאכול את כל הצנצנת ולשתות את כל הסירופ.

הכל התחיל בזה שרציתי להכין עוגת גבינה עם דובדבנים.

מחירם של הדובדבנים בשוק הולך ותופח כל יום שעובר, אז החלטתי לקנות דובדבנים משומרים.

ואז הגעתי הביתה.

והצנצנת

לא

נפתחה.


הרבצתי לה, טפחתי עליה, נאבקתי בה וידעתי שמה שיקרה זה כשאני אצליח לפתוח אותה,

כל

המיץ

יעוף

עליי

והוא עף.




אבל זרמתי. ובישלתי את הדובדבנים במיץ של עצמם (מוהאהא!) ורציתי לטעום אחד.
ולצלם. וברוב חוכמתי נגעתי בסיר החם מאד,

ודובדבן אחד עף על הרצפה כלאחר יד שזה עתה נכוותה.

אבל העוגה יצאה כל כך טעימה, שכל זה לא משנה בכלל.
תצטרכו לסמוך עליי.

טעים!!!
טעים!!!

ורך


את הדובדבנים בישלתי כחצי שעה בסירופ שלהם והם נעשו מרוכזים ומתוקים יותר.
לא חובה, אבל אם לא מבשלים אותם חשוב לסנן היטב מהנוזלים.



עוגות גבינה בחושות עם 
דובדבנים ושטרויזל פקאן
כ-20 עוגות אישיות או 2 אינגליש קייק

מרכיבים:

לעוגות:
250 גר' גבינה לבנה
2 ביצים
1/3 כוס שמן
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 שקיק אבקת אפייה
1 שקיק סוכר וניל / כפית תמצית וניל

לשטרויזל פקאן:
50 גר' חמאה
3/4 כוס קמח
1/2כוס סוכר
50 גר' פקאן קצוץ גס
קורט מלח

1 צנצנת דובדבנים משומרים בסירופ

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל180 מעלות. 
  2. לשטרויזל: מניחים בקערה את כל המרכיבים ובאמצעות האצבעות מעבדים בעדינות לתערובת פירורית.
  3. לעוגות:  בקערה מניחים ביצים, שמן, גבינה וניל וסוכר וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה, יש להימנע מערבוב יתר.
  5. ממלאים תבניות שקעים ב2/3 גובה מבלילת הגבינה, מניחים מעל כף דובדבנים, ומעל מכסים בשכבה נדיבה של שטרויזל.
  6. אופים בתנור החם 20-25 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים וקיסם שמוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
  7. שומרים במקרר בקופסא אטומה כשבוע.




הערות:
  • מדובר בעוגה בחושה גבינתית, הטעם של הגבינה מאד מורגש והעוגות מאד רכות, אך לא מדובר בעוגת גבינה שגרתית במרקם מרוכז או דחוס, אלא במרקם של עוגה בחושה.
  • ניתן להשתמש בכל פרי קיץ העולה על דעתכם- דובדבנים טריים, נקטרינות, פירות יער וכו'.
  • ניתן להשתמש בכל אגוז שרוצים במקום הפקאן.
  • חשוב לא לערבב יותר מידיי לאחר הוספת הקמח כדי לא לפגוע במרקם העוגה.
חג שבועות שמח ומתוק ומדובדב!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ועכשיו להכרזה על הזוכה בהגרלה של הצלחת המאוירת-

רבבה שץ! צרי קשר במייל לתאום :)



לכל השאר, תודה שהשתתפתם ונתראה בהגרלה הבאה...

9 כבר הגיבו:

אנונימי אמר/ה...

סוף סוף !!!
נראה ממש ממש טעים.

אנונימי אמר/ה...

אגב, באיזה מצלמה את משתמשת? תמונות מאוד יפות

נועם אמר/ה...

אוי איך אני אוהב דובדבנים וגבינה! והחמוצים הם עוד יותר הורסים..

הדר אמר/ה...

מתה על דובדבנים משומרים בסירופ!
נראה שההבדל ביניהם לבין לפתן, זה שהוא מגיע בפחית שימורים, לא?
לא משנה זה לא חשוב..
מה שבאמת חשוב הוא שאני צריכה למצוא זמן להכין את זה, ובדחיפות!

Osnat Kaslassi אמר/ה...

ואם אני רוצה להכין כעוגה ולא בתבנית שקעים?

Osnat Kaslassi אמר/ה...

אוקי, ראיתי שאפשר ב-2 אינגלישקייק :)

אפרת אמר/ה...

זה נראה פשוט טעים בטירוף! שילוב טעמים מושלם!(:
והצלחות יפהפיות אם עוד לא אמרתי לך!
נשיקות
אפרת

נטלי אמר/ה...

מ-ה-מ-ם!!!! חג שמח ♥

TFP אמר/ה...

אני חושב שההבדל הוא שלפתן מבושל (=קומפוט דובדבנים). בכל מקרה, דובדבנים חמוצים אמורים להיות (בתיאוריה)נ פשוט דובדבנים ששומרו בסירופ. סביר שהדמיון מגיע בגלל שבשלו אותם לפני ואז העבירו לסירופ סוכר שישמר אותם, ובלפתן, פשוט דחפו לפחית עם הלפתן חומרים משמרים אחרים שאינם סירופ סוכר.

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים