-->
טוען...

יום חמישי, יוני 19, 2014

עוגיות מייפל, אגוזים ושוקולד

עוגיות!



כאלה שתרצו מטהר אוויר בריח שהן מפיצות.

ותקנאו בעצמכם שהכנתם אותן.


עוגיות כאלה שמכינים כשרוצים משהו טעים, אבל אין כלום לנשנש חוץ מטחינה וספגטי לא מבושל,



ואתם יודעים בדיוק מה יש במקרר, כי אתם אלה שעושים את הקניות בבית, אבל עדיין ניגשים אליו מיואשים פעם בחצי  שעה, בוהים מול הדלת הפתוחה ומקווים שנולד שם איזה קרמבו.

או עוגת שמרים.

או גלידה של בן אנד ג'ריס (סינמון באנז, כי שאלתם)

אבל אפילו במבה אין לכם.

אבל היי, חצי חבילת חמאה. וסירופ מייפל שאני לא בטוחה למה קניתי. ושוקולד. ואגוזים.

נכין פנקייקס!!

לא.

נכין עוגיות.



העוגיות האלה מדהימות. פשוטות להכנה. לכאורה: סתם עוגיות.
אבל הן לא.

מרקם מושלם, ריח מדהים, אפשרויות גיוון אינסופיות!!

פשוט לכו להכין.
אני אכין קפה.

אה רגע, נגמר החלב.

אז מי מכין קפה?

עוגיות מייפל, אגוזים ושוקולד
כ-30 עוגיות

100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סירופ מייפל
1 שקיק סוכר וניל / כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
100 גר' אגוזים קצוצים גס
100 גר' שוקולד חלב קצוץ גס
1/2 כפית אבקת אפייה
1 ו-1/2 כוסות קמח
1 ביצה גדולה

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. מניחים בקערה חמאה רכה, סוכר, מייפל ומלח, וטורפים היטב באמצעות מטרפה או במיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה. 
  3. מוסיפים ביצה ווניל וטורפים היטב ובמהירות עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, האגוזים והשוקולד, ובאמצעות כף מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ללא גושי קמח.
  5. באמצעות כף, מודדים כמות של חצי כף בכל פעם ומסדרים תלוליות של בצק בתבנית.
  6. כל תלולית מגלגלים בעדינות לכדור, ומועכים מעט.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 12-13 דקות, או עד שהעוגיות זהובות בשוליים ויציבות למגע.

הערות:
  • העוגיות מושלמות לתקופה המבחנים. ואני בטוחה שמור תסכים איתי :) גרייט מיינדס
  • חשוב מאד לא לערבב הרבה לאחר הוספת הקמח. מערבבים במקסימום הנדרש עד לקבלת בצק אחיד, אחרת העוגיות יהיו מאד קשות.
  • אני השתמשתי בקשיו ופקאן אבל אפשר להשתמש באיזה אגוזים שרק תרצו.
  • גם השוקולד לא חייב להיות חלב- מריר, לבן מה שבא לכם.
  • אני הכנתי את העוגיות עם מטרפה ידנית וכף, ניתן להכין במיקסר. אם החמאה רכה כמו שצריך, ממש אפשר ידנית בקלות.
  • אני לא הרגשתי צורך לקרר את בצק העוגיות לפני הגלגול והיה לי ממש נוח לעבוד איתו כמו שהוא. אם הוא נמס ונמרח לכם בין הידיים, ניתן לקרר אותו לחצי שעה שעה ולהמשיך לעבוד.
  • העוגיות לא ממש מתפשטות באפייה, אז חשוב לתת להן מעיכה קלה.


9 כבר הגיבו:

נטלי אמר/ה...

יאמיייייייי!!!!

עומר אמר/ה...

נראה כל כך כל כך טעים! התמונות פשוט מעלפות!!!

הדר אמר/ה...

אני, אני אכין קפה! בתנאי שאקבל משלוח שלהן :)

אנונימי אמר/ה...

נראה טעים וקל ! מתאים לי! :)
תודה!
[אירית]

מור אמר/ה...

אני מכינה קפה (או מבקשת מנולה/אתנחתא שיכינו רגע), תביאי עוגיות!!

(והתמונה של השוקולד בהתחלה ---> אהההההההההה)

Zoe אמר/ה...

איזה חמודות הן :) ועם מייפל, וקשיו! יאם.

נועם אמר/ה...

וואי, בהייה במקרר היא נראה לי אחת הפעולות שאני עושה הכי הרבה, ואם נסכום את כל הזמן שאני עושה את זה אולי תיגרם לי טראומה כלשהי. אז אני מעדיף שלא.
אבל עוגיות! איזה כיף זה שעוגיות מנצלות את כל מה שיש במקרר, זה כמו שאת צריכה נניח 56 גרם חמאה וזה בדיוק מה שיש לך בחבילה הפתוחה. הו, הסיפוק.

photo.fashion.passion - בלוג אופנה ישראלי אמר/ה...

וואלה יש לי במקרה את כל המצרכים בבית! הולכת להכין לשבת... איזה כיף :)

אנונימי אמר/ה...

הכנתי , המרתי חמאה בשמן יצא מעולההההההההההההההההההההההה

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים