-->
טוען...

יום ראשון, ספטמבר 14, 2014

דובשניות סילאן פריכות ועדינות

מכירים את זה שפעם אהבתם לעשות משהו?
ממש?



וזה היה החלום שלכם.
והרגשתם שאתם עושים את זה ממש טוב, ושתרצו לעבוד בזה כל חייכם?



ונכנסתם לזה בכל הכח, ולקחתם קורסים, והשקעתם.

ואז יום אחד, הרגשתם שזה כבר לא מיוחד. ולא יוצא לכם טוב.
ואתם לא כאלה טובים כמו שחשבתם.

או, שיש דברים אחרים שאתם אוהבים לעשות, יותר, ואתם אפילו מאד טובים בהם.



אז ככה הרגשתי לגבי צילום.
פעם מאד אהבתי.

ואז המורה שלי לצילום בלימודים אמר "תפסיקי לצלם אוכל"

ואז עברתי לדירה חדש, וכל הכלים היפים והמפיות נשארו אצל ההורים.

וירד לי החשק.

ולא היה לי זמן.

והתמונות שצילמתי באינסטגרם יצאו ממש גרועות.

תמיד.

וכל מה שצילמתי יצא לי מכוער.

ואז מכירים את זה שפתאום התמונה נראית סבבה במחשב? ואנשים מחמיאים עליה והיא אפילו סבבה פלוס?

ואז אתם שוב אוהבים לצלם ואפילו יותר, כי פתאום זה כל כך פשוט ולא מתאמץ להוציא תמונה טובה? בלי סטיילינג ובלי כלום.

כמו עוגיות, פשוט עוגיות פשוטות.



דובשניות סילאן פריכות

מרכיבים ל- 30 עוגיות

לבצק:
4 כפות שמן קוקוס בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח
1 ביצה
1/4 כוס סילאן (או דבש)
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח

לקישוט:
שקדים שלמים
חצאי פקאנים

לאחר האפייה:
אבקת סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. מניחים בקערה שמן קוקוס, סוכר וסילאן, וטורפים היטב.
  3. מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף.
  4. מוסיפים מלח, קמח וסודה לשתייה, ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק אחיד, חלק, ונוח לעבודה.
  5. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומסדרים בתבנית, במרווחים בין כדור לכדור. 
  6. מועכים מעט כל כדור, באמצעות הידיים, ונועצים היטב שקד או פקאן בכל כדור.
  7. אופים בתנור החם כ-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
  8. מצננים היטב, מפזרים מעט אבקת סוכר ושומרים בקופסא אטומה כשבוע.


הערות:
  • ניתן להחליף את שמן הקוקוס ב-100 גר' חמאה מומסת.
  • ניתן להשתמש בדבש במקום סילאן.
  • ניתן לקשט את העוגיות בכל אגוז שאתם אוהבים- לוז, מלך, בוטנים, ועוד.
  • מי שאוהב, יכול להוסיף קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן והל לעוגיות, הולך מאד טוב עם הטעמים של הסילאן.

9 כבר הגיבו:

אנונימי אמר/ה...

קמח כמויות חסר במתכון

טל אמר/ה...

תוקן, תודה!

אפרת אמר/ה...

יאללה לחזור לצלם בהתלהבות! ❤️❤️❤️

אנונימי אמר/ה...

האם אפשרי להוסיף קוקוס במתכון (כלומר חמאה וקוקוס טחון במקום השמן קוקוס?
האם להוריד מהקמח או בנוסף? איזה כמות? תןדה רבה!

טל אמר/ה...

אפשר להוסיף קוקוס טחון (נגיד 4 כפות) ולהשתמש בחמאה
אין צורך להפחית את הקמח כי בניגוד לחמאה שהיא 80% שומן, שמן קוקוס הוא 100% שומן

מור אמר/ה...

בשום שלב לא צילמת טוב, טל. המורה שלך אמר לך להפסיק כי הוא פחד מכמה שאת טובה, ושתבואי ותקחי לו את כל העבודה. !!.
עכשיו שלחי לי עוגיה, ובואי נמשיך הלאה עם חיינו.

אני לא צוחקת. צ׳ופ צ׳ופ. איפה המשלוח שלי?

אנונימי אמר/ה...

אפשר לשים משהו במקום שמן קוקוס או חמאה?

טל אמר/ה...

אפשר מרגרינה.
אפשר גם שמן רגיל באותה כמות אבל זה משנה את המרקם וצריך לקרר את הבצק לפני האפייה. אין לי ניסיון עם המתכון הזה ספציפית אבל ככה זה בדכ עם בצקים פריכים עם שמן כי הוא נוטה "לברוח" מהבצק

אנונימי אמר/ה...

בוקר:)
לא הבנתי איך המתכון טבעוני אם יש בו ביצה

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים