-->

יום ראשון, נובמבר 16, 2014

גלילת תמרים ללא טיפת חריצות

ההבדל, או הגבול יותר נכון להגיד, בין עצלות לבין חוסר זמן הוא ממש דק.



עברתי לפני חודשיים דירה.

בדירה יש תנור..

הוא נראה אחלה. ואפילו יש בו תבניות.

אבל, זה תנור. שהשתמשו בו אנשים.



וזה.

דוחה.

אותי.

ופה נכנס הדיון בין רציונלי ללא רציונלי.

לא אפיתי כלום כבר חודשים...




כלום!
אפילו לא צ'יפס בתנור שהייתי מכינה כשהייתי רעבה אך ממהרת.

לא לזנייה.

לא עוגה.

לא יכולה להכין גרנולה.



למה?

כי לא ניקיתי את התנור.

אני עצלנית.
אין לי זמן.

אני עצלנית שאין לה זמן.

כי יש את הפעמים האלה שסיימתי שיעורים ואני יושבת ובמשך כמה דק' אין לי מה לעשות (שש...זה סוד!)

ויכולתי לנקות את התנור.
או לחפש מכונת כביסה.
ולא ללכת שוב למכבסה ולבזבז כסף (טוב, המכבסה באה עד אליי, אוספת ומחזירה לי בגדים מקופלים ומריחים נהדר! מי יכול לסרב לה?)



אבל לא.
בטוח היה לי משהו יותר טוב לעשות.

אז בינתיים אני קונה עוגיות במאפייה :(

ומכינה דברים של עצלנים שלא מצריכים תנור.

אבל הם ממש טעימים ! ובריאים ! הורייי


גלילת תמרים, קקאו 
ושיבולת שועל
 כ-30 חתיכות

מרכיבים:
1 חבילת תמרים בואקום (500 גרם)
2 כפות גדושות קקאו לא ממותק
1/4 כוס שיבולת שועל שלמה
1/4 כוס שבבי שקדים

קוקוס טחון לגלגול

אופן ההכנה:
  1. קולים את שיבולת השועל במחבת יבשה עד להזהבה קלה.
  2. מניחים בקערה את כל המרכיבים יחד עם שיבולת השועל ולשים היטב.
  3. מניחים את התערובת על נייר פרגמנט ומשטחים לצורת גליל.
  4. מהדקים ותוך כדי גלגול בתוך נייר הפרגמנט, מועכים את התערובת עד שהיא מקבלת צורה של גליל.
  5. מסירים את הנייר, ומפזרים על הגליל מעט קוקוס טחון ומגלגלים אותו בקוקוס עד שהוא מצופה היטב מכל הכיוונים.
  6. עוטפים בנייר פרגמנט / נילון נצמד ומקררים היטב.
  7. לאחר שהגלילה קרה ומוצקה, פורסים לפרוסות בעובי שאוהבים.
  8. שומרים בקופסא אטומה במקרר, ניתן להקפיא.



מה שחשוב במתכון הפשוט בטירוף הזה הוא:
- ללוש היטב היטב היטב את התערובת. אני לשתי עם כפפות חד פעמיות כאלה. זה ממש נוח ומקל על העניינים.
- חשוב לקלות את שיבולת השועל לפני, בשביל הטעם והקראנץ'.
- חשוב שהתמרים יהיו בטמפרטורת החדר, וניתן לחמם אותם מעט (10-15 שניות) במיקרוגל כדי להקל על המלאכה.
- את הגלילה חשוב לקרר היטב לפני החיתוך אחרת היא לא תתמצק ותחתך טוב. אם מקפיאים אותה, זה בלתי אפשרי        לחתוך. שומרים במקרר, חותכים לפרוסות ואז ניתן להקפיא.
- ניתן ואף מומלץ להוסיף עוד קקאו להעמקת הטעם השוקולדי.
- ניתן להשתמש באיזה אגוזים שאוהבים- מלך, פקאן, לוז ומה שאוהבים.


16 כבר הגיבו:

Dudu Metsuyanim אמר/ה...

אבל לכבס במכונת כביסה שאחרים משתמשים בה נשמע לי יותר נורא, לא?

נטלי אמר/ה...

רוצה.

אנונימי אמר/ה...

מה עם שיבולת שועל לא שלמה (מה שנקרא quick oats)? זה גם יעבוד?

טל אמר/ה...

מאמינה שיעבוד, רק לקלות אותה קודם

אנונימי אמר/ה...

כשאני משלבת תמרים בואקום במתכונים אני תמיד נתקלת בגושים קשים כאלה, נתקלת בהם גם? זה לא מפריע?

טל אמר/ה...

האמת שלא, התמרים בואקום מגיעים חלקים יחסית. לא נתקלתי בגושים.
אם יש לך מעבד מזון את יכולה לטחון את כל המרכיבים יחד

carmoosh אמר/ה...

נקרא יאמי.מבינה לליבך בעניין הנקיונות.אני מתבאסת לנקות את התנור שלי חח

אנונימי אמר/ה...

את יכולה להגיד כמה גרם תמרים זה? אני לא יודעת אם כל חבילות הואקום באותו משקל...
תודה!

טל אמר/ה...

צודקת, יתוקן

אנונימי אמר/ה...

אם אין תמרים בואקום איך להפוך תמרים "רגילים"
לעיסה?

טל אמר/ה...

לא ניסיתי אבל אני מאמינה שאפשר לטחון את כל המרכיבים יחד עם אותה כמות של תמרי מג'הול מגורענים במעבד מזון

אנונימי אמר/ה...

האם ניתן לעשות עם ממרח תמרים?

טל אמר/ה...

לא ניסיתי, אבל ממרח תמרים נשמע לי רך מידיי, הוא גם מכיל סוכר אז לא נראה לי שהוא מתאים במקרה זה.

אנונימי אמר/ה...

אלו עוגיות נהדרות לנשים מיניקות
לתשומת ליבך
תודה
:)

אנונימי אמר/ה...

נראה נפלא! שבולת שועל שלמה הכוונה לזו שלא אינסטנט?

Bar Shati אמר/ה...

היי, על איזה סוג של קקאו לא ממותק את ממליצה?תודה

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים