-->
טוען...

יום שני, ינואר 12, 2015

עוגיות מעבר דירה

אם יש איחול שהייתי רוצה לאחל לכל אדם-


זה שצנצנת העוגיות שלו תמיד תהיה מלאה.

חברתי הטובה עברה דירה.
הכנתי לה צנצנת עוגיות מתנה! (וקניתי לה עוד מתנות, אל תדאגו)

עוגיות הן המתנה הכי טובה לא?



העוגיות האלה הסתכלו עליי מזמן מהבלוג הזה שאתם בטח מכירים בזכות מור.
כל כך הרבה זמן רציתי להכין אותן!
לא היה לי זמן, לא היתה לי חמאה, אבל עכשיו נגמרו התירוצים! צריך להכין עוגיות לחברה.
אתם בטח אומרים, כולה עוד מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס, אבל לא!



אחרי כמעט 4 שנים את צריכים להכיר אותי כבר ולדעת שתמונה של עוגיות שוקולד צ'יפס עם סדקים קונה אותי.

סדקים בעוגיה זה הדבר הכי יפה בעולם!



כל פעם שאני מכינה עוגיות, הן לא יוצאות סדוקות. היתה לי תחושה חזקה בלב שהפעם אני אכין בדיוק לפי המתכון ויצאו לי סדקים.

אכן יצאו! בצק מושלם וצ'ואי, עדשים, שוקולד צ'יפס, וסדקים מושלמים!



עוגיות מעולות ומומלצות, ולמרות שהשתמשתי בעדשים קטנים של קנדי קראש (?!?!) כי בכל הסופר הארור לא היו m&m's יצא מעולה.

ומתקבלות 40 עוגיות קטנות- בינוניות, ככה שאם אין מקום יותר בצנצנת של החברה, אפשר תמיד לשים בצנצנת של הבית ולזלול מתי שמתחשק!



עוגיות שוקולד צ'יפס ועדשים מעולות
מתכון של Picky Palate
כ-40 עוגיות קטנות / בינוניות

מרכיבים:
110 גר' חמאה רכה
1 ביצה גדולה
1/2 כוס סוכר חום דביק
1/2 כוס סוכר לבן
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 ו- 1/2 כוסות קמח לבן
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
2/3 כוס שוקולד צ'יפס מריר /שוקולד מריר קצוץ
2/3 כוס מיני עדשים

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים שת תבניות תנור בנייר אפיה.
  • בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים היבשים- קמח, מלח, סודה לשתייה, פודינג, שוקולד ועדשים.
  • מניחים את החמאה והסוכר בקערה ומערבלים באמצעות מיקסר או מטרפה במהירות גבוהה עד שכל הסוכר מוטמע בצורה אחידה בחמאה.
  • מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מעט.
  • מוסיפים לקערת החמאה את כל המרכיבים היבשים בבת אחת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • אם הבצק ממש דביק ולא נוח, מעבירים לקירור של חצי שעה במקרר.
  • יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומסדרים במרווחים זה מזה בתבנית. מועכים קצת כל כדור.(לא לשכוח שהעוגיות מתפשטות ומתרחבות מעט במהלך האפייה).
  • אופים בתנור החם 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים ונשארות מעט רכות במרכז.לא לדאוג,העוגיות מתייצבות לאחר הקירור.
  • שומרים בצנצנת אטומה וזוללים בכל הזדמנות שיש!



הערות:
  • עכשיו קר, הבצק היה לי ממש נוח לעבוד ללא צורך בקירור. הוא לא יוצא דביק, אפשר לקרר במידה והוא דביק וליצור כדורים עם שתי כפיות.
  • אפשר לשים במקום עדשים שוקולדים מכל הסוגים קצוצים.
  • אפשר לגוון בטעם הפודינג בבצק- שוקולד, ריבת חלב וכו'.
  • העוגיות יוצאות מעט מתוקות, אפשר להפחית את כמות הסוכר לבסך הכל 3/4 כוס.



ביי, ושתמיד יהיו לכם עוגיות בצנצנת!

16 כבר הגיבו:

נטלי אמר/ה...

מ-ה-מ-מ-ו-ת-!!!

מור אמר/ה...

לידיעת הקוראת (או.. הכותבת) טל: גם אני עברתי דירה לפני חמישה חודשים.

חן אמר/ה...

מה הסיכוי שאפשר להמיר בשמן ויישאר טעים?

טל אמר/ה...

אם תשתמשי בשמן קוקוס זה יהיה סבבה
שמן רגיל פחות יעבוד לדעתי.
80 גר' שמן קוקוס יעשו את העבודה.
יש מתכון אחר בבלוג לעוגיות שוקולד צ'יפס עם שמן. אפילו שני מתכונים :)

חן אמר/ה...

אבל הם לא עם עדשים :)

hamudale אמר/ה...

נראה מעולה!
2 שאלות:
מה זה סוכר חום דביק?
האם יש במה להחליף את הפודינג?
:)

טל אמר/ה...

hamudale
סוכר חום דביק- הסוכר הכהה שנקרא גם "סוכר חום קלאסי" לא דמררה
במקום הפודינג- 3 כפות קורנפלור וכף סוכר

נועם אמר/ה...

אוי סדקים בעוגיה זה באמת מושי מושלם! ואלה נראות משמחות במיוחד..

Sivan אמר/ה...

הן כלכך טעימות! תודה!! 3>

The Cookie Fairy אמר/ה...

באמת שאין איחול טוב יותר מזה,
וזאת יופי של מתנה, וגם יופי של סדקים.
ולסיכום- ניאממ!

hamudale אמר/ה...

בבדיקה שנערכה התגלה שמצוקת הקורנפלור גדולה ממצוקת הפודינג והכנו עם פודינג.
לא היו עדשים אז שמנו צ׳יפס חמאת בוטנים ושוקולד צ׳יפס.
יצא מעולה!!!! והריח בבית - גן עדן!
תודה על המתכון.
:)

אנונימי אמר/ה...

כמה כפות זה 80 ג שמן קוקוס?

טל אמר/ה...

80 גר' שמן קוקוס זה בערך 5 כפות. ממליצה לשקול

dorit אמר/ה...

הי רציתי לשאול אם אפשר להכין הבצק ערב קודם ולשמור במקרר? עד לבוקר? לפעילות כיתה בית מארח....תודה.

טל אמר/ה...

דורית
אין בעיה לשמור את הבצק במקרר יום לפני

אנונימי אמר/ה...

וואו, זה מתוק בטירוף. קיצצתי חצי מכמות הסוכר הלבן, וזה עדיין מתוק לי מדי. לדעתי אפשר להסתפק רק בסוכר החום.
עשיתי עם שמן קוקוס ובלי עדשים, ויצא מעולה (פרט למתיקות המוגזמת, אבל בעלי טרף אותן. הוא מהמשונים שחושבים שאין דבר כזה "מתוק מדי").

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים