-->
טוען...

יום שבת, ינואר 31, 2015

לזנייה קישואים לא תקנית בעליל

לכל אמא יש לזנייה.



לזנייה של כל האמהות.

הבסיס הוא דומה, כל אחת נותנת את הטאץ' שלה.

לזנייה לא תקנית בעליל.

לא לזנייתית בכלל.

כזו שגורמת לאיטלקי שהמציא את הלזנייה להתהפך בקברו.4

זה המתכון של אמא שלי, שהיתה מכינה לאחים שלי ולי כשהיינו קטנים, וגדולים.

הוא בטח כמו הלזנייה של אמא שלך, ושלך.

זה התחיל כלזנייה פשוטה, בלי כלום, וכשגדלתי, והכנתי אותה בעצמי הוספתי את הטאץ' שלי.

שזה ירקות! איך לא. חצילים, בטטה, קישואים, פטריות.



אז נכון, זה לא באמת עומד בהגדרה של לזנייה, זה יותר מאפה שכבות פסטה עם קוטג' ועגבניות, אבל זה טעים, זה מוכן ממש מהר, וזה די זול כשחושבים על זה סטודניטאלית.




בנוסף, זה מאכל שמשתבח במקרר כמו עוגת גבינה, ואפילו יותר טעים לאכול אותו יום אחרי. 

אז בגדול זה מתכון ממש פשוט, למרות האורך של רשימת המרכיבים. אפשר לוותר על הירקות ואז זה ממש מקצר את זמן ההכנה. את הקישואים אפשר להחליף בחציל קלוי, בבטטה מרוככת, בעלי תרד, פטריות מוקפצות, או כל מה שאתם אוהבים.



אז בתאבון חברים.

לזנייה קישואים של אמא
מספיק לשש מנות

מרכיבים:

1/2 חבילת עלי לזניה

2 קישואים גדולים
מעט שמן זית
מלח ופלפל

לרוטב:
300 גר' עגבניות מרוסקות (מגיע בקופסת פלסטיק אדומה, או קצת פחות מפחית שימורים גדולה)
100 גר' רסק עגבניות (המרוכז האדום והמשחתי)
חופן עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ואורגנו יבש

לגבינה:
1/2 גביע קוטג'
1/2 גביע גבינה לבנה
3 ביצים
פלפל שחור ומלח

בצל סגול קטן פרוס לפרוסות דקות
גבינה צהובה מגוררת- לא חובה

אופן ההכנה:
  1. פורסים את הקישואים לפרוסות דקות לאורכם. מסדרים בתבנית, מברישים בשמן זית, ומפזרים מלח ופלפל. אופים בחום גבוה עד שהקישואים מתרככים.
  2. בסיר קטן מניחים את כל רכיבי הרוטב מלבד הבזיליקום. מביאים לרתיחה ומוסיפים מים במידה והרוטב מסמיך מידיי. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עם הביצים, מלח ופלפל.
  4. להרכבת הלזנייה: משאירים מעט רוטב עגבניות בצד לכיסוי. בתבנית מלבנית מורחים מעט רוטב עגבניות. מסדרים מעל שלושה עלי לזניה (או כמה שנכנס ברוחב של התבנית). מעל העלים מורחים מעט מתערובת הגבינות. מסדרים כמה פרוסות קישואים ובצל סגול. מעליהם, שכבה נוספת של רוטב, ומעל הרוטב מפזרים מעט גבינה צהובה מגוררת. 
  5. מכסים בשכבה נוספת של עלי לזנייה וחוזר חלילה- גבינות, ירקות, רוטב וגבינה צהובה.
  6. בשכבה האחרונה, מפזרים את הרוטב שהשארנו בצד בשכבה אחידה, ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת לכיסוי.
  7. עוטפים את התבנית של הלזנייה ששנייר כסף ומחוררים אותו מעט ליציאת האדים.
  8. אופים את הלזנייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 30-40 דקות, עד שהלזנייה אפויה ויציבה, ועליה הלזניה רכים כשנועצים במאפה סכין. ניתן להוריד את נייר הכסף ולהשאיר את הלזנייה בתנור לכמה דקות להשחמת הגבינה.



בתאבון!

4 כבר הגיבו:

אנונימי אמר/ה...

טל, נראה ונקרא טעים ביותר.
שאלה הזויה קצת - אם, נגיד, אני רוצה להכין את זה, אבל אין לי עלי לזניה... את חושבת שאפשר להשתמש בפסטה מבושלת או משהו? לעשות שכבות של רוטב-פסטה-גבינה-ירקות? משהו בסגנון? או שעדיף לחכות לסופר ולקנות עלי לזניה?

טל אמר/ה...

לאנונמי
אפשר בגדול לבשל פסטה ולערבב עם כל מהרכיבים ולאפות.
לדעתי זה יתפרק לאחר האפייה כי שם מספיק שחומרים שיחזיקו פשטידת פסטה

אנונימי אמר/ה...

היי, המתכון נראה טעים ובריא. האם אני יכולה לפרסם אותו ברבים?

אנונימי אמר/ה...

טוב, עשיתי עם פסטה לפני שענית :) ואכן כמו שאמרת זה לא יצא פשטידת פסטה, אלא יותר כמו בלגאן פסטה, אבל בלגאן ממש טעים!! אנסה פעם הבאה כמו בנאדם עם דפי לזניה.

אני אנצל את ההזדמנות כדי להגיד לך שכל מתכוני העוגיות שלך מושלמים, והעוגיות המושלגות שלך מצילות את חיי כל פעם שאני צריכה דחוף משהו שוקולדי. אין כמוך!
ניצן.

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים