-->
טוען...

יום ראשון, פברואר 08, 2015

פאדג'יז שלושה שוקולדים

אני אוהבת שוקולד וזה לא חדש.



הכי פחות שוקולד לבן, אחכ חלב, ובמקום ראשון מריר.



זה גם תלוי במצב הרוח, כי התחרות בין מריר לחלב היא צמודה, ולפעמים החלב מנצח ועולה למקום ראשון.


אבל אם תשימו לידי שוקולד לבן אני בטוח אוכל ובטוח אהנה.


לפני זמן מה, תכננתי להכין בראוניז. 

מה, שוב בראוניז? (כן, תמיד, בבקשה!)

אז כן אבל...מה יקרה אם בבסיס של הבראוניז אני אשתמש בשוקולד לבן וחלב? למה תמיד המריר מקבל את כל הפוקוס?
יש בלונדיז, שחלק מכינים משוקולד לבן, חלק מחמאה בלבד, משהו בין עוגיה לפאדג'. ויש בראוניז, שהן מרירות כהות ודחוסות. טעים טעים הכל טעים, אבל מה שיצא זה לא זה ולא זה.


לא בראוניז, לא בלונדיז, פאדג'יז.

זרמו איתי.





פאדג'יז שלושה שוקולדים
12 עוגות אישיות בתבנית שקעים סטנדרטית
או: 24 מיני פאדג'יז ( בתבנית מיני מאפינס)

מרכיבים:
100 גר' שוקולד לבן
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' חמאה 
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח לבן
1/2 כפית סודה לשתייה
2 ביצים
50 גר' שוקולד מריר קצוץ גס / שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:
  1. משמנים תבנית שקעים בגודל הרצוי, ומחממים תנור ל180 מעלות.
  2. בקערה קטנה מערבבים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה והשוקולד המריר.
  3. בקערה אחרת, ממסים שוקולד חלב ולבן עם חמאה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומערבבים בין לבין עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים ביצה, מערבבים במהירות, עד לקבלת תערובת אחידה, ואז מוסיפים ביצה נוספת ומערבבים היטב ובמהירות.
  5. מוסיפים את המרכיבים היבשים לתערובת השוקולדים. ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  6. מעבירים את בלילת הפאדג'יז לשקית זילוף, וממלאים כל שקע עד 2/3 מגובהו.
  7. אופים בתנור החם כ-12 דקות לתבנית מיני מאפינס, או 15-17 דקות לתבנית שקעים סטנדרטית. קיסם יוצא עם פירורים לחים עליו, ואפילו מעט רטוב, מעיד על פאדג'יז מוכנים.



הערות:
  • ניתן להמס את השוקולדים והחמאה על בן מארי.
  • את הביצים חשוב להוסיף אחת אחת ובמהירות. תערובת השוקולד חמה, ואם לא תעבדו מהר הביצים יתבשלו כמו חביתה. לכן מוסיפים ביצה אחת, מערבבים במהירות, ואז מוסיפים את הביצה הנוספת.
  • אני מוצאת את זה מאד נוח להעביר את הבלילה לשקית זילוף וכך לצקת אותה לתבנית. אבל לא חובה. אפשר להשתמש בכף גלידה קפיצית.
  • בנוסף, חשוב לשמן את התבניות שתשתמשו בהן היטב, כדי שהפאדג'יז לא יתפרקו כשתשתחררו אותם מהתבנית.
  • משהו נוסף שחשוב לזכור- אם מערבבים את השוקולד עם הקמח, הוא לא שוקע לתחתית התבנית נשרף ונדבק, אז מומלץ וחשוב להקפיד גם על זה.
  • כשאתם בודקים אם הפאדג'יז מוכנים- קיסם שיוצא נקי מעיד על אפיית יתר. בדקו לאחר 5-7 דק מתחילת האפייה כדי לדעת איפה אתם עומדים. הקיסם לא צריך לצאת רטוב לגמרי, אבל לא יבש לחלוטין. בנוסף זה תלוי בגודל התבנית שלכם. ככל שהתבנית יותר גדולה, זמן האפייה מתארך בהתאם.
  • ניתן לאפות כמו בראוניז בתבנית מלבנית.



5 כבר הגיבו:

The Cookie Fairy אמר/ה...

ניאמממ, תביאי ביס!

מור אמר/ה...

**זורמת איתך**

GILI אמר/ה...

המתכון נראה מעולה. מהיכן התבנית ההורסת הזו?

בצק אלים אמר/ה...

אומפג זה נראה טוב

Zoe אמר/ה...

יאם. נשמע מהמם

הוסף רשומת תגובה

כשאתם מגיבים, זה כיף חיים