-->
טוען...

מידות, משקל והמרות


כולם יודעים כמה חשוב לדייק באפייה, הן מבחינת הכמויות והן מבחינת התהליך.



המתכונים בבלוג מבוססים על שימוש בסט כוסות וכפות אוניברסלי שעוזרים בדיוק מקסימלי בהכנה. בנוסף בכל המתכונים נעשה שימוש בביצים בגודל LARGE אלא אם צוין אחרת.

וכדי להקל את החיים הנה טבלת המרות אוניברסלית : (עפ"י שימוש בסט כלי מדידה )
כוס = 240 מ"ל
כף = 15 מ"ל



יחסי משקל/נפח  (בקירוב)


1 כוס שמן - 215 גר', כף-12.5 גר'

1 כוס חמאה - 240 גר', כף 15 גר'

butterstick - כ-1/2 כוס - 120 גר'

1 כוס פירורי עוגיות - 110 גר'

1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גר'

1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גר'

1 כוס קורנפלור - 140 גר', כף - 10 גר'

1 כוס קמח רגיל או תופח - 140 גר', כף- 10 גר'

1 כוס קמח מלא - 125 גר', כף- 7.5 גר'

1 כוס דבש - 320 גר', כף 20 גר'

1 כוס ריבה - 330 גר', כף 20 גר'

1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 85 גר'

1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 100 גר', כף 7 גר'

1 כוס אורז ארוך - 200 גר'

1 כוס אורז קצר - 210 גר'

1 כף אבקת אפיה /סודה לשתייה- 15 גר', כפית- 5 גר'

1 כף שמרים יבשים - 10 גר'

1 כוס מלח - 250 גרם, כף - 15 גר', כפית - 5 גר'.

1 כוס קקאו - 140 גרם, כף- 10 גר'

1 כוס סוכר - 210 גר', כף - 13 גר'

1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם, כף- 7.5 גר'

1 כוס סוכר חום דחוס - 190 גר', כף- 12 גר'



מה עושים כשאין קמח תופח בבית?
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה

ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

אבקת אפיה, סודה לשתיה
1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה
1 כף = 9 גרם
1 כפית = 3 גרם

מה זה ביצה מס' 1?
1- ביצה גדולה - 65 גרם ומעלה (L)
2- ביצה בינונית - 55-60 גרם (M)
3- ביצה קטנה- 50 גרם (S)


מה עושים כשרוצים להגדיל או להקטין עוגה?

הגדלה                                להוסיף
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ               20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ               40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ               60%

הקטנה                               להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ               15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ               30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ               40%


יחסים בין מידות נפח 

1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות =  8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart


המרות בין מידות שונות בעולם

להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39

צלזיוס       פרנהייט      סימן תנור      תיאור
  105           225                             נמוך מאד
  120           250
  135           275              1            נמוך
  150           300              2        
  160           325              3            בינוני-נמוך
  180           350              4            בינוני
  190           375              5        
  200           400              6            בינוני-גבוה
  220           425              7            גבוה
  230           450              8
  245           475              9            גבוה מאד


עדכון 08/07/2012


לאחרונה אני מקבלת הרבה תגובות ובקשות לפרסם את המידה בכוסות ולא בגרמים, כמו שהייתי עושה פעם.
אז עשיתי חיפוש קטן במגירת הכוסות ותראו כמה ספלים שונים מצאתי:

כל ספל מן הסתם מכיל נפח שונה, ודברים כאלה יכולים לחרב מתכונים. לי מאד חשוב לפרסם מתכונים מדוייקים שיצליחו לכם, ולכן אם אני מפרסמת מתכונים בספלים, זה ממש חסר אחריות מצידי. אף אחד לא רוצה לבזבז חומרי גלם איכותיים על מתכון שלא יצליח לו, ובאפייה כמו ניסוי כימי משובח, דרוש דיוק.

עכשיו זה לא אומר שאתם צריכים ללכת ולקנות משקל דיגיטלי. אני אגלה לכם סוד- לי בבית יש משקל אנלוגי ואני משתמשת בו לעיתים רחוקות. יש לי סט של כוסות בשלל מידות. נפח הכוס הוא 240 מ"ל וכך אני יכולה להיות בטוחה בוודאות בכמה השתמשתי.



אז אל תרוצו ותקנו עכשיו משקל דיגיטלי/אנלוגי. תתחילו בסט של כוסות וכפיות שהוא ממש לא יקר. ואם גם את זה לא בא לכם לקנות, מלאו את הספלים שלכם במים כל פעם אחד מהם, וצקו את המים לתוך כלי למדידה, כזה עם שנתות. כשתמצאו ספל שמכיל בדיוק 240-250 מ"ל שמרו אותו בצד כדי שיהיה ספל האפייה שלכם. כדי לעשות המרות בקלות ממש, אפילו לא צריך בגרות במתמטיקה (יש אחלה מחשבון בתפריט "התחל" במחשב) תשמשו בהמרות שלמעלה.

אם אתם כבר משקיעים בלאפות דברים בבית, אל תהיו עצלנים, דייקו במדידה :)